_The Great_
Il Genio
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 5.955
- Поени од реакции
- 3.318
Момци не ме разбирајте погрешно но никој не е незаменлив. Ибра има преголема улога во последните 2 титули, сите знаеме дека не има спасено на многу натпревари, и сите знаеме колку вреди тој играч. Само поради ова треба да се направи се што е во моќ на клубот да се задржи Ибра во Интер. Да не навлегуваме каква ќе биде играта на Барса ако го купат тоа нас не не интересира. Меѓутоа ако веќе намислил и си зацртал во мозокот дека ќе си иде тогаш треба да му се заблагодариме за се што има направено за Интер, да му посакаме среќа и да извадиме што повеќе пари од неговиот трансфер. Мое мислење е дека мора да го задржиме барем уште една сезона па другото лето да се размислува за негов трансфер.
А за засилувањата сигурно нема да останеме само со Милито и Мота тоа верувам дека сите го знаете. И доста веќе со критики на сметка на Мота, Мурињо не е будала и ние сигурно не сме подобри фудбалски експерти од него па да знаеме што е подобро од него. Штом го купил значи има некој план. Јас лично очекувам уште две засилувања летово, одбанбен играч и играч од средниот ред. Што се однесува до шпекулациите на трач. com за Деко, знаеме сите колку е страната веродостојна така да за тоа не се замарам.
Апсолутно има смисла твојот пост, многу убаво напишано. Околу Ибра тоа што го кажа поголемиот дел од членовите тука го знаат и се согласуваат со истото твое мислење.
Јас само би додал дека многу ниско е да плачеш по некој играч кој во секое свое интервју дрско најавува дека сака нови предизвици и сака да заигра во нова средина, со еден збор сака да си замине од Интер.
Да се навратам на персоната Златан Ибрахимовиќ. Од кога дојде во Интер го следат успеси, освојува трофеи, игра со играчи од светска класа, насекаде докажани и ценети, од типот на Занети, Цезар, Маикон, Камбијасо ( кои се плукани од еден член тука, самиот ќе се препознае, јас би се зарсамил да сум на негово место), потоа зема енормна сума од 12 милиони евра по сезона, има 27 години и не е во залезот на својата кариера па итно му е потребен трофеј во ЛШ, навивачите го обожаваат, тренерот, газдата на клубот, ...
Што друго ли му фали на Златан во Интер ? - Но тоа е босанецот, со несфатлив карактер.
ОЧИГЛЕДНО сака да си замине и не сакам размислувања од типот ,, Интер немал конкурентен тим '', па затоа сакал Ибра да си оди. Алоо, Ибра има само 27 години, минимално може да игра уште добри 5 сезони, од кај знае тој дека во наредни сезони Интер нема да изгради поконкурентен тим?
А пази, најискрено би го разбрал да си оди поради неконкурентен тим кога би имал 30 години, нешто што го направи големиот Анри, е така се сложувам. Ама случајот со Ибра и неговата желба за заминување наводно поради ,,немање на конкурентен тим'', барем за мене, верувам ќе се сложат и останатите е апсурд, тотален fail.
Околу трансферот на Мота јас сум оптимист. Многу грешно е што некои се ставаат над Мурињо, поточно над неговото познавање на фудбалот.
Доколку Мота не го мачат повреди, ќе биде добро, Мота го имам гледано додека беше во Џенова и дечкото разара низ терен, а Мурињо отсекогаш правел физички силен тим, тим кој што ќе игра со максимум сили 90 минути.Тоа е тоа.