Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Nemojte da go mesate MORATI, podobar sopstvenik od nego nema, covekot 20 godini nema titula a vo nitu eden moment ne se otkaza od Inter i sekoj agodina go posakuvase najdobroto za inter zatoa kupuvaame igraci od svetska klasa i se rasfrlavme so pari.

No nemozam da go odbranam dokolku i toj e del od timot koj ja kroi transfer politikata, Nema informacii koj e zadolzen za toj del, pod pretpostavka deka Mancini ne se buni jas go obvinuvam nego, dokollu Morati se mesase garant ke imase zalbi i poplaki. Ljubovta na Morati kon Inter ke se vidi i letovo koga povtorno ke go odvrze keseto i ke gu kupi igracite koi trenerot ke gi posaka a toa samo zosto ni se potsmevaat vo LS.

Ako znaete nekoj pouporen slobodno kazete, dovolen primer e i Ronaldo i Vieri koi se oporavuvaa od teska povreda a Morati gi ohrabruvase i vo nitu eden momen ne se otkaza. i ADRI rece deka eventualno vrakamje vo Inter e zaradi MORATI.

edinstveno nesto za sto mozeme da mu zamerime e sto pred vreme ne go nabrka Mnacini a moze i vo toj pogled ke zgresime. Sega mozeme samo da nagagame koj, kade zosto i kako zgresil i sto bi bilo koga bi bilo.... no dotogas samo vremeto ke pokaze koj e vo pravo a koj ne

никој не зборува за морати како претседарел на клубот. неговата љубов кон клубот и кон играчите на интер не може да се опише. зборуваме дека има лоша трансфер политика . . . . почнувајки од кое , вампета , ван дер мејде , зе мариа , алмеида , брешет ,џули , умит давала , коко .... добри играчи да но играчи кој не му беа потребни на интер.

Nemojte da go mesate MORATI, podobar sopstvenik od nego nema, covekot 20 godini nema titula a vo nitu eden moment ne se otkaza od Inter i sekoj agodina go posakuvase najdobroto za inter zatoa kupuvaame igraci od svetska klasa i se rasfrlavme so pari.

No nemozam da go odbranam dokolku i toj e del od timot koj ja kroi transfer politikata, Nema informacii koj e zadolzen za toj del, pod pretpostavka deka Mancini ne se buni jas go obvinuvam nego, dokollu Morati se mesase garant ke imase zalbi i poplaki. Ljubovta na Morati kon Inter ke se vidi i letovo koga povtorno ke go odvrze keseto i ke gu kupi igracite koi trenerot ke gi posaka a toa samo zosto ni se potsmevaat vo LS.

Ako znaete nekoj pouporen slobodno kazete, dovolen primer e i Ronaldo i Vieri koi se oporavuvaa od teska povreda a Morati gi ohrabruvase i vo nitu eden momen ne se otkaza. i ADRI rece deka eventualno vrakamje vo Inter e zaradi MORATI.

edinstveno nesto za sto mozeme da mu zamerime e sto pred vreme ne go nabrka Mnacini a moze i vo toj pogled ke zgresime. Sega mozeme samo da nagagame koj, kade zosto i kako zgresil i sto bi bilo koga bi bilo.... no dotogas samo vremeto ke pokaze koj e vo pravo a koj ne

Да не повтарам веќе кажани работи ке се цитирам себеси од пред еден месец ваљда беше т.е. имав еден пост подолг пост во кој беше вклучен и Морати а се однесуваше на некои мои негативни критики кон сегашниот состав на Интер и играта во последните неколку години како и на моментот без креативец во средината и постот чинам беше упатен кон некои фанови на Интер од форумов кои го оправдуваа Морати во одредени сегменти како и играта на Интер сезонава .

. . . . . И уште нешто ке ти спомнам , ми ги спомињаш Баџо , Рони , Заморано ,Виери , тоа се СЕ класа играчи , едни од најдобрите во своето поле , а нели приметуваш дека истите се играчи од Нападот ???
Причината за која ти навиваш за Интер се играчи од нападот , зашто не издвои нешто од средината на теренот , не дека неможеше или не ти текнува , него дека истото го немавме , знаеш ли кој ја донесе 13тата титула за Интер т.е. што ја донесе , имавме ѕвер во средината , играше одбрана . трчаше напред и беше креативен , тоа е Матеус заедно со Андреас Беме и Рамон Диаз , нормално и целата тогашна генерација .
И затоа цело време мелам дека ни фали креативен и силен играч во средината ( нешто ко Кака во Милан ) , тоа за тебе или 4е4е ( 15 години имаш човече , ке сватиш еден ден дека ништо лошо не говорев ) ако е причина која мене ме прави Фејк фан на Интер тогаш или сеуште не сте ја доловиле мојата поента или сте слепи нафурани фанови на Интер .

Морати кога дојде , носеше имиња , но од нападот и одбраната , издвои среден играч на Интер после Матеус кој би го сметале за Легенда и причина за успех , Џоркаеф , Пол Инс , не би рекол .
Морати сега ви е омилен а 98/99 откако го отпушти омилениот на навивачите Симони ти текнуе каква реакција беше тоа од навивачите во Милано , да да од вистински навивачи , тоа беше после неколку утакмици во сезоната и еве го епилогот --->> , истата година завршија 8ми ( најслаб резултат на Интер во последните 10 години до тој период ), не се квалификуваа ни за во Европа а ја имаа и твојата причина за која навиваш за Интер Роналдо ( Феномен , Уникат , Ниво над другите беше , али . . . ). Наредна година го купуваат Блан ( Одбрана ) и Југович ( Крило на залез од своја кариера ) и Виери ( Напад ) . . . . Фали нешто ?
Следат трансфери и на Роби Кин ( Напад ) , Канаваро ( Одбрана ) уште еднаш те прашувам , фали нешто ?

Знаеш каква иднина ни донесе таа политика на тимот , 6-0 пораз на Милан , елиминации од Милан во Лига на Шампиони , фрлање на веспи на Трибини , Бојкот од навивачите на Интер и тн и тн . Свесен си за Црниот Период на Интер од 90та до 2005та , година кога се десија низа настани кои ни идеа во прилог ( сосем оправдано ) .
Едно нешто во средината имаме а тоа е Камбиа ( еден од најдобрите 3ца на својата позиција) , али фали она што Интер го нема веќе добри 17 години , а тоа е креативен плеј , јака врска на напад и средина , нешто што во моментов го правиме со долги пасови и спуштања со глава на Ибра или Круз , затоа и немаме огромни поседи на топка во текот на натпреварите.

Сфаќаш дека не делеа 5 минути сеа да сме два бода разлика со Рома . . . Тоа е потребно да сватите дека сепак имаме фалинка која очајно ни недостасува зашто у моментов сеуште летате многу високо . Не спасија пенал и повреда на одбранбен играч ( значи играа со 9 Парма ) за да победиме , имавме огромна среќа и индивдуален квалитет на Ибра али да се потпреш на моментот среќа . . . . е тоа е многу погрешен пристап во Фудбалот

Eве уште неколку имиња кои непотребно беа носени

никој не зборува за морати како претседарел на клубот. неговата љубов кон клубот и кон играчите на интер не може да се опише. зборуваме дека има лоша трансфер политика . . . . почнувајки од кое , вампета , ван дер мејде , зе мариа , алмеида , брешет ,џули , умит давала , коко .... добри играчи да но играчи кој не му беа потребни на интер.

Никаде не ја оспорувам љубовта на Морати кон Интер , сите знаеме колку го сака клубот али голем број од трансферите беа директно негова вина .
И ке напоменам уште нешто , има уште многу до крајот на првенството , во сезоната 2001/2002 Интер во последните 5 кола од можни 15 освоија само 7 бода со што од позитива со што од позитива од 6 бода која ја имаа во однос на Јуве на крајот беа 2 бода неагатива така да титулата на 11 кола до крајот ( можни 33 бода ) е далеку од освоена.

Киву = добар играч, но за жал непотребен за сите пари кои беа дадени за него.

Никој не може да рече дека Киву не го бива. Одличен, но прескап...

Тоа и ја го зборам , Киву е феноменален играч али и Кордоба исто така , така да непотребно купија нешто што веќе го имаат .

Ако Киву не се исплати тогаш немам зборови со кои ке ја претставам играта на Суазо за кој истуривме бааги пари!
Маниче одкога го земавме досега има изиграно највеќе 3 утакмици!
одкои едната со Јувентус се покажа многу повеќе отколку Виера слепецот!

Ако Киву не се исплати тогаш немам зборови со кои ке ја претставам играта на Суазо за кој истуривме бааги пари!
Маниче одкога го земавме досега има изиграно највеќе 3 утакмици!
одкои едната со Јувентус се покажа многу повеќе отколку Виера слепецот!

Кога Суазо ја доби вистинската шанса ? Исто и Маниче . . . кога ? А Киву и не имресионираше сезонава али мн јасно играше лев бек .

Vaka da ne pravam citati posto postovite se mnogu golemi, VO izminatiov period od 10 godini od koga sum fan na Inter, niz timot ni pominale milion graci koi bili pod klasa i kvalitetite na Inter a i uste tolku koi bile kvalitetni a sme gi pustile. No pak ke naglasam nezname koj ja vodi transfer politikata na klubot dokolku Morati im dava odvrzani race na trenerti sto sakaat da pravat covekot neme nikakva griza na sovesta, a ako se mesa stvarno gi ima pogreseno rabotite.

Pola od igracite vo drugite timovi sto sega se lideri, koga bile mladi igrale za Inter, Mutu i Frej, Perlo i Sidorf, pa i ferari e nas igrac mozebi ne e tolku kvaliteten no e soliden. Vo transferot na Suazo bese vklucen i Askaferska, deckoto sea e megu najtalentiranite 5 igraci vo italija, vo transferot na Kivu ako ne se lazam e vklucen Andreoli, mlad nadezen bek. mnogu nelogicnosti ima a na prv pogled vinovnik e tokmu mancini.

se izvinuvam nenamerno go ispustiv PANDEV

A za titulata veruvam deka e osvoena uste vo Januari

Инаку, Парма има нов тренер...:vozbud:

Погодете кој :) Без ѕиркање!
Купер!
Нас ни треба сега Купер, конечно Манчини речи да си оди. Има барем една позитивна работа од елиминацијата од лигата на шампиони, заминување на Манчини. (ако воопшто се случи тоа). Мислам дека Муруњо би бил најдобра замена.. па и Липи. Тие се моментално слободни и може да застанат на кормилото на Интер.

Kuper e trener na Parma uste vcera. Dobar takticar koj za zal ne ni donese titula, taa godina igrase so Kalon, Ventola, konseisao, Guli, Adri bese del od prvite natprevari. posle se oporavi i Ronaldo nooooooo ah toj GRESKO mi go skrati zivotot za deset godini isto kako burdiso vcera

Што се случи со тренерот кој на кормилото на Интер, на Јувентус му нанесе 3 порази по ред?

Hint: Иницијалите му се A.З. :)

Што се случи со тренерот кој на кормилото на Интер, на Јувентус му нанесе 3 порази по ред?

Hint: Иницијалите му се A.З. :)
Беше во Торино минатата година (мислам пола сезона)

Одтогаш седи дома без работа :)

Инаку, слаб тренер.
На Интер му треба авторитет. такви во моментов ги гледам и Мурињо и Бенитез

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom