Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи гласањето го направиле уште поголеми стручњаци.Сепак,милсам дека тимов е 90% реален.Но со овие од Барса цитрони ми ги направија веќе.Ако веќе запнале од нив да биде нека го изберат Чави или Иниеста,не оној исушениот.Во секоја смисла на зборот Роналдо е ПОДОБАР од Меси.А за тебе Syn ако не си информиран Ван дер Сар не го имам видено на голот цела полусезона.

Друже ај пиши кај мене на профил или во фан клуб Барса зашто Роналдо беше подобар од Меси минатава сезона за која и беше изборот FIFA World Player of the Year.

Што тоа подобро направи Роналдо од Меси прошлава сезона ??

ДА не постигнато Роналдо повеќе голови од Меси во домашните нивни првенства ??
Да не имаше повеќе голови во ЛШ ??
Да не постигна гол во финалето ??
Да не имаше повеќе асистенции од Меси ??
Да не постигна вкупно повеќе голови од Меси ??
Да не освои повеќе титули од Меси ??

Во ништо од ова погоре, во ниту една конкуренција која е битна за напагач и за фудбалер Роналдо не беше подобар од Меси.

@ J.Zanetti, нејќев да те цитирам ама морам да те прашам од кај тоа дека Меси е нула без Иниеста и Чави ??
Колку пати си го гледал Меси на натпревар ?? Можеби само против Интер на Меаца ?? или можеби си го гледал на последните 3 натпревари на Аргентина каде цела репрезентација од прв до последен им беше дупе ??
Ај да кажеше дека 80% од головите на Ето му се по асистенции на Иниеста, Чави и Меси донекаде и ќе те сватев али да го кажеш тоа за Меси е стварно смешно.
Ако Меси незнае да си створи сам шанса за гол, ако он не знае да створи шанса за друг играч ондак стварно незнам дали постои напаѓач кој знае тоа да го направи.

И извинете за оф топикот:smir:

За разлика од Алвес во Севиља,Мајкон во Монако играше сам,немаше некое особено звучно име во тој тим,додека Севиља мислам два пати освои Куп на Уефа и пола тим беа имиња :wink:

Вториот болд...Алвес освои или тимот освои ???

Кој ташак ако освоил се ??

Тимот. Во кој Алвес имаше значаен придонес:smir:

Не знам дали знаеш,али титулите се пресуден фактор денеска! И Канаваро во 2006 доби за најдобар фудбалер иако според многумина не беше.

Знаете што е најжално??? Од факви фанови што ми објаснуваат што направиле Дани Алвес, Икер Касиљас и Фернандо Торес и што се палат на име, на навивачка основа и други не спорткси карактеристики ЧАВИ никогаш нема да добие награда.

Чави е два пати подобар од Меси и Роналдо ама ја нема среќата да биде напаѓач, он е само обичен работник во средниот ред и не може да постигне 30 гола во сезона и поради луѓе кои се палат а не размислуваат со својата глава никогаш нема да добие награда како што е Златна Топка или ФИФА Најдобар фудбалер во годината. Треба да се случи чудо оваа сезона и да даде многу клучни голови за Барса и Шпанија па за да може да очекува да добие признание.

За разлика од Алвес во Севиља,Мајкон во Монако играше сам,немаше некое особено звучно име во тој тим,додека Севиља мислам два пати освои Куп на Уефа и пола тим беа имиња :wink:

Ти многу си го гледал Монако во тој период,па оддтаму заклучи дека немало некои особено квалитетни поединци
Ако Адебајор,Евра,Савиола,Шевантон,Калон,Скилачи,Живе,тогаш не биле квалитетни играчи,не знам кои биле.
Во врска со споредбата која ја актуализиравте,мое мислење е дека,
Маикон и Алвеш во моментов се двајцата најдобри десни бекови,и тоа е несомнено така.Е сеа тоа што вториот влегол во изборот за најдобри 11 на ФИФА,е сосема небитно.Инаку,јас повеќе го преферирам Маикон,мислам оти е дефанзивно посолиден од Алвеш.
Дунга скоро кажа дека би можел и двајцата да ги вклучи во првиот тим,само што Алвеш би бил понапред од Маикон.

.

Чави е два пати подобар од Меси и Роналдо ама ја нема среќата да биде напаѓач, он е само обичен работник во средниот ред и не може да постигне 30 гола во сезона и поради луѓе кои се палат а не размислуваат со својата глава никогаш нема да добие награда како што е Златна Топка или ФИФА Најдобар фудбалер во годината. Треба да се случи чудо оваа сезона и да даде многу клучни голови за Барса и Шпанија па за да може да очекува да добие признание.

Се слагам со се што напиша погоре, да беше избран Чави за најдобар апсолутно немаше да биде незаслужено, но таков профил на играч има многу помали шанси за таа награда одколку некој напаѓач...али кога веќе беше избран за најдобар играч на Европското првенство ништо чудно следната година доколку има успех со Барса и со Шпанската репрезентација на Светсково да го собере и тоа признание.

Ти многу си го гледал Монако во тој период,па оддтаму заклучи дека немало некои особено квалитетни поединци
Ако Адебајор,Евра,Савиола,Шевантон,Калон,Скилачи,Живе,тогаш не биле квалитетни играчи,не знам кои биле.
Во врска со споредбата која ја актуализиравте,мое мислење е дека,
Маикон и Алвеш во моментов се двајцата најдобри десни бекови,и тоа е несомнено така.Е сеа тоа што вториот влегол во изборот за најдобри 11 на ФИФА,е сосема небитно.Инаку,јас повеќе го преферирам Маикон,мислам оти е дефанзивно посолиден од Алвеш.
Дунга скоро кажа дека би можел и двајцата да ги вклучи во првиот тим,само што Алвеш би бил понапред од Маикон.

Уј јас како што знам Мајкон не играше тогаш во Монако ???

Како и да е мања битно е тоа,наградите се тие,ке биде секој година вака,неправди,но оваа година најтапа е според мене,голманот е без врска,но што е тука е...

Уј јас како што знам Мајкон не играше тогаш во Монако ???

Како и да е мања битно е тоа,наградите се тие,ке биде секој година вака,неправди,но оваа година најтапа е според мене,голманот е без врска,но што е тука е...
Што се нервирам вака кога некој без аргументи ми контрира.:)
Ај да не оставам простор пак да го направиш тоа,еве ти го составот на Монако кој го посра Депортиво среде Ла Коруња.

DEPORTIVO LA CORUNA 0:5 MONACO (0:3) Chevanton (21), Givet (35), Saviola (38), Maicon (54), Adebayor (75). (08.12.04, La Coruna)
30-Flavio Roma, 3-Patrice Evra (5-Diego Perez 60), 4-Francois Modesto, 7-Lucas Bernadi, 8-Mohamed Kallon, 9-Javier Saviola (24-Emmanuel Adebayor 69), 10-Ernesto Chevanton (21-Pontus Farnerud 82), 13-Maicon, 15-Andreas Zikos, 19-Sebastien Squillaci, 32-Gael Givet

Го виде сеа?

Daj druze ziti se kazi mi vo sto e podobar maikon od alves?
Edinstveno e podobar vo defanzivnite zadaci.Da ne e slucajno pobrz,podobar dribler,podobro da ne nafrluva ili podobar sut da ne ima?
Dunga go igra maikon prva postava zaradi toa sto Brazil ne igra napagacki kako barcelona-da bea i maikon i alves vo barcelona veruvaj mi maikon ke ja greese klupata,bidejki alves e poofanziven desen bek.
:smir:

Edinstveno e podobar vo defanzivnite zadaci.Da ne e slucajno pobrz,podobar dribler,podobro da ne nafrluva ili podobar sut da ne ima?
Dunga go igra maikon prva postava zaradi toa sto Brazil ne igra napagacki kako barcelona-da bea i maikon i alves vo barcelona veruvaj mi maikon ke ja greese klupata,bidejki alves e poofanziven desen bek.

па баш ради тоа не е...... Маикон е ПОБРЗ, ДРИБЛА БОЉЕ, ГИ ПОМИНУВА КАКО ХЕРМАН МАЕР (СЛАЛОМ - ВЕЛЕСЛАЛОМ), НАФРЛА 342769856752986895 ПАТИ БОЉЕ - на Алвес од 5 топки 1 иде кај што треба, на Маикон од 5, 6 идат кај што треба, једино многу малку е боље во изведување на слободни удари, но само затоа што Маикон не изведувал, а има извонреден удар, за тоа се сведоци неколку голмани од Сериа А.........

Не знам што се битни наградите за најдобри 11.. Коа можеа фудбалери како Канаваро да добијат прва награда, тогаш не ме чуди Торес таму како прв напаѓач покрај Ето, Дрогба, Руни и остали кои беа подобри односно нивните тимови беа подобри (стасаа подалеку) од оној на Торес..

Али ме чуди друга работа..
Како може Касиљас да биде таму?
Па толку ли забораваат на оној негов кикс со Јувентус?

Слободен удар од десна страна на голманот, живиот ѕид поставен од негова лева (треба од десна), и тој стои во средина човече! Што прави Дел Пиеро? Шутира силно и право! Покрај живиот ѕид и небранетиот дел од голот! Ова е кикс на деценијата за мене..
Ако ова може да си го дозволи голман од светска класа јас ќе се обесам!

Искрено одамна не ми се интересни напумпаните Гала вечери каде однапред се знае добитникот..

Што се нервирам вака кога некој без аргументи ми контрира.:)
Ај да не оставам простор пак да го направиш тоа,еве ти го составот на Монако кој го посра Депортиво среде Ла Коруња.

DEPORTIVO LA CORUNA 0:5 MONACO (0:3) Chevanton (21), Givet (35), Saviola (38), Maicon (54), Adebayor (75). (08.12.04, La Coruna)
30-Flavio Roma, 3-Patrice Evra (5-Diego Perez 60), 4-Francois Modesto, 7-Lucas Bernadi, 8-Mohamed Kallon, 9-Javier Saviola (24-Emmanuel Adebayor 69), 10-Ernesto Chevanton (21-Pontus Farnerud 82), 13-Maicon, 15-Andreas Zikos, 19-Sebastien Squillaci, 32-Gael Givet

Го виде сеа?

Моја грешка :kesa:

Сега Сити ќе процвета со Манчини. Дури сум возбуден да видам на својот прв дуел каква стратегија ќе смисли стручњакот:) Ќе стави 2ца DM сигурно кога ќе му треба некоја победа.

Ти одговори Милито,јас ако сакаш ке ти нацртам :smir:

Сега Сити ќе процвета со Манчини. Дури сум возбуден да видам на својот прв дуел каква стратегија ќе смисли стручњакот:) Ќе стави 2ца DM сигурно кога ќе му треба некоја победа.

а тие 2ца DM ќе бидат централни.....:pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom