Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Стопати сме дискутирале за ова, али ај.

Ибра има долг договор, Адриано ќе го обнови во текот на следниот месец. Babytelli и Acquafresca ќе бидат замени за овие двајцата, петтиот би требало да биде Матеа Дестро. Ако Babytelli продолжи да се надмудрува и понатаму може да биде продаден, тоа и најверојатно ќе се случи па ќе има рокади. Како што кажавте тогаш, Кун ќе биде втор избор а Адриано трет.

Мислам дека додека се игра Лигава на Шампиони ама баш за ништо нема да се доскутира на план на засилувања.. Потоа ако не успее Мурињо.. ке си кажи тој.. виде дека не оди со крилата.. и мислам дека на лето ке даде наредба да се продадат Кваресма и Манчини, да се купат двајца офанзивни кративци и завршена работа. Мурињо не греши два пати.. Секако исто така ке се ослободи и од поголем дел стари и непотребни фудбалери.. Дакур, Виеира, Матераци, Креспо.. мислам веке правен муабет.. мислата ми беше додека сме активни во ЛШ тешко дека мислите ке се насочат на трансфер пазарот..

Ибра има долг договор, Адриано ќе го обнови во текот на следниот месец. Babytelli и Acquafresca се замени напаѓачи, петтиот би требало да биде Матеа Дестро. Ако Babytelli продолжи да се надмудрува и понатаму може да биде продаден, тоа и најверојатно ќе се случи па ќе има рокади. Како што кажавте тогаш, Кун ќе биде втор избор а Адриано трет.
Ибра и Адри во ист тим не бе брат, не иде, добри се може за Лече и остали, во ЛШ двајцата не функционираат ко шо треба, у принцип, секој тим игра со еден класичен шпиц, и еден полушпиц т.е. вонсериски играч, а Адри неда не е тоа што беше, порано ви текнува ?! Влечеше топка од средина на терен, ке поминеше 10 души и ке постигнеше гол, а сега мрење, тиња, више преку к*р од оноа, ке се врати на старите патеки . . . више ако не приметивте две години го вртиме тој муабет .

Партнер на Ибра во нападот мора да му се донесе, сакале нејкеле, баталете го вие оноа, Ибра можел да игра поповлечено и слично, метро 90 е, висината му претставува голем проблем во дриблање, контрола на топка и слично, на крај краева сетете се вчера шо напраи со неговото пимплање, пола топки беа изгубени непотребно .

Бејбители нек иде на позајмица, нека му се удрат 2-3 заушки и нека ја согледа ебаната реалност, ѕвезда преку ноќ не се станува, нападот нек се среди со одењето на Круз, Креспо па и Обина, Дестро нека се донесе од младинците ( тип на играч кој нема да се буни зашо не игра ) и ете ти огромен простор за Агуеро плус уште еден играч во средниот ред ( плеј ) .

На крај краева, Мур од почеток на кариера како тренер има играчи како Деко и Лампард, во Интер тоа е Дејан . . . немој жити се не ме радуј, мислам дека прво нешто на што ке се дрзне летоска ке е плеј, па тек после све остало .

Ибра и Адри се перфектниот напад, само што ние Интеристите никогаш не ја имавме среќата да ги гледаме двата во тандем, кога се во форма. Се надополнуваат еден со друг, едниот ја има силата, другиот техниката едниот е подобар со нога, другиот е еден од најдобрите играчи со глава, едниот привлекува на себе цели одбрани, другиот може да ги издрибла истите. :) Едноставно на хартија се перфекција, но на теренот е нешто сосема друго.

Една моја идеја која очекувам и Мурињо да ја спроведе е менување на страните на напаѓачите. Ако го постави Адриано на десната страна, ќе му се отвори аголот за шут кон противничките голмани. Многу едноставно решение кое би можело да успее, не знам како Мурињо сеуште не се сетил на тоа. Вака, на позицијата на која што игра Адриано, лево има лимитирани можности и агли за шут... кога на тоа ќе го додадеме фактот што не шутира како порано(проблем во психата) тогаш навистина не знам што бара толку повлечено да игра. Само ја задржува топката, а не шутира... подобро би било тој, да е истурениот играч напред кој би спуштал топки и би шутирал кон голот со глава. А кога сме кај Агеро, супер играч е многу го почитувам но кога ќе земам да ја анализирам играта на Атлетико и онаа на Интер, не ми е така розова неговата иднина во Интер. Скептик сум но, ќе видиме, времето ќе покаже... дај боже да грешам.

Бев од оние ако памтите кои велеа да не се продава Адриано.. али искрено да ви кажам.. не е веќе тој.. има се.. има удар со глава.. има шут невиден.. али.. незнам некако како да нема храброст.. абе да му ебам мамата негова.. ми пукнаа нервите додека го гледав.. абе ја факаше топката и трчаше нанапред.. сега само ја гради.. и ако одигра некое 1-2 подавање.. абе мислам дека ни треба овој балотели.. штознам.. абе ко некој од друга планета е.. и морати има интервју на интер.ит го прашаа што мисли за тоа кога балотели му се обракаше на Роналдо додека овој лежеше.. Морати вика балотели не признава второ место.. абе ова копиле невидено е.. не се плаши од ништо.. абе каков Мурињо каков Златан.. овај од некое племе од Гана е.. ваков ни треба.. силен, храбар.. ова дете мора да се игра прв тим.. стварно сум скептик за Адриано веке.. трпи Интер како клуб и историја.. не е шала ова како што ние викаме ај догодина..

Ибра има долг договор, Адриано ќе го обнови во текот на следниот месец. Babytelli и Acquafresca ќе бидат замени за овие двајцата, петтиот би требало да биде Матеа Дестро. Ако Babytelli продолжи да се надмудрува и понатаму може да биде продаден, тоа и најверојатно ќе се случи па ќе има рокади. Како што кажавте тогаш, Кун ќе биде втор избор а Адриано трет.

прво купете го на кун а потоа зборувајте за 1,2и 3 избори :wink:

прво купете го на кун а потоа зборувајте за 1,2и 3 избори :wink:

Кога ќе сакам мислење од тебе, ќе напишам овдека. Сега нити побарав, нити има потреба да ме цитираш.

Еве ти и десет жмигавци:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

Кога ќе сакам мислење од тебе, ќе напишам овдека. Сега нити побарав, нити има потреба да ме цитираш.

Еве ти и десет жмигавци:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

:pos2:десет жмигавци.убаво ме насмеа.ОК!само бидете малку реални и не гледајте толку во иднина

Интервју на Мурињо за Football365.com

JOSE: WE DID WHAT WE HAD TO DO

Jose Mourinho insists his excellent record against Manchester United boss Sir Alex Ferguson is no fluke and appears confident he will be able to get the better of him again in a fortnight to take Inter Milan to the quarter-finals of the Champions League.
Mourinho has been beaten only once in 13 matches against Ferguson and a 0-0 draw at the San Siro on Tuesday night leaves the last-16 tie finely poised ahead of the second leg at Old Trafford.
Inter prevented Manchester United from taking an important away goal back to England with them and Mourinho reckons he got his tactics spot on once again.
"They are a very quick team and we don't have these characteristics," he explained.
"The only reason I lost only once against Manchester United is that I understood this immediately.
"If they had scored in the first half, the situation would have been harder for us and, for this, it is not an easy decision to make to sit deep and try to block them."
Mourinho apologised to his team's fans for the fact the game ended goalless, but he still thinks they will thank him in the long run for not going gung-ho against the Red Devils.
And he seems to have got the hang of the tactical dependency of Italian football.
"It is a shame for the fans who have come here and seen a 0-0, but it was still a high quality game," he said.
"If we had played further up the field, then it gives us more options in attack, but it leaves us more room behind.
"They are quick on the wing, but then so too are (Davide) Santon and Maicon, who are truly fast.
"Is it better to have (Sulley) Muntari and (Javier) Zanetti covering for them or pressing (Darren) Fletcher a bit higher up the field? It is not an easy game, but it is a beautiful one."
Davide Santon was picked out for special praise by Mourinho after his coming of age in his first Champions League game.
At the age of 18, Santon showed no apprehension whatsoever when pitted against FIFA World Player of the Year Cristiano Ronaldo.
"I don't think we can say any more that Santon is a hot prospect. It is time to say that he is already a great player," said Mourinho.
"He has played his first game in the Champions League in a direct match with Ronaldo.
"And he has shown he is physical, has speed, has intensity and has quality

П.С. Забележете го болдираното..

нешто друго што ми привлече внимание вчера беше сантон , дечкото одигра феноменално во дефанзива ама во напад во комбинација со она котлено мунтари исто ко играч помалку на лева страна , речиси да немавме центаршут по таа страна. сантон не знае да игра со лева и не може по таа лева страна во трк да набацува. мора да застане , да се намести на десна а веќе е прочитан од противнички дефанзивец па ќе мора да дрибла , па чекор поназад а во натпревар се со жестоко темпо ко вчера плус со екипа како манчестер тоа е премногу изгубено време особен во контра . а со оглед на тоа колку се значајни бековите во нашата игра особено во контрите потребен е лев бек кој знае да нафрли со лева а не да губи време да се мести на десна нога. затоа мора да игра максвел следниот натпревар.

Колку само го имате НАЈПАМЕТНИОТ СТРАТЕГ на денешницава. Колку само добро ја направи неговата тактика во врска со Манчестер. Мислам дека следната на Олд Трафорд ќе игра само со Ибра во напад, мислам дека ќе улета тука и Мансини како полу шпиц нешто така. Тоа е играта на Жозе, гол во гости вреди 2 пати поише од гол на домашен терен. Манчестер веројатно ќе се обиде да нападне уште од првата минута....е тука на сцена ќе стапи тактиката на Мурињо. Така освои со Порто, така играше со Ливерпул само таму му се најде Рафа кој ја практикува истата игра и беше елиминиран, така ќе стигнете и вие до тоа финале, за другото ќе видиме...:wink:

Колку само го имате НАЈПАМЕТНИОТ СТРАТЕГ на денешницава. Колку само добро ја направи неговата тактика во врска со Манчестер. Мислам дека следната на Олд Трафорд ќе игра само со Ибра во напад, мислам дека ќе улета тука и Мансини како полу шпиц нешто така. Тоа е играта на Жозе, гол во гости вреди 2 пати поише од гол на домашен терен. Манчестер веројатно ќе се обиде да нападне уште од првата минута....е тука на сцена ќе стапи тактиката на Мурињо. Така освои со Порто, така играше со Ливерпул само таму му се најде Рафа кој ја практикува истата игра и беше елиминиран, така ќе стигнете и вие до тоа финале, за другото ќе видиме...:wink:

Плус Челзи беше елиминаран со неправедна одлука на судијата (не се сеќавам добро што беше работата).Ќе ни биде мило да се сретнеме со вас во финале :)

И Бојан тоа го имаше напишани, а и јас искрено по одењето на Кварезма, очекував Мансини да добива повеќе шанса али ништо од тоа . Формација 4-3-2-1 со Јунајтед во вториот дуел е изводлива, и најверојатно и така ке започнат но со Фиго во истата иако повеќе би го преферирал Мансини ( буквално во иста таква формација настапуваше одлично во Рома ), како што рече Ibracadabra, ke се игра со рецептот на Јунајтед од првиот дуел .
Плус би требало за нијанса повеќе простор да има за Маикон зашо Јунајтед нема многу да бидат сконцетрирани на одбраната, за разлика од првиот меч кога сепак беа гости .

прашав вчера ама не ми одговоривте.што мислите ,според мурињо колку се нашите шанси за 1/4 финале?

И Бојан тоа го имаше напишани, а и јас искрено по одењето на Кварезма, очекував Мансини да добива повеќе шанса али ништо од тоа . Формација 4-3-2-1 со Јунајтед во вториот дуел е изводлива, и најверојатно и така ке започнат но со Фиго во истата иако повеќе би го преферирал Мансини ( буквално во иста таква формација настапуваше одлично во Рома ), како што рече Ibracadabra, ke се игра со рецептот на Јунајтед од првиот дуел .
Плус би требало за нијанса повеќе простор да има за Маикон зашо Јунајтед нема многу да бидат сконцетрирани на одбраната, за разлика од првиот меч кога сепак беа гости .

Се сложувам и мислам дека Виера треба да го замени Мунтари, барем Патрик знае како дишат англичаните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom