Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Може се скарал со жена му :baeh: :) a ја колку што знам он делел боксови не обратно, али како и да е Интер и се е можно. Еден другар ми има кажувано демек нешто се има десено со Марче и Шева, пред неколку години после Интер-Билан у соблекувална, има некој појше инфо. Ја знам нешто ама да не биде дека трескам зелени и рекла-казала муабети затоа барам некој од вас појше ако знае да ми каже.

хахахах класика, најдоброто другарче на Марче :zlo: Од 2:55 глејте го хахах

Немојте вакви работи да објавувате.
Човеков треба затвор да го земаат за овие злодела што ги сторил. Едноставно од Марко Матераци имавме само штета, иако некој ќе го опише како борбен играч...Ова е само еден силеџија, монструм, немам полош збор за да го преставам. Спортот е измислен за фер натпреварување.
Се срамам од него што играл за Интер.
За голема среќа го нема повеќе во првиот состав.

Шевченко и Монтела беа пациенти на Матрикс ... и не се согласувам со Думан ... Матриксот е феноменален играч ... и има муда за се !!!

Немојте вакви работи да објавувате.
Човеков треба затвор да го земаат за овие злодела што ги сторил. Едноставно од Марко Матераци имавме само штета, иако некој ќе го опише како борбен играч...Ова е само еден силеџија, монструм, немам полош збор за да го преставам. Спортот е измислен за фер натпреварување.
Се срамам од него што играл за Интер.
За голема среќа го нема повеќе во првиот состав.
Види, чим беше стандарден дефанзивец на СП 2006 година, кое патем кажано го освоија, сепак направил нешто за Интер, кое ги освоило симпатиите на еден Липи . :toe:

Шевченко и Монтела беа пациенти на Матрикс ... и не се согласувам со Думан ... Матриксот е феноменален играч ... и има муда за се !!!

Добро ти го ценеш на Матрикс, тоа е твое мислење.
Но јас светот го разбирам како хуман, фер плеј, солидарност, подавање рака за помош, а никогаш нема да ми бидаат идоли и да бидам подржувач на насилници. За голем насилник во фудбалската игра го сметам Матераци.
Иако е фудбалер на Интер кој го давал и срцето за Интер, сепак не е пожелно за победа над противникот да се употребат и најдолните средства ( да се повредаат противничките фудбалери со намера).

Добро ти го ценеш на Матрикс, тоа е твое мислење.
Но јас светот го разбирам како хуман, фер плеј, солидарност, подавање рака за помош. А никогаш нема да ми бидат идоли, и да бидам подржувач на насилници. За голем насилник во фудбалската игра го сметам Матераци.
Иако е фудбалер на Интер, кој го давал и срцето за Интер, но сепак не е пожелно за победа над противникот да се употребат и најдолните средства ( да се повредет противникот со намера).

Најдолни средства ?

Како Инзаги што глуми пенали ? еве пример .....

Тој да играше да повреди некој ... одамна ке повредеше некој ....Едноставно типот си ја врши задачата ... да не го пропушти противничкиот играч ..... со или без топка =) :jaj:

Најдолни средства ?

Како Инзаги што глуми пенали ? еве пример .....

Тој да играше да повреди некој ... одамна ке повредеше некој ....Едноставно типот си ја врши задачата ... да не го пропушти противничкиот играч ..... со или без топка =) :jaj:
подобро би прифатил играч да одглуми пенал или да симулира прекршок, одколку да оди со намера на противникот со цел да го повреди.
Ако го гледате клипот кој е поставен неколку постови погоре, ќе видете дека Матераци во многуте дуели оди директно на нозете на потивничкиот игра, па тоа и животно не би го направило. погледајтего подобро дуелот на Матераци со играчот на Порто кај корнер знаменцето. Тоа е дивјаштво.

подобро би прифатил играч да одглуми пенал или да симулира прекршок, одколку да оди со намера на противникот со цел да го повреди.
Ако го гледате клипот кој е поставен неколку постови погоре, ќе видете дека Матераци во многуте дуели оди директно на нозете на потивничкиот игра, па тоа и животно не би го направило. погледајтего подобро дуелот на Матераци со играчот на Порто кај корнер знаменцето. Тоа е дивјаштво.

Ма одлично е :pos2: сепак прашање на карактер и на вкус за фудбал...индивидуална работа е. Што се однесува за СП мислам дека Матрикс е најзаслужен Италија што го освои (СПОРЕД МЕНЕ) Добро е што имаме ново дивљаче у тимот, Балотели, зашто сепак сакам такви карактери, а ај нека ви текне кога Интер бил без таков, јас последниве 12-13 години стварно не памтам. А според мене боље е да глеам манијакални стартови, машка игра, понекогаш и пре-машка :) него некој како се тркала по терен, глуми фаули на најмала промаја коа ке дувне на стадион и си ја фенира косата на полувреме.

хахха како е напраен

Добра е споредбата:

Inter 1989 v Inter 2009

Walter Zenga v Julio Cesar
95% 88%

Giuseppe Bergomi v Maicon
93% 94%

Andrea Mandorlini v Walter Samuel
82% 88%
Riccardo Ferri v Christian Chivu
84% 89%

Andreas Brehme v Davide Santon
97% 82%
Gianfranco Matteoli v Javier Zanetti
96% 98%
Alessandro Bianchi v Esteban Cambiasso
94% 94%
Lothar Matthaus v Sulley Muntari
97% 91%
Nicola Berti v Dejan Stankovic
95% 88%

Ramon Diaz v Mario Balotelli
93% 84%

Aldo Serena v Zlatan Ibrahimovic
93% 99%

FINAL SCORE: Inter 1989 92,6% Inter 2009 90,5%

Ова е моја проценка за една споредба помеѓу двете генерации на Интер . во која предност и давам на Екипата од 1989 година.

На трач.ком пишува дека интер ке го трампаат Ибра за Хигуаин,,,,ХАхахахахахахах после ова заклучив дека никад нема да верувам во тој глуп сајт...

За некој ден ако не пишат тие шапшали дека и Виери ке се врати во Интер,еве на............ебате глупаците,сешто пишуваат.

За некој ден ако не пишат тие шапшали дека и Виери ке се врати во Интер,еве на............ебате глупаците,сешто пишуваат.
Нормално е да пишуваат. таа е нивна работа. Додека не се потпиши ништо не е сигурно.

Види, чим беше стандарден дефанзивец на СП 2006 година, кое патем кажано го освоија, сепак направил нешто за Интер, кое ги освоило симпатиите на еден Липи . :toe:

И пред 2 сезони мислам даде околу 12-13 голови,тоа не е малку за еден дефанзивец и италија заради него стана светски шампион

И пред 2 сезони мислам даде околу 12-13 голови,тоа не е малку за еден дефанзивец и италија заради него стана светски шампион
Кога ги шутираше пеналите даде 7 гола. Од корнери е многу опасен (беше). Но многу е бавен во одбрана. И непредвидлив може лесно да добие црвен картон.

Кога ги шутираше пеналите даде 7 гола. Од корнери е многу опасен (беше). Но многу е бавен во одбрана. И непредвидлив може лесно да добие црвен картон.

Па и пеналите треба да ги даеш,што мислиш дека е лесно да се даде пенал,пример: дај му на кордоба да шутира 20 пенали и ќе видиш дали ќе стигне до таа бројка (13)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom