Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Толку лесно се откажувате од него едно време Мурињо го утепа од фалење

Зошто да не се откажам. Јас си имам мој личен став кој не мора да значи дека е точен или пак дека треба да биде ист како оној на Мунтари.

Кажав уште минатата сезона дека на позицијата ДМЦ играат Занети и Камбијасо, тука е Виеира а по потреба може да игра и Станковиќ па затоа ако некој понуди добра сума за Мунтари да го продаеме одма. Јас на тој став стојам уште од лани. Ме мрзи да барам мои постови за Мунтари за да ти ги покажам.

Интер го плати Мунтари околу 15 милиони евра а Тотенхем сигурно е подготвен да одвои толку сега ако не и повеќе. Во рок од пет минути можам да ти набројам 5 фудбалери кои за тие пари се далеку подобри играчи од Мунтари само јас не сум тренер на Интер а и Морати не ми е роднина.

ПС Јас не сум вртикапа како пола ваш фан клуб кој до пред 10 дена го величеше Мело и ставаше видеа од неговиот гол против Рома и како ги одиграл првите натпревари за од вчера да ви стане најомразен фудбалер.

кога син го спомна мунтари и сите негови голови и асистенции морам да се потрудам да најдам клипче во кое ке се види што уствари прави мунтари во средината.Сите они клизачи со кои без фаул ја одзима топката и прави напред контри!
мурињо кога не успеа да го доведе лампард изјави дека Мунтари му бил 2ра опција и не верувам дека за 1 година и само 6 лоши натпревари ке го промени мислењето!

УБАВО изгледајте го клипчево
Син и Бојанн1 и кажете ми (посебно бојан) дека Мунтари не е деструктивец, и дека незнае како да игра во средината на Интер.

Толку лесно се откажувате од него едно време Мурињо го утепа од фалење
Eпа не сакаме нешто налик на Молинаро во тимот, зашто во оваа сезона Мунтари е нешто ко Молинаро у тим, недораснат за ваков клуб .
Едно е играч да има периоди на лоша форма а да покажува знаци на подобрување, но овој нигеров оваа сезона ја игра константно на едно исто ниво кое е аналогно на аматер, прави такви киксови што човек може само да се чуди како е можно ваков фудбалер да го носи дресот на Интер односно на шампионот на Италија, па цел свет го гледаше со Барса, беше изгубен во преводот .

Зошто да не се откажам. Јас си имам мој личен став кој не мора да значи дека е точен или пак дека треба да биде ист како оној на Мунтари.

Кажав уште минатата сезона дека на позицијата ДМЦ играат Занети и Камбијасо, тука е Виеира а по потреба може да игра и Станковиќ па затоа ако некој понуди добра сума за Мунтари да го продаеме одма. Јас на тој став стојам уште од лани. Ме мрзи да барам мои постови за Мунтари за да ти ги покажам.

Интер го плати Мунтари околу 15 милиони евра а Тотенхем сигурно е подготвен да одвои толку сега ако не и повеќе. Во рок од пет минути можам да ти набројам 5 фудбалери кои за тие пари се далеку подобри играчи од Мунтари само јас не сум тренер на Интер а и Морати не ми е роднина.

ПС Јас не сум вртикапа како пола ваш фан клуб кој до пред 10 дена го величеше Мело и ставаше видеа од неговиот гол против Рома и како ги одиграл првите натпревари за од вчера да ви стане најомразен фудбалер.
Кој го рекол тоа бе ? Мислам дека не ни станал најомразен зошто да стане уште сме на почеток на сезоната.Он е најмалку крив за неговата лоша игра во последните натпревари зошто другите играат слабо.А што треба да направи да дава по 2 гола на утакмица за да биде добар па не е напагач од Јакинта се очекуваат голови не од Мело.Ќе се врати Сисоко ќе се стабилизира све.ПС дадете го Мунтари во Милан и така се за греота

Лучано Моџи: Пандев од јануари во Интер

Се поверојатно е доаѓањето на Пандев.
Само не знам што се случи со судскиот процес во кој Пандев бараше раскунување на договорот. Добро би било да го земеме како слободен играч.

Син и Бојанн1 и кажете ми (посебно бојан) дека Мунтари не е деструктивец, и дека незнае како да игра во средината на Интер.

Го почитувам твоето мислење дека Мунтари е добар играч само пет минути видео од 5000 одиграни миниту не можат да ме убедат дека Мунтари е звер. Можеби ќе биде подобар доколку игра на позицијата на Камбијасо или Занети а некој друг си брка работа по таа лева крилна позиција.

На пример јас повеќе би го преферирал Адриано од Севиља. Може да игра и како лево крили и како лев бек. Може да пополни многу допки и да му овозможи на Мурињо повеќе опции и ротации а нема да вреди повеќе од 10 милиони евра.

Состојбата на Мунтари е иста како на Занети што игра во среден ред. Не е лош ама има далеку подобри опции од него.

Незнам што сте се нафрлиле на Мунтари.За 2 одиграни лоши натпревари, се дигна фама дека не вреди во Интер, и одма трансфери.

Зар ја заборавивте ланската сезона,во која тој заедно со Камбјасо беа одличен деструктивен пар.

Исто така не треба да се заборави и малата повреда и постот кој го имаше Мунтари од почетокот на сезоната.Сезоната е долга и има уште многу за играње,а ако од сега размислувате на негова продажба тогаш под итно треба да замине и Кварезма,Мансини,Виера,Балотели па и Ето.Неможе Мурињо да игра игра цела сезона само со 15 фудбалери максимум.Што поголем број на играчи,поголема конкуренција а со тоа и поголем мотив за докажување.

Убеден сум дека Мунтари ке се врати во онаа препознатливе форма во која го гледавме лани бидејки несомнено по пропаѓањето на трансферот на Лампард,Мунтари беше единствената опција.

Браво...конечно некој да го потврди моето мислење за Мунтари... Не можеме да очекуваме од Мунтари да дава голови како Станковиќ, или да набацува и да подава како Снајдер, зашто не е тој тип на играч... Од него се бара кај е топката таму да е и он... Ако е у негови нозе одма да подаде, ако е у нозе на противникот по секоја цена да ја земе... тоае :toe: КРАЈ НА ПРОГРАМАТА... Он ти е тип на играч како што рече Панчев за Занети ----------> КРТИЦА:pos2::pos2::pos2:

Исто ко Фостер со Манчестер бе, шо му се нафрлиле по само 2 кикса и 2 лоши натпревари :) . Муабетот мој, а и на Бојан е следниов, Мунтари не е материјал за Интер односно за екипа која атакува на сите фронтови и екипа која е главен конкурент во Италија за Скудетото и екипа која моментално е шампион на таа земја .
И Дејо и Камби и Мота па и Занети се моментално подобри од Мунтари, односно дечкото е веќе алтернатива за таа позиција во средината, затоа реков, се што е подобро од него во моментов е добредојдено во Интер односно Интер НИШТО нема да загуби од евентуална зделка Џенас - Мунтари .

И има разлика од лоша претстава односно 2 лоши меча и аматерска претстава несвојствена за фудбалер кој игра во ваква екипа, само погледнете што правеше со Барса, беше нешто налик на Ривас лани со Јунајтед, секојга грешка на Мунтари беше шанса за Барса . Не зезајте, до сега дечкото немаше лоши игри, имаше аматерски, смешни и пародични, Камби на пример, имаше лош период, Сантон исто, али нигеров е више друга приказна на стартов .

Мамата да им ја ебам на Морат и Мурињо ако го шитнат Арна без одиграна утакмица за Интер...:nesvest::nesum:
Инаку Лучано Моџи (читај мафијашот) изјавил дека од Јануари Пандев ке бидел дел од Интер !!

ок ме убедивте Мунтари не чини не е материјал за првак и за екипа што се бори за европа.
Сега вие сложете се со мене! Мурињо сосе партали надвор уште пред Мунтари.
Ако одиме според тоа кој што покажал, Мурињо фантастично покажа само против милан а на сите други утакмици го вадеа поединци.Ако сакаме таков беспрекорен и безгрешен и немилосен Интер тогаш и Мурињо нека го напушти тимот.

• Ми се допаѓа
Reactions: gos
Mурињо само нека го смени тактичкиот пристап, ништо повеќе, иначе никаде нема да најдеш тренер со ваков победнички менталитет како Мурињо, било кој друг и тимот нема да има гарант за титула во Серија А, да не зборам и за ЛШ, во моментов ова само Мурињо може да ни го овозможи .
И јас сум против некои негови тактички дефанзивни филозофии и сеуште тврдам дека не успеал да наметне тактика која е соодветна за овој моментален напад на Интер но како што реков, вистински шампион е и секогаш го бара максимумот од своите играчи, не дозволува уништување на тимскиот дух и секогаш го трга деструктивното влијание на медиумите од тимот, ваков универзален достапен пакет нема да начекаш у скоро време, биди среќен што Милан не го собраа по онаа катастрофална УЕФА сезона кога завршија 5ти, оваа сезона истите ке стартуваа со надеж дека повторно ке ја одбранат титулата во Серија А . :smir:
Ете ги Ферара, Лео, едно бранче и почнуваат да тонат, тоа со Мурињо не го гледаме, лани Аталанта откако ги потопија направија нездрава серија на непоразени мечеви до натпреварот со Наполи гости, кога беше крај на првенството и кога веќе ја направија потребната голема предност пред конкурентите .

Мур освои титула со стартни проблеми во одбраната, со анемичен 4-3-3 систем кој мораше да биде променет, со лоша и неубедлива игра, со неадаптирање на новите засилувања и со ред други проблеми, и не само што освои, истото го направи на убедлив начин, со најдобар напад и најдобра одбрана, плус, го извади максимумот од Ибра, нешто што Манчини никогаш не беше во можност да го направи .

Иначе, еве ги момците кои се повикани за своите национални селекции . :wink:

Mурињо само нека го смени тактичкиот пристап, ништо повеќе, иначе никаде нема да најдеш тренер со ваков победнички менталитет како Мурињо, било кој друг и тимот нема да има гарант за титула во Серија А, да не зборам и за ЛШ, во моментов ова само Мурињо може да ни го овозможи .
мене не ми беше работата да го критикувам мурињо туку да го споредам со Мунтари.Ти тврдиш дека мунтари требало да си оди а мурињо не бидејки имал победнички карактер, според статистиката секогаш кога игра Мунтари Интер НЕ ЗАБЕЛЕЖАЛ ПОРАЗ-по победнички менталитет неможеш да најдеш.
И јас сум против некои негови тактички дефанзивни филозофии и сеуште тврдам дека не успеал да наметне тактика која е соодветна за овој моментален напад на Интер но како што реков, вистински шампион е и секогаш го бара максимумот од своите играчи, не дозволува уништување на тимскиот дух и секогаш го трга деструктивното влијание на медиумите од тимот, ваков универзален достапен пакет нема да начекаш у скоро време, биди среќен што Милан не го собраа по онаа катастрофална УЕФА сезона кога завршија 5ти, оваа сезона истите ке стартуваа со надеж дека повторно ке ја одбранат титулата во Серија А . :smir:
.
Без разлика дали ке останеше Мурињо или Манчини лани ке ја земевме титулата! ако се сеќаваш добро лани кога мурињо почна да ја применува неговата шема на фудбал со 4-3-3 формација до 9 коло се мачевме за да дојдеме до победа, почна со 4-4-2(на манчини) и дојдоа резултатите. Значи пак ке ја имавме титулата, а милан и да го земеа Мурињо немаше ништо да направат пошто нив берлускони парите им ги троши на малолетнички а не за играчи.
да напоменам дека во Интер од 2005 до сега единствен момент на несигурност и страв(криза) се јави во 2008 кога игравме со ливерпул и манчини изјави неколку лоши работи со кои ја предизвика кризата.
Ете ги Ферара, Лео, едно бранче и почнуваат да тонат, тоа со Мурињо не го гледаме, лани Аталанта откако ги потопија направија нездрава серија на непоразени мечеви до натпреварот со Наполи гости, кога беше крај на првенството и кога веќе ја направија потребната голема предност пред конкурентите .

Мур освои титула со стартни проблеми во одбраната, со анемичен 4-3-3 систем кој мораше да биде променет, со лоша и неубедлива игра, со неадаптирање на новите засилувања и со ред други проблеми, и не само што освои, истото го направи на убедлив начин, со најдобар напад и најдобра одбрана, плус, го извади максимумот од Ибра, нешто што Манчини никогаш не беше во можност да го направи
не ми се прави муабет за ферара и за лео.Лео беше најефтината солуција на берлускони затоа и го зема а Ферара повеќе беше желба на јуве фановите откако увидоа дека големиот раниери е најголем во ситни купови.За Ферара со кико правевме муабет уште летово, и уште тогаш му викав чекај првен да ве удри криза тогаш ке видиме дали го биват за тренер.
А за ова што ми викаш како почнал Мур лани не сум ни ја, ни ти, ни морати криви за тоа како почнал! Мур кога дојде во Интер со него носеше едно пусулче со 3 имиња и во главата веќе размислуваше за кревање трофеи а не за играње утакмици.Никој на Мурињо не му е крив што лани летото наместо да земе асален халф(како годинава лусио) тој целеше кон правење нови системи.наместо да предвиди дека во одбраната веќе ни остареа играчите и дека имаме повреди он го вртеше вниманието кон кревање на трофеј од суперкупот кој му го посвети на манчини, впрочем манчини во последната сезона имаше повеќе успех со Интер отколку големиот мурињо прошлата сезона.

мене не ми беше работата да го критикувам мурињо туку да го споредам со Мунтари.Ти тврдиш дека мунтари требало да си оди а мурињо не бидејки имал победнички карактер, според статистиката секогаш кога игра Мунтари Интер НЕ ЗАБЕЛЕЖАЛ ПОРАЗ-по победнички менталитет неможеш да најдеш.
кхм, потопот во Бергамо, Јунајтед лани . Башка, ке ти го цитирам Мур, кога победуваме тимот победува, кога губиме тимот губи, нејкам да зборам за ваква индивидуалност зашто се поклопуваш со оние кои велеа дека Ибра ни носел титули а знам не се согласуваше со нив .
Без разлика дали ке останеше Мурињо или Манчини лани ке ја земевме титулата! ако се сеќаваш добро лани кога мурињо почна да ја применува неговата шема на фудбал со 4-3-3 формација до 9 коло се мачевме за да дојдеме до победа, почна со 4-4-2(на манчини) и дојдоа резултатите. Значи пак ке ја имавме титулата, а милан и да го земеа Мурињо немаше ништо да направат пошто нив берлускони парите им ги троши на малолетнички а не за играчи.
да напоменам дека во Интер од 2005 до сега единствен момент на несигурност и страв(криза) се јави во 2008 кога игравме со ливерпул и манчини изјави неколку лоши работи со кои ја предизвика кризата.
Грешка си, и тоа голема, Манчини играше 4-4-2 систем со две крила во средината, само во неколку наврати го смени и тоа по потреба ради повредени играчи . Мурињо игра 4-3-1-2 или 4-1-2-1-2 како сакаш, без крила во среден ред . Има тука огромна разлика, а за Манчио, по поразот од Ливерпул ке дозволеше една Рома да им земе титула, не зезај, никаков карактер немаше, Виеира шишиња му шутираше пред фаца овој ќути, Ибра го отера и 3 лепе овој ќути, гарантирам дека со него лани ке гледавме во грбот на конкурентите кој BTW беа скалила над оние сезони со Манчини, поготово Милан . Е сеа тоа што не биле во криза до 2008, не бе, они изгубија и од Валенсија у осмина финале али тој деструктивен период кој да го искористи, Милан со редуцирани бодови, Фиорентина, Рома, Јуве во серија Б ? Не ни имаше простор за кризи, ете, малку се зголеми конкуренцијата и Манчио првата криза ке го одведеше на второ место на крајот, и тоа пази, позади Рома . :wink:
не ми се прави муабет за ферара и за лео.Лео беше најефтината солуција на берлускони затоа и го зема а Ферара повеќе беше желба на јуве фановите откако увидоа дека големиот раниери е најголем во ситни купови.За Ферара со кико правевме муабет уште летово, и уште тогаш му викав чекај првен да ве удри криза тогаш ке видиме дали го биват за тренер.
А за ова што ми викаш како почнал Мур лани не сум ни ја, ни ти, ни морати криви за тоа како почнал! Мур кога дојде во Интер со него носеше едно пусулче со 3 имиња и во главата веќе размислуваше за кревање трофеи а не за играње утакмици.Никој на Мурињо не му е крив што лани летото наместо да земе асален халф(како годинава лусио) тој целеше кон правење нови системи.наместо да предвиди дека во одбраната веќе ни остареа играчите и дека имаме повреди он го вртеше вниманието кон кревање на трофеј од суперкупот кој му го посвети на манчини, впрочем манчини во последната сезона имаше повеќе успех со Интер отколку големиот мурињо прошлата сезона.
Затоа ти ги спомнуем де, зашто Манчини со истиот однос во кризни периоди во конкуренција овој пат на Милан и Јуве ( исто ко и лани ) а не Рома ке не принудеше нас, фановите, да гледаме во туѓи грбови на крајот, затоа ти реков, Мурињо со 100 проблеми направи на крај убедлива предност пред конкурентите, Манчини со едно проблемче ке изгубеше на крајот титула од Рома . :wink:

А за Мурињо, доаѓа во нова средина убеден дека онаа тактика која цела своја кариера ја користи ке запали, ретки се менаџерите кои прават промени во свој систем . Ни на крај памет дека тој негов тактички систем односно победничка формула и гарант за успех ке биде тотално неуспешен во Италија, и пак, смени во нешто ново, ги тргна на страна новите засилувања и освои убедливо титула, тоа ми е муабетот, со такви енормни проблеми Интер повторно стана првак, овој пат убедливо, а не да се јаде со една Рома .

edit : Мунтари не играше со Аталанта гости лани, мада тотално небитно, и да, каква врска има ланската приказна со оваа сега, кога тој е дрво аматерско до овој момент :) .

^Манчини немаше карактер тоа е точно Мурињо го има ама мораш да се сложиш дека Манчини да не ги испуштеше конците после ливерпул рома ке си останеше 15 бода позади нас(мурињо толкава разлика нема направено во кариерата). Манчини мислеше дека ако го откачи Интер по него ке се стрчаа други тимови и дека пак ке беше на врвот спротивно на тоа, за Манчини освен просечни екипи друг никој не се интересира па затоа тој одлучи да цица пари и да гледа тв оддома.
помеѓу нив двајцата има многу големи разлики!
Мурињо сака да биде главен-Манчини сака ама неможе
Мурињо има огромна уста-Манчини трае и си работи
исто имаат и сличности.
Мурињо е победник(уефа куп,ЛШ,првенства)-Манчини е победник(3 скудета,2 суперкупа,2 купа)
двајцата се оградуваат од неуспехот во ЛШ
и пак ке дојдеме до Мунтари, реков се сложувам засега е ужас но неможе и не смее еден играч поради 6 лоши утакмици да му поништиш нешто што го работел цела сезона.
Адриано го трпевме 3 ипол сезони со двојно поголема плата,го трпиме виеира, го трпиме кварезма, Виери се сеќавам последната сезона беше ужас. Многу играчи го јаделе лебот без да вложат напор а Мунтари кој дава се од себе за да се докаже наспрема некои што одат по журки треба да се продаде-не мислам така!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom