Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро бе треба да е ГлуП овој или ептен пари да нема па да ги продава Мајкон и Ибра....ај за босанецот ич криво нема да ми биде (копиле нелојално) али нека не го продава Мајкон ке направи голема глупост ако го даде...

Kako go zamisluvate sostavot na INTER ova godina ?
Се додека ништо не се официјализира, ја не би шпекулирал . Морати отсекогаш ми бил контрадикторен, искрено, повеќе верувам дека Ибра и Маикон ке останат кога Морати ке им даде 1% шанси за истото, отколку 99.9% :D .

Шала на страна, желбата на Морати беше да направи моќен Интер, затоа и го донесе Мурињо, сега да ми се жали за пари, a и како што читав на дел од форумиве, немало некои проблеми со нафтава мајкуму, имаше информации дека моменталнава ситуација во последнава година му одговара со оглед дека е нафтен магнат . А и, Виеира аут, Фиго аут, Креспо аут, Адри исто, аут, тоа Се беа скапо платени играчи и Интер доста финансии одвојуваа за нив, очекувам и Манчини да си најде клуб, па и протокот пари наменети за него да бидат замрзнат .

Второ, Мурињо туку така да седи со скрстени раце за Маикон и Ибра нема шанса, деновиве очекувам интезивни разговори управа - Мур .

Чудна ситуација во секој случај, од една страна Морати посакува тим за ЛШ, од друга да ги шитне и Маикон и Ибра ми нема логика, дал Барса дал Реал сеедно, тоа ке бидат тимови класа појаки од Интер без Ибра и Маикон . . . нека земе од билобилот маме му еам .

P.S. Кој ако не Маикон, најдобро оценетиот кај Бразил :

Maicon: 8.5 – Far too powerful for Italy down the right flank, crucifying Dossena at times. Maicon's had the shot that was deflected into the path of Fabiano for the first goal.

Не мора да значи Syn, само треба добар шопинг со парите. Има цела колонија непожелни Холанѓани во Реал кои се поефтини, платиш 2 земеш 4. Ако Морати може да ги земе Снајдер, Робен, ван Нистелрој, ван дер Варт... нема да е страшно што ќе ги даде Ибра и Маикон, иако за вториот многу тешко ми паѓа...

Не мора да значи Syn, само треба добар шопинг со парите. Има цела колонија непожелни Холанѓани во Реал кои се поефтини, платиш 2 земеш 4. Ако Морати може да ги земе Снајдер, Робен, ван Нистелрој, ван дер Варт... нема да е страшно што ќе ги даде Ибра и Маикон, иако за вториот многу тешко ми паѓа...

Izvini nese navreduvaj . A da go doneseme cela Holandija;.

:pos2: не баш ме насмеа.

Ама сепак, овие четворица вредат заедно помалку од Ибра и Маикон. Реал сака да се ослободи од нив, тоа е добра основа за преговори. Не мора сите, Руд ми е некако вишок, ама останатите тројца и тоа како би ги земал. Наместо Руд можеби Игуаин. Не е екстра класа ама знае каде е мрежата, за разлика од повеќето наши напаѓачи.

Ако играат добро зашто да не ?

Шала на страна ... за босанецот ако иде бујрум ..... Ван Дер Ваарт и Снајдер се како шлаг на тортата ... конечно 10ката ке дојде а Мурињо 100% ке го искористи тоа ....

+со остатокот од парите може да се купи асален играч .... (напаѓач)

А за Маикон се надевам не е вистина ова ...... Жално ...

Кој не сака да игра за Интер нека си оди Ибра бил спремен за 9 мил да игра за Реал а за Интер за колку сега зема 12.А се сеќавате ли кога дојде Ибра во интер која му беше првата изјава од мал навивал за Интер:nesvest:
За мајкон ми е повеќе жал кога ги дава овие изјави за Ибра навикнавме но Мајкон во Интер стана класа играч пред тоа беше никој.
Ако дојде Бензема ич нема да ми биде жал дури ке имаме страшно добар млад напад Арнаутович,Балотели и дај боже Бензема а на ибра на местото тука е Милито само уште една 10 и екипата е топ.
И доста веке со тој Ибра во Италија читам по форумите на Интер отпишан е тој веќе на сила не се може или ако му понуди Морати 20 мил ќе остане бидејки така тој пред година две го задржа.

Jaсно ми е тоа, ама Ибра е шампионот, таков играч е, арогантно копиле, самобендисан и пун со самодоверба . Од него неможам да очекувам неуспех у негови игри . Маикон неам зборови, убедливо најдобар десен бек во Свет, а и последните мечеви на Интер без него дадоа само потврда колку е потребен на тимот .
Едноставно, овие двајца се незаменливи, поготово Маикон .
За Ибра реков, нека си иде али МОРА да дојде Ето како замена, се остало е гола вода и лошо за тимот, ама Маикон, јбг, нема играч што би го заменил и тоа е тоа .

Морати сеа да ми крши филм и да вика дека и двајцата се несигурни, па нека иде у пм, буквално СЕ би поркил со продажба само на Ибра, ем ке земе пари ем нема да плаќа 12 милиони по сезона .

Али ај, наредни денови реков, очекувам средување на работите, се крстам во Мурињо зашто типот нема влакна на јазик и убеден сум дека нема да бира зборови со Морати, директно ке му посочи дека неговиот тим за кого остави пола здравје и живот ( алудирам на Морати ) ке се соочи со големи проблеми со евентуалната продажба на најдобрите .

Ваљда ке му светне на Морати, ке му текне на веспите што се тркалаа низ Curva Nord, ќе му текне на кршените автомобили на дел од играчите на Интер поради лошите резултати, ке му текне на црниот период на Интер и постот без Скудета . . . па ваљда ке укапира дека у никој случај нејке повторување на истото сценарио, а продажбата на Ибра и Маикон, само ја зголемуваат веројатноста за истото .

Ако играат добро зашто да не ?

Шала на страна ... за босанецот ако иде бујрум ..... Ван Дер Ваарт и Снајдер се како шлаг на тортата ... конечно 10ката ке дојде а Мурињо 100% ке го искористи тоа ....

+со остатокот од парите може да се купи асален играч .... (напаѓач)

А за Маикон се надевам не е вистина ова ...... Жално ...

A Ederson,Deko sto ke praime so niv ako znaeme deka transferot na Deko recisi e gotov . U napad so kogo ke igrame spekulaciite za Aguero padna vo voda , Manchester se e poseriozen okulu Benzema.

Чекај бе брат ... Јуни сме уште .... До Август чуда ке се случуваат ....

Само молете се Маикон да остане ......

Jaсно ми е тоа, ама Ибра е шампионот, таков играч е, арогантно копиле, самобендисан и пун со самодоверба . Од него неможам да очекувам неуспех у негови игри . Маикон неам зборови, убедливо најдобар десен бек во Свет, а и последните мечеви на Интер без него дадоа само потврда колку е потребен на тимот .
Едноставно, овие двајца се незаменливи, поготово Маикон .
За Ибра реков, нека си иде али МОРА да дојде Ето како замена, се остало е гола вода и лошо за тимот, ама Маикон, јбг, нема играч што би го заменил и тоа е тоа .

Морати сеа да ми крши филм и да вика дека и двајцата се несигурни, па нека иде у пм, буквално СЕ би поркил со продажба само на Ибра, ем ке земе пари ем нема да плаќа 12 милиони по сезона .

Али ај, наредни денови реков, очекувам средување на работите, се крстам во Мурињо зашто типот нема влакна на јазик и убеден сум дека нема да бира зборови со Морати, директно ке му посочи дека неговиот тим за кого остави пола здравје и живот ( алудирам на Морати ) ке се соочи со големи проблеми со евентуалната продажба на најдобрите .

Ваљда ке му светне на Морати, ке му текне на веспите што се тркалаа низ Curva Nord, ќе му текне на кршените автомобили на дел од играчите на Интер поради лошите резултати, ке му текне на црниот период на Интер и постот без Скудета . . . па ваљда ке укапира дека у никој случај нејке повторување на истото сценарио, а продажбата на Ибра и Маикон, само ја зголемуваат веројатноста за истото .

Се те разбирам, ама не мора да имаме напаѓач од тој калибар за да имаме успеси, поважно е да имаме тим. Не мора да го заменуваме со друг сличен на него, Ето ќе заврши работа. И Балотели и Милито ќе ја завршат работата ако имаме саглам средина.

Енивеј, џабе не фаќа паника, не верувам дека може да се случи Ибра да се продаде а да не се купи ништо. Не му е дојдено на Морати до тоа сега да го ослабнува тимот за да стави некое евро во џеб.Ќе има играчи, посебно ако се договорат со Реал.

Јас одамна сватив дека во фудбалот нема играчи што не се недостапни и дека сите се на продажба. Ме разочраува начинот на кој се решаваат работите.

Милан паметно постапи го продаде Кака за три дена и нема да замара цело лето дали Кака ќе си оди или ќе остане, дали го нуделе овој или оној за Кака и милион глупости.

Башка вака само си ја сечеме гранката на која седиме. Треба да има еден цврст став на кој треба да се придржаваме од почеток до крај. Како на пример Баерн со ситуацијата на Рибери. Од прв до последен во секое интервју велат дека не е на продажба. Е сега ако Реал или Барса запне ќе мора да платат 60-70-80 милиони за Баерн да се откаже. Тоа го знаат и Реал и Барса пошто ставот на Баерн е дека Рибери не е на продажба и секогаш кога ќе сакаат да тропнат на вратат на Баерн првин ќе се подзамислат колку пари да дадат или дали воопшто да прашуваат.

А ние првин викаме не па после можеби па на крајот да. Испаѓаме несериозни и пошто не гледаат дека сме пишмани ќе ни даваат помали понуди. Гневот на фановите ќе се навлекува цело лето, сите ќе се замараат со тоа дали Ибра и Маикон ќе си отидат и ќе се поткопа цела подготовка за новата сезона.

Морати малце треба да го земе ставот на Де Лаурентис, кога Лавеци се закани дека ќе си оди овој како што се правеше на времето во Италија му рече убаво. Или ќути или ќе играш со резервите цела година. Па Лавеци убаво си ја завитка опашката и се заќуте.

Ако Ибра сака да си оди и ароганто покажува дека е најдобар фудбалер на светото Морати треба да му рече дека неговиот следен клуб треба да го покаже истото.

Ако Роналдо вредеше 94 милиони а Ибра како што вели дека е најдобар нека плати некој 100 милиони е бујрум Ибра е негов. Во спротивно Ибра ако не си најде клуб што ќе плати толку следната сезона ќе ја игра ма Меаца ако не му се свиѓа тоа тогаш ќе го префрлиме во Примавера тимот па да види како е една година да неигра а да нема повреда.

Прифаќам заминување на двете ѕвезди само доколку добиеме над 130 милиони евра, би рекол и 150 ама многу ќе ме обвинат дека ги преценувам работите иако во секое време сум расположен на секого да му објаснам зошто зборам за овие цифри.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
eve kako sto slusnav i inter treba da sitka poradi dupki u budzetot(bez navreda ne mi e toa namerata) mislam deka FIFA treba da menja mn u seria a DA NAMALAT DANOCI KE MORA:duel:

Да не разберете погрешно, ова со Сантон - Маикон и Цезар е само реметење. Паметам кога имаше еден натпревар за добротворни цели на Ноу Камп, па тогаш Толдо и Мартинс беа во спротиставени табори, Толдо му одбрани 2 зицери, па го пукна од реметење. Сето тоа другарски, гледам наназад некој бајги се растревожи :)

Сега за изјавава на Морати. Досега ми беше омилен, после изјавава падна неговата репутација кај мене лично.
Од една страна можеби е во право, ако мисли долгорочно Интер да биде јак финансиски, тогаш оправдани би биле трансферите кои ќе ги направи, но Маикон, не само мојот омилен играч.
Досега мислев дека Морати нема да продава играчи поради пари, дека Морати не е Берлу па да ги продава играчите поради нивната висока цена, но после изјавава сето тоа паѓа во вода. Не знам, буквално немам идеа како би функционирал тимот без овие двајца играчи, да продава еден од овие пак некако, ама двајцата?
Мене ова ми е многу сериозно, ако замине Маикон, тој играч нема да го заменат не двајца, десет нови играчи нема да го заменат него, тоа ќе биде најкатастрофалниот потег на управата што може да се деси.
Мене ова ми иде како удирање на глава во ѕид, да имаш јак состав кој освојува титули, и да ги продаваш на најдобрите поединци ... не ми се верува дека ова го изјавил Морати.

П.С. PatoTheDuck: keep going, priceless post...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom