Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се согласувам. Можеше многу подобро. Не играа лошо, ама навистина можат многу подобро од ова да изиграат.
Се прашувам зошто скоро секогаш подобро играат на гости, отколку дома :toe:?!

Најдобра шанса во првото полувреме беше пречката на Џенова. Да беше некој см подолу сигурно ќе беше гол, а добра им беше и претходната шанса :icon_neut... Што значи нашиве треба посериозно да си ја сфатат работата!

Ај да си се самоцитирам за да не го пишувам истото повторно.

Не ми е јасно како не можеа да дадат гол со 4 класични напаѓачи во игра (а можеби тоа беше проблемот, што беа премногу, па си сметаа?!). Џенова се виде дека беа дојдени по бодови и си заслужија 1. Штета за нас, ама тоа е. Нека се спремат подобро за наредниот натпревар!

Сепак ништо страшно, нека поработи малку повење Мурињо, за следниот натпревар.
Изгледа Интер без Камбиасо или ВИЕИРА не може да игра.
Мора да има барем еден од овие двајца, па да се надеваме на успех во натпреварите.
Сепак Камбиасо е полесно повреден и Мурињо не сакаше со него да ризикува.
А Бурдисо и Круз се најслабите алки во редовите на Интер, при што нема надеш дека некогаш ќе се подобраат.
За Централната бековска позиција ги имаме Кордоба, Киву и Самуел кој во најскоро време треба да почне и да игра.
А Круз, нека си го доработи договорот до Јуни и нека се враќа во Аргентина( да не се знаело еден пас како штреба да се одиграло).

Грешката на Мур беше внесувањето на Балотели , нека каже кој што сака али за овој дечко нема место во првиот тим на Интер не дека станува збор за лош играч , далеку од тоа , неможе он покрај Ибра во нападот и дефинитивно неможе да се снајде во формација 4-3-3 за разилка од Обина. Згреши Мурињо што веднаш на полувремето направи 2 измени , тука според мене е клучот зашто денес не се освоија 3те бода , или Адри или Кваресма требаа да излезат но не и двајцата . Киву по незнам кој пат пишувам на форумов , не е за лев бек , феноменално се покажаа со Кордоба на централните позиции , со нетрпение го очекувам враќањето на Максвел во стартниот тим .

Останатите , нека не ве залажува црвениот на Џенова , поголеми шанси ке имавме за победа доколку беа комплетен тим , а не со играч помалце и целосен бункер .

Само што го проверив распоредот, со Фиорентина играме во среда во 20:30h. Многу набиен распоред :icon_neut.

Најглупа формација, минатата година плачевме за плајмејкер. СЕга не ни играме со плејмејкер. 3 напред, 3 DM, глупа формација.

За сите навивачи на Милан/Рома/Лацио/Јуве и други, кои планираат да се ситат на резултатот против Џенова, само да им кажам: стиснете tab, пак сме на врвот:)!

Иначе Интер после предолг период не успеа да даде гол на Меаца , ако може некој да ја даде точната бројка на мечеви на кои по ред до овој денешниов Интер постигнуваа гол/ови на домашен терен .

Само што го проверив распоредот, со Фиорентина играме во среда во 20:30h. Многу набиен распоред :icon_neut.
Во моментов можете да го гледате Хофенхаим кој прави чуда после 20 минути игра води против Хамбург со 1:0
Може да се гледа на СПОРТКЛУБ+
Со Фиорентина да се надеваме дека ќе биде подобро.

"If you saw some of my players playing their own game, you were right," he said. "I don't want to talk about the match too much, first I want to talk about it with my players. Certainly in the second half there was something that wasn't right.
"Evidently someone doesn't know me very well. I am responsible for what my team does, which means the players have to do what I tell them. Again, someone doesn't know me very well, perhaps they will know me better when they see the list of called up players for Wednesday's match. Who am I talking about? It's easy, just watch today's game..."

- Мурињо по мечот со Џенова

Крејзи , а кој да игра плеј , реално да гледаме сега на ситуацијава , во Порто Мур го имаше Деко , Карлос Алберто , во Челзи се знае , Лампи , а тука ? Проблемот беше што премногу се осврнаа на преговорите за Лампард а немаа бек ап план за плејмејкер па мораа да се дрзнат за Мунтари , башка што и преговорите за Кваресма беа комплицирани и трансферот бепе официјализиран во последниот ден од трансфер - рокот .

tipicna izjava ne mourinho:) lud e ovoj kojznae sto ke napravi u sreda:D

Tипична изјава на нормален тренер , Манчини трпеше секакви срања од фудбалерите , Мурињо не . Тоа е добрата страна во ситуацијава денес , учиме од грешките , далеку од тоа дека оваа сезона Интер се феноменални . Добро е што Интер сеуште е на делба на првото место иако се далеку од скалилото на кое припаѓаат кога е во прашање играта , скалило кое кога тогаш ке се достигне .

"If you saw some of my players playing their own game, you were right," he said. "I don't want to talk about the match too much, first I want to talk about it with my players. Certainly in the second half there was something that wasn't right.
"Evidently someone doesn't know me very well. I am responsible for what my team does, which means the players have to do what I tell them. Again, someone doesn't know me very well, perhaps they will know me better when they see the list of called up players for Wednesday's match. Who am I talking about? It's easy, just watch today's game..."

- Мурињо по мечот со Џенова

Крејзи , а кој да игра плеј , реално да гледаме сега на ситуацијава , во Порто Мур го имаше Деко , Карлос Алберто , во Челзи се знае , Лампи , а тука ? Проблемот беше што премногу се осврнаа на преговорите за Лампард а немаа бек ап план за плејмејкер па мораа да се дрзнат за Мунтари , башка што и преговорите за Кваресма беа комплицирани и трансферот бепе официјализиран во последниот ден од трансфер - рокот .
Еве еден предлог за плејмејкер:
Сеат Салиховиќ од Хофенхаим- мозок на Хофенхаим.

but let's remember that we're top in the championship and in our Champions League group."
уживајте во среда сто посто ке има пренос на телма од утакмицата па се надевам на добар фудбал и нова победа!

Де де што се расплакавте одма ви кажа Ибрахимович сеуште сме на прво место! Туку прочитав таму некаде на Goal дека премногу останатите играчи чекале и очекувале од Ибрахимович! Да ви кажам донекаде, ако не и целосно се во право! Онај Кваресма многу топки троши, треба да му кажи некој прво дадете еден гол, поведете со 1-0, па после ако сакаш топката вгаз стави си ја! Адриано кога трча, кога не! Само Ибрахимович ко будала на сите страни, до центар се враќа, лево, десно оди... Мислам дека време е со Фиорентина напред во шпицот да почни со Круз, а како подршка од по страните лево и десно да му бидат Ибрахимович и Манчини! Само незнам што е со Мунтари, а и онај Станкович како што видов почна да лежи на крајот... ке мора Камбиасо да стегни заби, со Занети и уште еден на средина за всреда! Али како и да е, нас повеќе ни одговара тим кој напаѓа, поубаво играме, и ке победиме во среда! Толку за утакмицава, која малку ја гледав... гледав телетекст! :helou:

Секоја чест на Џенова, тие се првиот тим кој не примил гол кога Интер е домаќин после серија од 60 натпревари! Браво за момците, беа храбри, а на периоди и подобар противник...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom