Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се...се...ама во ваков контекс да се спомне презимето на Капитенот кој цела кариера го остава срцето за Интер, дури и во најцрните денови...немам зборови.

Па да ти кажам искрено после толку години без титула преку кур ми дојде од тој капитенот.. сме го имале Занети и мадиња леви..
Е сега кога имаме некој играч кој мислам дека може да не однесе до највисоката слава со малку подобра организираност.. ние имаме навивачи како Курва Норд и многу од вас овде кои го исвиркуваат него..
Очигледно доста добро не познаваат новинариве во италија.. кога не можиш да ги победиш тогаш напиши нешто, раскарај ги и нека се победат самите со себе..
Мислам дека досега успеваат..
Тие сакаат да го нема Златан.. знаат што значи тој за нас.. ама тоа е што да правиш.. сме имале капитен.. се е тоа минливо.. и капитенот и Морати.. но една генерација како Маикон, Камбиасо, Златан, Мурињо и Морати во еден тим не се случува секоја година.. тоа се случува еднаш во векот.. а ние ќе го упропастиме тоа.. почнувајки од најдоброто..

Златан е пичка, кога Занети ја направи бројката од 600 настапи за Интер, Златан изјави дека се надева на иста таква бројка и зад неговото име во Интер . . . оваа година гледаме нешто сосем друго, вели дека сака да замине .
Чекај бе, што направи Златан против Јунајтед, ако се смета за лидер на оваа екипа, за најдоброто нешто во фудбалот, што не ги реализираше двата зицера на О.Т., како може самиот да дава изјава дека дал Се од себе на тој меч, кога утнува такви две 100% шанси .
Заменлив е Златан, и те како, има еден дечко во Шпанија, исто години ко Ибра, разара, уништува, и моментално е најдобриот напаѓач во светот . . .

Стварно не ми е јасно како покрај ваков тренер кој од еден Порто направи екипа која за две години освои Уефа Куп и ЛШ, предвидувате црни сценарија по заминувањето на Ибра и 100 милиони евра само од него за инвестиции .

А за Занети, убаво кажа Били, бројот негов се повлекува по завршувањето на неговата кариера, тоа доволно говори што направил Занети за овој клуб . :smir:

Испаѓа, доколку Ибра наместо тоалетна користи дрес на Интер вие и понатака ке сакате да остане и ке ги критикувате фановите што го исвиркувале, истово е аналогно на неговиот однос низ медиумите и замолчувањето на една Curva Nord .
Знам што ве заболе сепак, што Curva Nord му го спопика со свирежите, го спушти на земја и му потврди дека Интер не е Ибра . . . и убеден сум дека доколку замине од Интер никогаш нема да се закити со титулата во ЛШ, а да, и уште една работа знам, Интер во наредниве година две ке е најсилен од било кога и ке атакува на сите фронтови, без разлика дали Ибра ке е тука или не . . .

Да тоа е точно, јас го пратам Интер од 1988 година (времето на Матеус-Бреме-Клисман) и знам со сигурност дека малку фалеше манчини да го избрка на Х.Занети.
Но за наша среќа таква будалштија не се направи.
А тие што го пратат Интер, знаат за големата грешка кога беше даден Роберто Карлос на Реал Мадрид, а покасно уште неколку по ред со Пирло, Седорф, Муту ...а зема големи таленти како Морфео, Адани, гркот Коутос...ај да не се потсетувам на тие моменти.
И секако на легендарните тренери во Интер Марко Тардели и Алберто Ѕакерони.

dobro ovo sve drugo znam i zašto je to rađeno ali za Zanettija nisam znao...
hvala na info baš ima malo da se raspitam kod mojih Talijana u Rijeci...

ali dali znate da legendarni reporter INTER CH. Roberto Scarpini rodom iz Rijeke, e da, i ima još rodbine u Rijeci ali dali dolazi ili ne u posjete neznam...

:oftopic:
Не се пишува сВати туку сФати...пак уште си го болдирал...и не звер туку Ѕвер....
:smir:

Голем таков =) .... Набрзинка го пишував постот ... и ми отиде накај В зашто нели коа се изговара со В е ... Али ај ... моја грешка - се извинувам =)

добро бе ибракадабра,думан и кој друг го бранеше ибра ....со сио ум сте вие што го пишувате ова бе .....го третирате ибра како бог да е...па преку мадево ако дал лани два гола против парма...да не беше ибра ,ќе играше креспо или круз и мози тој ќе даеше голови.и куро ме боли мене ако сака и по 100гола нека дава во сезона ко се однесаува онака ко се преценува нека ги пакува куферите.има идруги напаѓачи не е само ибра.
и сега работава испаѓа демек занети подолу од ибра е??
срамота е то да го зборувате ,оти овај носорогов ,цепачов утре да дај некој 14 милиони евра плата и таму ќе замини ич куро не го боли.

dobro ovo sve drugo znam i zašto je to rađeno ali za Zanettija nisam znao...
hvala na info baš ima malo da se raspitam kod mojih Talijana u Rijeci...

ali dali znate da legendarni reporter INTER CH. Roberto Scarpini rodom iz Rijeke, e da, i ima još rodbine u Rijeci ali dali dolazi ili ne u posjete neznam...
Не зафркавај, Скарпини има потекло од Риека :pos2:
Имав еден цел пост посветен за тој човек, феноменален е, има опција и на Inter.it за да го слушате во живо како коментира а стримот на кој што гледате да го ставите на mute . Како шлаг на торта доаѓа следењето на меч уз Скарпини . :vozbud:

E gol e gol . . . прајслес :vozbud:

п.с. И Кристијан Рекалкати ми се допаѓа како коментатор, тој мислам дека е од Скај Италија, нормално, интериста е .

Па да ти кажам искрено после толку години без титула преку кур ми дојде од тој капитенот.. сме го имале Занети и мадиња леви..

Јас се повлекувам од понатамошно дискутирање за ваква банална тема. Немам ништо против Ибрахимович...го обожавам типот...само ми падна ептен криво што баш се фати за големина како Хавиер Занети.
Исто така ми е драго што 99% од симпатизерите на Интер (па и останатите љубители на фудбалот) знаат дека Занети е далеку поголем фудбалер во секаква смисла на зборот од Златан.

добро бе ибракадабра,думан и кој друг го бранеше ибра ....со сио ум сте вие што го пишувате ова бе .....го третирате ибра како бог да е...па преку мадево ако дал лани два гола против парма...да не беше ибра ,ќе играше креспо или круз и мози тој ќе даеше голови.и куро ме боли мене ако сака и по 100гола нека дава во сезона ко се однесаува онака ко се преценува нека ги пакува куферите.има идруги напаѓачи не е само ибра.
и сега работава испаѓа демек занети подолу од ибра е??
срамота е то да го зборувате ,оти овај носорогов ,цепачов утре да дај некој 14 милиони евра плата и таму ќе замини ич куро не го боли.

Прво да те потсетам играа и Круз и Креспо.. ама мораше тој да влезе.. на тој дожд и незалечен од повредата..
Второ.. најди ми ти изјава официјална каде тој бара поголема плата..
односно тој има нов четири годишен договор.. потпишан ако не се лажам на почетокот на оваа сезона..
Тоа само ти кажува колку и ти како и голем дел од онаа Курва Норд паѓа на новинарски шпекулации..

Златан е пичка, кога Занети ја направи бројката од 600 настапи за Интер, Златан изјави дека се надева на иста таква бројка и зад неговото име во Интер . . . оваа година гледаме нешто сосем друго, вели дека сака да замине .
Чекај бе, што направи Златан против Јунајтед, ако се смета за лидер на оваа екипа, за најдоброто нешто во фудбалот, што не ги реализираше двата зицера на О.Т., како може самиот да дава изјава дека дал Се од себе на тој меч, кога утнува такви две 100% шанси .
Заменлив е Златан, и те како, има еден дечко во Шпанија, исто години ко Ибра, разара, уништува, и моментално е најдобриот напаѓач во светот . . .

Стварно не ми е јасно како покрај ваков тренер кој од еден Порто направи екипа која за две години освои Уефа Куп и ЛШ, предвидувате црни сценарија по заминувањето на Ибра и 100 милиони евра само од него за инвестиции .

А за Занети, убаво кажа Били, бројот негов се повлекува по завршувањето на неговата кариера, тоа доволно говори што направил Занети за овој клуб . :smir:

Испаѓа, доколку Ибра наместо тоалетна користи дрес на Интер вие и понатака ке сакате да остане и ке ги критикувате фановите што го исвиркувале, истово е аналогно на неговиот однос низ медиумите и замолчувањето на една Curva Nord .
Знам што ве заболе сепак, што Curva Nord му го спопика со свирежите, го спушти на земја и му потврди дека Интер не е Ибра . . . и убеден сум дека доколку замине од Интер никогаш нема да се закити со титулата во ЛШ, а да, и уште една работа знам, Интер во наредниве година две ке е најсилен од било кога и ке атакува на сите фронтови, без разлика дали Ибра ке е тука или не . . .

Да тоа дека изјави за бројката знам, изјави дека сака и капитен да биди.. но не знам јас за изјава дека сака да замине! Тоа ако ти е од Гоал нема да го дискутирам.. и Морати после разговорот со него вика не сака да замине ќе биде тука.. исто и Мурињо.. едноставно Златан си побара поконкурентен тим.. сака да се направат добри инвестиции.. многу нормално..

А тоа дека без Златан Интер ќе биде најдобар наредната година се приказни за мали деца.. можеби ќе биде.. ако играме фудбал менаџер и си ги купиме налето кај нас во Интер да играат Тери, Лампард, Рибери, Торес, Меси.. тогаш ќе бидеме најјаки.. ама во реалност не..

П.С. Еден апел! - наредната утакмица Златан е суспендиран, молете бога Занети да даде гол оти црно ни се пишува! :pipi:

evo još malo sa Meazze...zbilja hram fudbala...

П.С. Еден апел! - наредната утакмица Златан е суспендиран, молете бога Занети да даде гол оти црно ни се пишува! :pipi:

pa molio sam boga da zabije Ibra protiv ManU pa vidio si rasnog strijelca...

u Veroni nam je i bod dovoljan...0-0 ja odmah potpisujem...tako da Ibra neka se odmara za Meazzu i žvižduke sa tribine...

ali u Veroni Balotelli rješava utakmicu...

златан не е пичка туку е лижи пичка . цело време јади лајна ќе останел во интер го сакал клубо ,ќе напраел 600настапи таму зза роналдо дрес имал од интер а на крајо ќе замини пичкуси мајчину некаде
и овај ко ќе напрај 30 години гарант оди во азија некаде оти таму пари дава многу ...се да му ебам и шо сака нека напрај за клубов и најдобар нека е ако сака никогаш нема да го сакам.

Да тоа дека изјави за бројката знам, изјави дека сака и капитен да биди.. но не знам јас за изјава дека сака да замине! Тоа ако ти е од Гоал нема да го дискутирам.. и Морати после разговорот со него вика не сака да замине ќе биде тука.. исто и Мурињо.. едноставно Златан си побара поконкурентен тим.. сака да се направат добри инвестиции.. многу нормално..

Покрај неговите изјави, имаше и емисија на Еуроспот, во која кажа дека сака нов предизвик, преку ташак му било од Интер. :toe:
C.N. вчера само ги покажа '' солзите '' по него уз скандирањата Jose Morunho lalalala .
Се беше кажано на еден од банерите на Меаца кој гласеше ''Moratti-Mourinho avanti tutta'' . Со Мур и Морати одиме напред !

Интер моментално може да се опише како човечко тело каде Ибра е умот а Занети е срцето!
Без разлика што Ибро е во формата на животот и го предводи интер немора да значи дека има право да си го лади со кого сака и како сака!
пази сега друга ситуација!
еве му се случува на Ибро истото што му се случи на Адри(недај боже) и што тогаш??
Ќе пропадне ли Интер:? - не бре пријателе ИНтер бил и ќе остане Интер без разлика дали босанското гомно ќе пцуе што секоја акција не поминала преку него!
со таа минутажа што ја добива и таа доверба и симоне инзаги да играше во интер ќе дадеше толку голови!

Прво да те потсетам играа и Круз и Креспо.. ама мораше тој да влезе.. на тој дожд и незалечен од повредата..
Второ.. најди ми ти изјава официјална каде тој бара поголема плата..
односно тој има нов четири годишен договор.. потпишан ако не се лажам на почетокот на оваа сезона..
Тоа само ти кажува колку и ти како и голем дел од онаа Курва Норд паѓа на новинарски шпекулации..

А тоа дека без Златан Интер ќе биде најдобар наредната година се приказни за мали деца.. можеби ќе биде.. ако играме фудбал менаџер и си ги купиме налето кај нас во Интер да играат Тери, Лампард, Рибери, Торес, Меси.. тогаш ќе бидеме најјаки.. ама во реалност не..

Јас те разбирам дека Ибро е клучен за успехот на Интер во последниве три сезони, но не е добро од твоја страна да го критикуваш Занети.
Вака и јас сум голем фан на Хавиер Занети, но во последно време ја оплескаа работата и од неговото природно место Десен бек, сега за да биде во првиот тим на сите места го ставаат, а тоа е една од причините зашто средниот ред и нападот се во многу натпревари отсечени.
До пред појавата на Мајкон, а сега од пред 2-3 месеци и огромниот талент Сантон не верував дека има некој што ќе го замени на Хавиер занети.
Добро би било Хавиер Занети оваа да му е последна сезона за Интер.
Да не се повторува случајот Милан со Малдини, секоја година го одолжуваше повлекувањето, иако неговото време помина уште од пред 3-4 сезони.
Благодарност до Хавиер Занети, но од следната сезона нека ги прати натпреварите на интер со костум, или нека оди да полага за тренер.
А единствено не заменлив играч во Интер ќе остане РОНАЛДО, но за жал немавме многу среќа , бидејќи се повреди и поголемиот дел од престојот во Интер беше повреден.
Само еден беше незаменлив - ФЕНОМЕНОТ.

лелееееееееее до кај отиде дискусијава .... со кој памет најдовте занети да навредувате бе алоооооооооооо ..... ибра е феноменален и интер без него со ОВАА средина навистина не би бил шампион. но со планирани 100 мил. плус 60 мил. неговиот трансфер и ослободени некој си 20 милиони во буџет за плати со заминувањето на адри , ибра виера и креспо може да се склопи СТРАШЕН тим. тука се виља, ето , рибери , цеск , диего , торес , чаби алонсо , снајдер , дрогба , лавеци , хамшик , мело,есиен ........ кој сакаме можеме да го добиеме за тие пари.
ибра незаменлив ајде де .... оваа сезона можеби но со прави засилувања .... слободен е да оди кај сака , го обожавам играчов но ако ништо друго ќе гледаме поквалитетна игра затоа што нема да зависиме од неговите потези. а и да бидеме реални он не е лидер како меси или кака. едноставно нема муда и карактер за такво нешто а камоли за капитен. во спротивно ќе погодеше БАРЕМ една од дваесетината шанси што ги имаше против валенсија , ливерпул и манчестер.
за занети и јас се согласувам трпи средниот ред кога би ги имале диего или хамшик па и деко оваа сезона ... но феноменално си врши работата подобро од виера па и од мунтари и камби на моменти токму поради неговата константност ... но вакви зборови за капитенот никако . е сега со евентуални засилување како рибери или диего .... не знам кај ќе му најде место мурињо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom