Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ок.:dudlac:

Сампдорија досега беше на чело на табелата.Досега ни беа конкуренти и во наредни 2-3 кола дур не се одлепиме.

ЈуБе со ваква игра мислиш ке ни биде конкурент?:pos2:

А Милан прва цел треба да им биде опстанок па потоа излез во Европа поточно Европа Лига.:sekss:
Мора некој да биде конкурент, не е интересно поинаку. :)
Како најсилен тим после Интер, јас го гледам Јувентус и затоа го сметам како главен конкурент сезонава.

Сампдорија нема капацитет да го одржи чекорот со Интер и Јуве. Милан сезонава нема ни тим па ни добар тренер затоа и сите го отпишуваат уште сега од борбата за титула. Е сеа не верувам дека би се борел за опстанок, но и тоа да се случи нема да им биде прв пат, веќе имаат испаднато од Сериа А. :)
Не чека тежок период, гостување во Џенова, по 3 дена во дома со Динамо Киев, потоа навидум лесен натпревар дома со Катанија и потоа ќе му се одмаздиме на Палермо за ова што му го направија на Јувентус вечерва. :)

Шо убаво
w05b2t.jpg

p.s. Се потсетив на еден пост на Бојан за Ферара и Лео, кога кажа дека сеуште не се дораснати за вакви екипи, и дека по првото бранче ке почнат да тонат . Ферара по оние 2-2 со Џенова падна и дома со Болоња а и денес изгуби плус нема забележано победа во ЛШ а до мечот со Џенова немаа никакви проблеми . Лео да не говорам, по цунамито наречено Интер, во Серија А не само што не успеа да ги победи Ливорно гости, по минималната победа дома со Болоња имаше 4 последователни средби ( Удинезе, Бари, Цирих и Аталанта ) каде забележа 2 нерешни и 2 пораза и успеаа да постигнат само 1 гол, денес во Бергамо . :smir:

p.p.s. Mурињо лани по поразот од Милан во 5то коло : Koга ке ја погледнам табелата, се што сакам да видам е Интер пред Јувентус, Милан и Рома, друго Се е ирелевантно . . . . ајт . :smir:
Шала на странa :), поразов на Јуве дојде во многу добар момент за Интер, пред тешкото гостување во Џенова со Џенова, каде нема да влезат со притисокот дека се бод позади Јувентус односно со помислата ако се киксне, Јуве може да се одлепи . Не дека ова е ко изговор за можен кикс од моја страна, реков, веќе не постојат изговори од тимот, победа победа и само победа од нив очекувам во секој нареден меч . :wink:

Нешто интересно..

Прославениот тренер на ЈуБе, човекот кој долги години беше на тренерската клупа на местачите и беше во тандем со Моџи, човекот кој доживеа фијаско на купот на конфедерации со Италија, за следните два натпревари во репрезентацијата ги повикал следните фудбалери кои ги издвоив јас..

Одбрана - Канаваро, Киелини, Гросо и Замброта!!!!
Средина - Каморанези, Гатузо, Марчисио и Пирло!!!!
Напад - Кваљарела и Роси!!!!

Не дека се којзнае колку слаби овие фудбалери, али со нивната игра изминатите неколку седмици не заслужуваат да играат во еден Тетекс, камо ли во Италијанската репрезентација..
Овој човек премногу форсира фудбалери од ЈуБе, што побрзо си оди од Италија мислам јас тоа подобро..
Јес да го освои светското, али на стара слава не се живее.. И Малдини беше најдобар, али дојде време да си оди..
Не ми се постира ова во темата за Италија оти знам која ќе биде реакцијата на клошарине..

^Добро е што уште и Амаури не е тука, бразилецот со италијански пасош кој годинава прави парче пред Се за противничките тимови со оглед дека повеќе наликува на одбранбен играч на противникот на Јуве отколку што делува како напаѓач на Јувентус .

Миколи, каде е Миколи ? Кај е Касано ? Кај е ПАЦИНИ ? Нема везе, офтопик отидов али тоа е, не веруем дека Миколи ке добие шанса, премногу добро изигра против Јувентус . :wink:

Sramota ....

Mora da ima mesto barem za Kasano ako ne za drugive ....Mada i tie sto Syn gi nabroja , se bolje od ova ...

Gattuso i Pirlo ? Zambrota i Grosso ? Daj ne me ebi be ... bolje onie nedokvakanine od U21 ke izigraat ....Sramota

^Добро е што уште и Амаури не е тука, бразилецот со италијански пасош кој годинава прави парче пред Се за противничките тимови со оглед дека повеќе наликува на одбранбен играч на противникот на Јуве отколку што делува како напаѓач на Јувентус .

Миколи, каде е Миколи ? Кај е Касано ? Кај е ПАЦИНИ ? Нема везе, офтопик отидов али тоа е, не веруем дека Миколи ке добие шанса, премногу добро изигра против Јувентус . :wink:

јас кажав и претходно , амаури е сосема просечен напаѓач , и дека таа сума што јуве ја плати за него беше премногу ... јакинта трезеге џовинко дел пиеро сите се подобри од него ... а за липи или е сенилна будала или стварно треба да играш за јуве за да играш за репрезентација (што и не е така лошо со огледа дека ми се италијанците еден од поантипатичните состави ...:) ) ... касано , пацини , миколи , марко мота .... уствари како да игра касано кога ги одби јуве за рома и кога иде со валентино роси интер да ги гледа во ЛШ ?

Вчерашниот меч го гледав горе доле во поголемиот дел и не може да се каже дека играта беше на високо ниво, но со оглед на резултатите на конкурентите испадна одличен викенд.
Се чини оваа сезона ќе има многу киксеви на сите екипи така што ниеден дуел во кој нема да се освојат 3 бода не треба претрагично да се сфати.

Btw не знаев дека Суазо останал во екипата, мислев дека е во Бенфика. Можеби и треба да добие поголема шанса со оглед на тоа дека кога дојде се платија големи пари за него.

Тешко ќе му е на Ферара да се справи со притисокот од медиумите имаат среќа што има 2 недели пауза па ќе може да се консолидираат по малце иако Липи моронон им ги собра сите во репрезентација па таму нека играат си со Биланезиве.А за тоа дека Липи зема јуБенташи во Италија да не ве чуди пошо Ферара му беше помошник на Липи пред да дојде тренер во јуБе.2 недели на прво место па не се замарам сеа многу многу.ENJOY THE FEELING

Тешко ќе му е на Ферара да се справи со притисокот од медиумите имаат среќа што има 2 недели пауза па ќе може да се консолидираат по малце иако Липи моронон им ги собра сите во репрезентација па таму нека играат си со Биланезиве.А за тоа дека Липи зема јуБенташи во Италија да не ве чуди пошо Ферара му беше помошник на Липи пред да дојде тренер во јуБе.2 недели на прво место па не се замарам сеа многу многу.ENJOY THE FEELING

Па од Интер ли да земе играчи? Кој италијанец го има Интер, само кажи и лично јас ќе ургирам да биде повикан во репрезентација.

Голема е грешката на Липи што не ги повикува Снајдер, Милито и Ето. За тоа и јас му замерувам.

Па од Интер ли да земе играчи? Кој италијанец го има Интер, само кажи и лично јас ќе ургирам да биде повикан во репрезентација.

Голема е грешката на Липи што не ги повикува Снајдер, Милито и Ето. За тоа и јас му замерувам.

A izvini ... ne znaev deka mora da se zemat samo od Inter ...

Ne se praj retardiran ,sam znaes za sho zboruvame ....

A izvini ... ne znaev deka mora da se zemat samo od Inter ...

Ne se praj retardiran ,sam znaes za sho zboruvame ....

Нели гледаш дека не се прави на удрен туку природно е таков.. Овие фановиве на ЈуБе да му нацрташ две овци на лист едната ќе ја загубат!! Да не сме сакале да викне од Интер..
Во право е кога ги вика Гросо, Гатузо..
А да ургираме да викне некој од фан клуб ЈуБе?
Нели верноста кај Липи е на прво место.. :pipi:

пред неколку дена имаше на гоал.ком анализа за липи и зошто ги повикува баш јубенташите.
исто така еден тренер(не ми текнува кој) изјави дека Матераци повеќе заслужува повик отколку Канаваро.

А Ферара е нешто боље демек од Леонардо? И двајцата се дебитанти, разликата е во тоа што Ферара нема осетено притисок до сега врз него од медиуми у Италија. Прашање е како ќе се справи кога Јуве ќе западне у криза...

Двата тима имаат звучни имиња, останува да видиме како тренерите (најголемиот прашалник) ќе се снајдат...

Еве ми го муабетот од 15.08.2009... Што повеќе да ви кажам...
Добро ќе ни дојде паузата, тоа е факт...

Интер има само неколку италијанци, од кои Сантон и тоа како заслужи да биде дел од репрезентацијата.
Игра добро во Интер, и тоа на позиција лев бек а негова природна позиција е десно. неколку пати доби шанса од Липи и покажа дека треба да добие шанса.

Проблемот е што играчите на Јувентус се привилегирани кај Липи. Зошто да не добие шанса Мота, Дагустино, Пепе, Пацини, Касано, Миколи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom