Mike Tyson
Never,never,NEVER GIVE UP!
- Член од
- 20 август 2007
- Мислења
- 2.630
- Поени од реакции
- 156
Друже не се замарај,ваљда ја нема гледано магијата на Беркамп,Анри,Пирес,Љумберг,Виеира...Зар треба да ти говорам за играта на Арсенал и Јунајтер детално ? Реков, ако прават фудбалски ученик, периодите за кои говорев а во кои беа директно инволвирани овие два клуба ке бидат земени како класичен репер, пример, за убавината на фудбалската игра .
Тогаш немаше Меси, немаше Ето, немаше Ибра, тој фудбал кои они го играа немаше индивидуалци . . . ако не си ги гледал или ако не ги памтиш, одговор не можеш да добиеш, освен импресии од истото од моја страна . Реков и претходно, Барса по Интер ми е втора екипа во живтотов и прва што за која сум почнал искрено да навивам, така да немам никакви причини да ја деградирам и спуштам на ниско ниво, макар и што играле со Интер за неполна недела .
Тотален фудбал за мене не познава индивидуалци, тој тогашен Јунајтед можев да го замислам без Јорк, или Кол, или Бекам, или Кин, Барса во моментов без Меси ни на сон . Со оглед до кај догура фудбалов денес, прашање е и дали ке ја сретнам истата уникатна фудбалска претстава, јебига .
Мање битно, знаеш како оди тоа во куповите, до резервите е. Teк ако догураат до финале, може да извадат најсилен состав, иако во Италија на пример, Интер 2 години по ред у финале у Куп вадеше втор тим почнувајки од голманот .
Сите играа тогаш фудбал не како денес само еден играч го држи цел тим.Во тој тим на Арсенал кога играат тотален фудбал правеа шанси како од шала,еден Еду што сега нигде го нема имаше многу значајна функција во тимот и играше брилијантно али џабе зборам се гледа дека не си го осетил ти тоа .