Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можда немаа некаква реализација, али ИБРА какви неколку потези имашее , ауууу со ролингот и Кјаер неколку пати го прати по семки :) Не дека Кјаер е лош Ибра е ненормален :) и плус неколку пасови луди имаше. А незнам што му стана на Мунтари, првите пола саат какви набацувања имаше, просто глеав и не ми се веруваше :tv:

У право си за Мунтари и мене не ми се веруваше какви нафрлени топки имаше првите пола саат, сеа оваа у 45 минута кога ја акна над гол си беше “нормална“ :)

Абе Кјаер не знам што толку го фалата, ко мало дете е покрај Ибра, изгубен, уплашен... А имав читано го прават невиден талент/играч. Никаков позитивен впечаток.
Ибра најде на Кароциери фори да му продава, па и Станковиќ ќе го дрибла него, види го каква појава е. Ибра решил да стаат некое ново клипче на youtube од него, па изводи нешто :)

Зар је могуче???

Е добро што не го гледав второто. Како им успева бе од онаква доминација во прво полувреме и предност од чисти два гола да ја покакаат работата...

Најдобрата одбрана за Интер е нападот, со овој тим тоа не можат да го изведат, кога препуштаат игра на противник делуваат тотално дезориентирано ко мали деца, играта им е хаотична во тие моменти .

Пред 2 кола реков дека пред дуелот со Јубе треба да се влезе со разлика од 7 бода, тој услов како и да е со сигурност ке биде исполнет, башка Јубе вечер игра со Џенова . . . . сега за сега место за паника нема, искулирајте . :wink:

п.с. Можеа и да изгубат, да гледаме малце и на посветлата страна . :smir:

Едно од најдобрите полувремиња сезонава. Шанси се редат, само реализација слаба... Сепак 2-0 е резултат кој гарантира победа на ваков натпревар.
Ибра се зафркава, реализација за нигде. Балотели и он 2 чисти шанси зезна, ама добар гол даде. Мунтари 2 одлични нафрлување, башка тоа над него беше пенал, судијата компензираше 2 минути покасно :)

Браво за мене... Мр.Обратко... :(

Враќање на Мансини би завршило огромна работа во овој тим, Сантон ме разочарува у пм, лошо игра десно, како да се навикна на левата страна иако таму направи една банална грешка, среќа Миколи проба со атракција да проигрува па упропасти голема шанса за водство .

Поради Телекабел, немав тв и интернет до 60та минута, гледав на собна антена Лацио, го фатив пеналот на Ибра така да не можам да ја коментирам играта од голот на Балотели па се до 60та минута .

И јас и Бојан во многу наврати имаме кажано, Интер не знае да чува резултат, кога прешушта игра на противник се однесуваат како аматерски клуб, обично тогаш играта се умртвува а во тие моменти противниците скоро секогаш потив Интер создавале голем број на шанси . Такви примери сезонава имаа премногу, со Милан, со Киево, денес со Палермо . . . малце чудно, но сите овие мечеви се на домашниот стадион, на гостински терен на пример таквиот начин на игра бил далеку поефективен ( Палермо, Џенова, Удинезе, Лацио, Рома и тн и тн ) .

Мразам кога се зависи од другите резултати, али пред тешките гостувања со Јуве и Наполи, вечер сакам Џенова да извлече поволен резултат, колку да се намали притисокот врз Интер .
Победи ли Џенова, Интер пак прави прогрес на табелата, овој пат од 1 бод .

п.с. Смешно е кога некој вели дека вечер Јуве ке оди на враќањето на бодовите од мечот со Киево, нц, погрешно размислување, разликата ке остане статус кво, 7 бода, а можеше и мораше да биде 5 ( со оглед дека играа со Киево дома ) со победа во Џенова .

Леле значи овие Интер се тотално нездрави,жими крст.Во прво полувреме изиграа перфектно,без некоја поголема грешка.А,за второто немам зборови,изиграа како паднати од Марс,им допуштија на Палермо да развијат сопствена игра,нивни стил на игра и чекаа од контри нешто за пак да го загрозат голот на Палермо.А на спротивната страна,четири напади,2 гола ни шибнаа како од шала.Ибра второ колку толку се обидуваше пак да направи нешто,имаше и шанса,ама не може сам против 10 души,не е Терминатор,јбг.
Разочаран сум од цело второ полувреме како изиграа,Миколи шеташе цело второ како да игра со мали деца,а тоа не му личи на шампионот на Италија,така да си поигруваат со него.
Сепак,имаме доволна предност пред Јубентус,нема место за паника во нашите редови,сега Мурињо ги кара 100%:vozbud::vozbud:Па на сред Торино како што кажаа погоре Биче крви на сред село:vozbud::vozbud:

FORZA INTER!!!

Уште неможам да сватам што се случи, навистина незнам како прокоцкавме два гола предност за две минути (го очеква уште Интер на спортска за 3500 додека го заокружив ливчето отиде се у курац).

Мислевме дека по толку надмоќното прво полувреме ќе немаме проблем, се упуштивме како и милион пати до сега и бевме среќни што накрајот освоивме бод.

Воопшто не ми се допаѓаше изданието на Ибра. Премногу статичен, СЕБИЧЕН, некако незаангажиран, со еден збор кажано отсутен од натпреварот и смислата за тимска игра.

Упс! 2-2! Некои од вас рекоа како можевме, други доадоа сепак имаше шанси да изгубиме и на крај Златан себичен! Упс! Ако беше 2-0 на крај Златан немаше ни да се спомне (освен тоа дека постигна гол од пенал и изби на прво место на листата на стрелци), а Интер заслужено ќе тепаше!
Сега едно директно прашање од мене!
- па Златан треба да игра ли во одбрана? Колку само топки расчисти со глава, нафрлени.. кои неможеа да ги дофатат со своите глави Кордоба, Максвел..?
- каде беше тој вашиот Максвел кој заслужувал шанса? При првиот гол заборавен некаде таму напред, Мунтари дојде на лев бек.. при вториот гол не успеа да го блокира Миколи кој упати топка на 3 метра од Толдо..
- за незаинтересираноста на Чиву при вториот гол не сакам да зборувам..

Сега на крајот Златан е крив? Можеби Адриано..? Или пак Креспо.. ?

:pipi:

Хех, каде беше овој, каде беше оној, но едно останува факт, 99.9% од тимот потфрли во вториот дел, сите, од Толдо до Ибра, џабе бараме виновници, башка, Палермо изиграа на ниво, не се слаба екипа и се знаеше дека нема да бидат денес лесен залак . Очекував победа најмногу поради високиот тимски морал, иначе тимот со неиграњето на Маикон, Цезар, а во моментов и Мансини е десеткуван .

Мансини го спомнувам зашто зема голем замав по мечот со Реџина ( штета се повреди ) а и Дејо не игра во добра форма, т.е. ако се земе цела сезона во предвид до сега, последниве неколку натпревари игра најслабо а Мансини тука го гледам како најидеална опција, дури Дејо е алтернативата според мене .

Кога сме кај Цезар и Мансини, некоја информација за овие двајца до дуелот со Јуве ?

Очекуваме уште едно црно - бело Упс вечерва, и повторно мирен викенд, а и без истото мирен ке е, Киево . :smir:

Ако се обвини некој треба цел тим да се обвини неможе еден тим како што е интер да зависи од поединци ,потребна е тотална организација во средниот ред но според мене на Деки тешко му оди тоа.Итно е потребен нов плејмејкер.

Не смее да се дозволи да се повтори ланската сезона да земаш скудето во 5 до 12 се надевам и верувам дека хозе ке ти стенге за да не се случуваат вакви киксови до крај на сезона,мада сме во хендикеп без Мајкон и зверот Цезар.

Не се секирајте Јубе ке го јаде вечер... :)

без разлика дали ке го јаде јубе или не целта на интер не е јувентус да изгуби па да се радуваме!
Јубе е во незавидна ситуација не сме ние!
ако некој треба да се радува на нечиј пораз или нерешен резултат тоа е јувентус, интер само треба да си ги гледа своите утакмици!

п.с. Смешно е кога некој вели дека вечер Јуве ке оди на враќањето на бодовите од мечот со Киево, нц, погрешно размислување, разликата ке остане статус кво, 7 бода, а можеше и мораше да биде 5 ( со оглед дека играа со Киево дома ) со победа во Џенова .
Статус кво ќе беше ако таа разлика беше пред овој меч...
Новонастанатата ситуација кога заврши минатото коло беше таа што Интер му избега на Јуве уште за 2 бода, и евентуално со вечерашната победа ја сметам како пружање шанса (каква, таква) со услов Јуве вечер да победи, и да влези во таков дух на Дербито на Италија наредниот викенд, и со сите сили да се борат за победа во Дербито, со која победа ќе се вратат шансите..Верувам дека ќе се сложиш дека ќе се компликуваат работите ако после наредниот викенд разликата е 4 бода, и нема толку комотно да се чувствува Интер како што се чувствува сега...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom