Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ви текнува Виеира што кажа по освоената титула со Парма во последно коло ? Цитирам, вака е послатко :) .
E баш така, ти крати 10 години од живот со Сиена кога сите беа уверени дека ке ја заверат титулата али им дава надеж на Рома и на остала хејтерска Италија дека Интер ке го изгуби Скудетото, и оп, демант баш во последно коло .

Така и денес, 4-0 и оп, надеж за пресврт од никаде и нормално, на крај повотрно разочарување . :wink:

Шала нормално, гневен сум ко и тогаш со Сиена, али тоа е Интер бе луѓе, зашто толку убер едноставно кога можеме максимално да ја искомплицираме непотребно, ви текнува со Киево во ерата на Манчио, исто, од 4-0, конечно изиграа 4-3 дома . :toe:
Иначе татко ми доаѓа у соба на 0-0, заедно у принцип глеаме фудбал и баш ми удри на тој муабет пред да почнат, вика, абе со Манчини беа интересни, од 4-0 знаеа 4-3 да им направат или у задњи 5 минути 3 гола да дадат и да победат . :)

Ви текнува Виеира што кажа по освоената титула со Парма во последно коло ? Цитирам, вака е послатко :) .
E баш така, ти крати 10 години од живот со Сиена кога сите беа уверени дека ке ја заверат титулата али им дава надеж на Рома и на остала хејтерска Италија дека Интер ке го изгуби Скудетото, и оп, демант баш во последно коло .

Така и денес, 4-0 и оп, надеж за пресврт од никаде и нормално, на крај повотрно разочарување . :wink:

Шала нормално, гневен сум ко и тогаш со Сиена, али тоа е Интер бе луѓе, зашто толку убер едноставно кога можеме максимално да ја искомплицираме непотребно, ви текнува со Киево во ерата на Манчио, исто, од 4-0, конечно изиграа 4-3 дома . :toe:
Иначе татко ми доаѓа у соба на 0-0, заедно у принцип глеаме фудбал и баш ми удри на тој муабет пред да почнат, вика, абе со Манчини беа интересни, од 4-0 знаеа 4-3 да им направат или у задњи 5 минути 3 гола да дадат и да победат . :)
и ја со тато гледам :) поинтересно е, на негова сметка оди нарачката :)
инаку вечерва недостасуваше редовната мисла на Бране наш
Интер често знаел од готово да направи вересија, останете до крај да видиме дали и вечерва ке биде така

п.с. оваа година скудетото на ферара ке му го посветиме :pipi:

и ја со тато гледам :) поинтересно е, на негова сметка оди нарачката :)
инаку вечерва недостасуваше редовната мисла на Бране наш

Нене, мене онаа ми фалеше а одамна ја нема употребено, '' Ѓаволот ја однесе шегата '' . :tv:

Koментар на место од газдата, Moratti: "Esattamente una Pazza Inter..." во превод, баш лудиот Интер, нормално, алудирајќи на Pazza Inter Amala .

Излезен бев и не го гледав натпреварот, ама очигледно со тоа сум заштедил некој ден повеќе пред да ми рикне срцето дур го гледам Интер:) Добро што Милито се враќа со гол.

Мур: "Zenga didn't win, so he can become my successor. I have a contract until 2013 and if my time is up then, I will talk with the president and recommend Walter to him." :)

Мур: "Zenga didn't win, so he can become my successor. I have a contract until 2013 and if my time is up then, I will talk with the president and recommend Walter to him." :)
Тоа IF нема да се деси, а тоа е клучниот момент во кажаното . :wink:
Како и да е, стига потврда од него тек до 2013, минатата сезона ако ви текнува цело време ја спомнуваше 2012 па на крајот го продолжи договорот за плус уште една година .

п.с. А за наследник на Мур, ако веќе дојде до нешто такво ондак да, и јас сум за Спајдермен уз Занети ко помошник .

Честитки за победата прво!

Одлично прво полувреме, катастрофален однос во второ полувреме.

Играч на натпреварот како што ви пишаа сите медиуми, а не како што го дрвите тука Маикон, играч беше Балотели. Најпрво го изнуди првиот пенал, потоа даде гол, па на крајот му ја намести на Ето ко на тацна од некои си 6-7 метри.. Погледот кон Ето при изведувањето на пеналот значи само едно - Балотели ако не од оваа од наредната сезоната е нашиот нов лидер. Штета што не е некој премногу паметен од типот на Зидан или премногу мирен како Кака, доста е дрзок, арогантен, од типот на играчи како Златан на времето, провокатор и се остало.. Али каков е таков е.. Тој е.. Немаме друг..

Гледам исто така некој напишал Ето изиграл одлично.. Каде тоа? На мечот Камерун - Мароко? Ето изигра потпросечно.. Гол од пенал, гол на тацна, доста промашени шутеви и нереализирани.. Ако е овој тој кој ќе даваше преку 50 + голови како што некои пишаа заедно со Милито, и ако случајно даде, јас мавам делете на се што имам на акаунтов на кајгана и правам нов во кој ќе се пишам - педер!

И за Милито истото важи.. Катастрофално промашување имаше кога се решаваше натпреварот.. Али ај него ќе му простиме демек повреден е сеуште..

Ако сакаме успех Балотели не смее да излезе од прва постава.. Па ако сака и на секој трет натпревар нека прави по еден црвен.. И да не го игра како некое глупаво крило.. Тој е најдобар како втор напаѓач.. Позади Милито според мене.. Ето во никој случај.. Барем не додека не ги купиме Иниеста, Чави и Меси!

И за крај, вашиот играч на мечот, Маикон. Стандард како секогаш.. Натпросечен.. доста пробиви.. доста дриблинзи.. И на крај мораше топката да му ја подаде на Милито на само еден метар од гол линијата, бидејќи истиот тој претходната која ја доби на 6-7 метра го промаши цел гол.. Промаши гол широк незнам колку, ама мислам дека е преку 7 метра..

Занети стандард, Цезар можеби беше крив, а можеби и не при 3 гол, Кордоба се гледа дека нема утакмици во нозете, Сантон не знам ни што бараше во игра покрај така добар Чиву, Камбиасо стандард, Станкович просечен, знае да биде доста подобар, Мунтари неговото си го сработи..

Тоа е тоа.. Немам ништо повеќе да додадам.. Ќе пишам после Динамо - Интер.. Нашата утакмица од која зависи понатамошниот тек на сезоната..

Mислам дека претера во врска со Ето но твој проблем :), после Балотели он беше вториот најдобар во оваа екипа, и оцените на остатните спортски портали тоа го говорат, ова е најдобрата партија на Ето од кога дојде во Интер, срамота е негативно да се критикува неговата игра во овој дуел.
Баш обратно треба да е, да ве радува што конечно и он проработе во најважниот период до оваа сезона, бар се надевам ке е така, битно со еден Палермо кој сезонава у џеб ги стави Јуве покажа дека е феноменален напаѓач кој може да даде премногу за оваа екипа .

Не е битно, реков, твој став, што се однесува за сезонава Ето 5 гола, Милито 6, се на се 11, плус головите на Балотели, нападот сезонава вкупно 14 голови а тимот вкупно 26 што е 2.6 по натпревар што во моментов е супер статистика .

И сега нешто до другар ти, Ibrakadabra, a се однесува на одбраната, да, се согласив со тебе пред некој ден дека до сега со 6 примени во Серија А и не може да се говори за лоша статистика во поглед на примени голови, но реков, од тие 6, минимум 3 беа примени по аматерски грешки на одбраната кои во мечот со Сампдорија ги чинеа пораз, во мечот со Каљари 1 гол негатива и бркање пресврт и во мечот со Катанија од сигурна победа на крајот мораа да бранат резултат зашто гостите имаа прилика за нерешено ( да не ги споменувам двата со Динамо Киев ) .
Еве денес, на 4-0 Кордоба повторно прави пацерска грешка која подоцна се одрази и те како деструктивно врз екипата, и тој момент го одвојувам како најклучниот за овој кам бек на Палермо, се осоколија, немаа што да изгубат а Интер односно Кордоба им подарува евтино голче .
Така да, и од Андромеда е очигледно каде е најголемиот проблем на Интер до овој момент сезонава, да, одбраната, нападот бар до сега е фантастичен и успешно ја покрива дупката наречена Ибрахимович .

Друго не коментирам по тој момент со Кордоба, верувајте, се колнам у здравје дека знаев дека Палермо ке догураат до 4-3 односно ке бидат гол позади Интер, баш кога го дадоа првиот гол му реков на татко ми дека до 60та паѓа уште еден и на крај ке бркаат x, така и беше, и не дека удирам на фалба дека тоа сум го '' предвидил '', Интер се во прашање, дури и воошто не ни бев изненаден и у ниеден момент не го поставив прашањето '' како е можно ова да се деси ? '' .
И да додадам уште нешто, Интер е единствена екипа у свет која по водство од 4-0 може да си дозволи до крај да стравува за 3те бода, да играа Палермо против било која друга екипа, макар биле и третокласна, а да ја имаа истата негатива од прво полувреме до крај једино што ке направеа максимум е еден гол .

п.с. И уште нешто за првиот дел, Интер по незнам колку години имаа 100 нереализирани шанси за 45 минути а имаа водство од 4-0, играа феноменален фудбал, без грешка во пасови, правење на супер акции ( а главниот креативец повреден и не игра ), течна игра и бар според мене, ова биле најдобрите 45 минути на Интер од кога јас сум нивни фан, штета, голема штета што ми го расипаа тој впечаток во второ, али баталуем тоа, и со најтиња игра битни се 3те бода и ништо повеќе, на ред се Ливорно и Динамо Киев каде повторно, како и во претходните 3 меча на Интер велам, се освен победа е окарактеризирано како неуспех .

п.п.с. Нормално, заборавив, честити и за Валтер, да мотивираш екипа на полувреме по тој дебакл у први 45 минути не е мала работа, секоја чест и за него и за Палермо, иако не изиграа они толку феноменално у втори 45 колку што Интер изиграа аматерски лошо .

п.м.с. Уште дел од форумџииве го сметаат Кјаер за добар одбранбен фудбалер, па денес беше ко мало детенце кое незнае каде се Мама и Тато, на моменти жал ми беше за него .

Абе Кордоба и Самуел немаат 1 натпревар заедно сезонава, што очекуваш ти од нив, да корнат!? :)
Офсајд стапица - јок... Ама у секоја комбинација подобра варијанта отколку Лусио да играше против Миколи и Кавањи кои се дупло побрзи од него. Мурињо одеше на таа карта, тоа е очигледно.
Додека нападот дава повеќе голови од одбраната, тоа е топ... Ок, најголем проблем е одбраната, колку и да не делува така...
Со Киву лево друга песна се пее, и тоа е исто така доста очигледно.
За Ето не може да се најде критика за овој меч, 2 гола, 1 од пенал + пробив при резултат 1-0 за Интер + не знам уште нешто ваљда :)

И јас се сложувам со другар ми, IbraCadabra околу Балотели... Измислен е дечкото... на негови години да везеш по терен и да се понашаш ко да имаш 29... Лудило, просто невероватно... Мора да добива повеќе шанса, мора...
Цвртстината која ја има е фантастична... само пофалби за Супер Марио...
Спомињаш Кјаер не чинел... Па Балотели го правеше смешен... Не е Кјаер лош, и тој е екстра за свои години, ама не можеше со вака расположен Марио...
Млад е уште Кјаер и тешко се носи со силни играчи, лани имаше доста проблеми и со мајсторот... еве оваа година налета на Балотели. :)

Абе Кордоба и Самуел немаат 1 натпревар заедно сезонава, што очекуваш ти од нив, да корнат!? :)
Не ми беше тоа муабетот, налед тоа што играат прв пат заедно сезонава, финтата е што оваа година, несвојствено за Мурињо и Интер, зашто знаеме дека у принцип скоро сите тимови на Мур играат перфектно во одбрана, Интер се изгоре во многу наврати по пацерски грешки, несвојствени за дел од играчите .
Занети пример во кариера му памтам веруј ми само една грешка, ако ти текнува лани со Болоња на 2-0 кога ненамерно асистираше до мислам Ди Вајо и примија гол, а сезонава во еден меч кумуваше при два гола, заедно со Лусио против Динамо Киев .
За ''среќа'' глупите грешки во одбраната ги чинеа само еден пораз и еден нерешен резултат, е сеа тоа само е ради тоа што и вчера пацерски згрешија а победија иако победата им висеше на конец, со Катанија исто победија и со Каљари гости победија .

А за Балотели, за само 45 минути да дадеш 2 гола, да направат пенал врз тебе и да имаш една асистенција, тоа ти е вонсериска игра веќе, универзална, али нема да се согласам со IbraCadabra за тоа дека во моментов, па и наредна година, ке е кадарен за лидер на екипата .
Ова го велам од проста причина што истиот, лидерот, треба во 99.9% од натпреварите да биде еден од најдобрите на теренот во својата екипа и увек да има константност во свои игри, нешто што сеуште не е случај со Балотели, те ради ротирање и седење на клупа те ради многу лесно избувливиот карактер кој му влијае пред Се на игрите, нешто слично ко Руни.

Пак ке речам, супер за екипата е што пред мечот со Динамо Киев запалија сите играчи од кои се очекува да направат разлика, Снајдер ако игра знаеме што направи на претходните 3 дуели за Интер, со Удинезе донесе победа и беше човек на мечот, со Џенова исто еден од најдобрите на теренот и со Катанија даде супер гол и се издвои меѓу најдобрите во тој меч, Балотели и Ето вчера сите видовме што направија и плус да го додадеме тука и Милито кој постигна гол, се на се склопено, го имаат '' она '' потребното за триумф во Киев .

Во случај Снајди да не игра ( а ќе игра ), би сакал во стартен тим да ги видам сите тројца у пакет, Ето - Балотели - Милито, па дури и Снајди да е у комбинација зашто да не ваков состав, иако тешко иде тоа кај Мур :) .

p.s. Во едно се согласувам со IbraCadabra, за Балотели, по ефективен е кога игра како втор напаѓач или како најистурен во нападот, стварно не гледам потреба да се извлекува и да пимпла топка по аут линија каде немаат ама баш никаква корист од него, истото важи за Ето па и за Милито, десно што се тиче мене, освен Маикон никој друг не е потребен зашто и онака Занети ја покрива таа страна кога бразилецот прави кросеви, једино левата страна за нијанса е послаба во нападот ради Киву, кој сезонава ја игра на едно високо ниво, вчера по неговото излагање ги убија по таа лева страна каде беа Сантон и Мунтари .

п.п.с. Да, Интер е луд :tv:

56496892.jpg

Она што се важи е трите бода. Да, Интер премногу се опушти во второ, Палермо тоа го искористи, но се знаеше дека Интер ке даде некој гол уште. Маикон, Ето, Мота, Милито сите имаа по една шанса во второ но не успеаа да дадат гол па ете Милито по заслуга на Маикон го решија натправарот.

Но на крајот од сезоната нема да се спомне дека Интер воделе 4-0 па биле во ситуација да го изгубат натправарот од добиено туку дека победиле дома со Палермо.

Снајдер не игра со Динамо Киев но добро е што барем Мота се врати. Незнам што ке биде со Ето и Балотели но да се надеваме дека се е добро. Со Ливорно повторно нова победа, уверен сум. :wink:

Она што се важи е трите бода. Да, Интер премногу се опушти во второ, Палермо тоа го искористи, но се знаеше дека Интер ке даде некој гол уште. Маикон, Ето, Мота, Милито сите имаа по една шанса во второ но не успеаа да дадат гол па ете Милито по заслуга на Маикон го решија натправарот.

Но на крајот од сезоната нема да се спомне дека Интер воделе 4-0 па биле во ситуација да го изгубат натправарот од добиено туку дека победиле дома со Палермо.

Снајдер не игра со Динамо Киев но добро е што барем Мота се врати. Незнам што ке биде со Ето и Балотели но да се надеваме дека се е добро. Со Ливорно повторно нова победа, уверен сум. :wink:
Балотели само имаше мала треска.. алергиска реакција и не би требало да има проблем со него.

А Ето ќе го прошушти натпреварот со Ливорно но најверојатно ќе биде подготвен за Киев.

* Leaders Inter Milan look set to be without Samuel Eto'o for Sunday's trip (1400 GMT) to Livorno after the Cameroon striker suffered another foot injury in Thursday's 5-3 win over Palermo.
"I feel pain," Eto'o told reporters, adding he should be fit for next week's Champions League trip to Dynamo Kiev.
Fellow forward Mario Balotelli also came off against Palermo after an allergic reaction to medicine for a fever while playmaker Wesley Sneijder remains injured.

Едит:
Натпреварот со Динамо можи да не се одигра поради новите случаи на свински грип во земјата.
Веќе се одложени многу настани па можно е и натпреварот помеѓу Динамо и ИНтер да биде одложен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom