Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја мислам дека треба у ЧДА да се отвори тема АЦ Милан или Љубе тема =)

Отвор-затвор јадат хахаха

И што е ова искажување недоверба во Кварежма бе ? алоооооооо ... кој ке ни ја води играта после ? СНАЈДЕР ? :baeh:

Накратко едно мало појаснување околу изговарањето/пишувањето на името на нашиот најнов играч.

Wesley Sneijder се чита како Весли Снајдер, а не Шнајдер. Презимето со ш најверојатно би се изговарало кога би пишувало Schneider, наместо Sneijder, што значи дека грешите околу ова. Еве и дополнително појаснување тука

Делувам како професорица, али ај да помогнам :)

П.С. Јак виц погоре, башка само Чак Норис можеше да ги спаси миланезите во Саботата.

Абе знам дека мене ми пишуе Шнајдер на Картицата али дадов образложение зашто... види неколку страни поназат :)

A list
Goalkeepers
1 Francesco Toldo
12 Julio Cesar
21 Paolo Orlandoni
Defenders
2 Ivan Ramiro Cordoba
4 Javier Zanetti
6 Lucio
13 Maicon
23 Marco Materazzi
25 Walter Samuel
26 Cristian Chivu
39 Davide Santon
Midfielders
5 Dejan Stankovic
7 Ricardo Quaresma
8 Thiago Motta
10 Wesley Sneijder
11 Sulley Muntari
14 Patrick Vieira
19 Esteban Cambiasso
20 Joel Chukwuma Obi
30 Amantino Mancini
52 Antonio Esposito
Strikers
9 Samuel Eto'o
18 David Suazo
22 Diego Milito
45 Mario Balotelli
B list
51 Vid Belec (goakeeper)
15 René Krhin (midfielder)
46 Luca Caldirola (midfielder)
49 Mattia Destro (striker)
53 Luca Tremolada (midfielder)

Igraci za natprevarite vo Лига на Шампиони:pipi:

Се некој нови слики вадат бе...:pos2::pos2:

2m6sldz.jpg

oa3jud.jpg

Може некој да го преведе текстот на сликата...

i5x7av.jpg

:pos2::pos2::pos2:

1zcd1fl.jpg

Матрикс си одбра нова професија...:vozbud::vozbud:

Се некој нови слики вадат бе...:pos2::pos2:

oa3jud.jpg

Може некој да го преведе текстот на сликата...

:pos2::pos2::pos2:

Матрикс си одбра нова професија...:vozbud::vozbud:

Кога се ракувам со биланиста, ги мијам рацете.
Кога се ракувам со јубентиста, ги бројам прстите.

Абе знам дека мене ми пишуе Шнајдер на Картицата али дадов образложение зашто... види неколку страни поназат :)

Тоа не се однесуваше стриктно на тебе, мислев да им појаснам на сите, затоа што има многу членови тука кои го викаат Шнајдер наместо Снајдер :smir:

Ок, значи стигнавме и до Милано :)
Само кој ги испрати сликите...

Инаку еве го составот на Интер за во ЛШ.
Марко Арнаутовик не е повикан,а КвареЖма и Мансини се во тимот...

1 Toldo 12 Julio Cesar 21 Orlandoni Difensori : 2 Cordoba 4 Zanetti 6 Lucio 13 Maicon 23 Materazzi 25 Samuel 26 Chivu 39 Santon Centrocampisti: 5 Stankovic 7... Q...uaresma 8 Thiago Motta 10 Sneijder 11 Muntari 14 Vieira 19 Cambiasso 20 Chukwuma 30 Mancini 52 Esposito Attaccanti: 9 Eto'o 18 Suazo 22 Milito 45 Balotelli

Од блиски и сигурни извори дознав дека за Пандев Интер понудил 13мил.евра + Матераци ама овај Лотито не го пуштил од инает. Исто така разбрав дека во јануари повторно Интер ќе го барат Пандев ама ќе понудат помалку пари + Матераци :smir:

Човекот кој разговараше со Пандев е Интериста и Пандев му подарувал дрес од Лацио, а овај му кажал не сакам од Лацио, ќе ми дадеш дрес кога ќе играш за Интер...на шо Пандев се насмеал :)

Дечки ај вака да се договориме зошто тотално сме неорганизирани: потребно е да се пријават 7 луѓе да преведат по два текста неделно. Еве ви „формуларче“:

Превод на текстови за сајтот:
Понеделник:
Вторник:
Среда:
Четврток:
Петок:
Сабота:
Недела:

Значи секој нека се пријави за кој ден му одговара. Работата е 30 мин максимум. Има денови кога не можам ни едентекст да ставам, како овој. Да има минимум 2 е добро. Се над тоа јас ќе го правам.

Линкови за преведување ќе ви оставам тука, а може и по ваш избор се разбира.

Кој е слободен, нека си го пише името во тој ден во кој сака да пишува и нека го пастира. Да ја пополниме табелата. Кој не може, нека не се пријавува. It's OK, само да знаеме колку сме и да се организираме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom