Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
jas bi go dal vargas za dobra cena plus drenthe.so parite bi go kupil kolarov za lev bek i mladiot talent na udineze od sredinata kwadwo asamoah.FORZA VIOLA!!!

Ај да ви ибам тоа лила боите ме ослепивте. :pos2:

Кога играте со Интер во купот?

Fiorentina Ace Alberto Gilardino: I Want To Win The Coppa Italia

The striker has set a target...

By Rick D'Andrea

Mar 18, 2010 10:40:00 PM

Share

88751_news.jpg
Photo Gallery
Zoom

Alberto Gilardino - Fiorentina (Getty Images)
Related Links

Teams

Players

Fiorentina hitman Alberto Gilardino insists that his side can overcome a one-goal deficit against Inter and qualify for the final of the Coppa Italia.

The former Milan and Parma striker wants to also continue his good form over the past two seasons into the World Cup, later this year.

"It is normal that if you participate in three competitions, you are bound to have a dip in form at some point," the 27-year-old explained to Sky. "We are currently playing good football in the league.

"Now, it is important that we concentrate on the last few matches of the season, and to meet our objectives. It's disappointing to exit the Champions League the way we did. Getting to the round of 16 was an impressive result.

"The fans deserve to win a trophy, and we shall try to overturn the deficit against Inter at San Siro in the Coppa Italia.

"I have had two good seasons, and I hope to continue this trend in South Africa," he concluded.

Inter and Fiorentina meet on April 14 to determine who will progress to the final.

Utre mora da se pobedi Genova so prepoloven sostav.Imame dosta problemi kako i obicno,ama se nadevam na pobeda iako Genova e mnogu nezgodna ekipa.

pa i genova ke igra bez suazo,acquafresca,dainelli i rossi.taka da sme tuka nekade vo toj odnos.ocekuvam pobeda kako i obicno.pozdrav

И јас ќе прашав тоа баш ми излгеда добар кец ако не се умешаат судиите

Frey; Comotto(De Silvestri), Natali, Kroldrup, Pasqual; Santana, Montolivo, Zanetti, Gobbi; Jovetic; Gilardino

Stavajte ja 1 j ja uplativ nema da zaebe :)

Frey; Comotto(De Silvestri), Natali, Kroldrup, Pasqual; Santana, Montolivo, Zanetti, Gobbi; Jovetic; Gilardino

Stavajte ja 1 j ja uplativ nema da zaebe :)

зошо бе не го игра љаич на местото на гоби, т.е. на местото на варгас, се надевам дека ќе влезе, барем цело 2-ро. преостанатиот дел од сезоната би требало да го користи за уигрување на љаич и да играат повеќе барем тие што ќе бидат во виола и наредната година. за гоби, пасквал, сантана, комото па дури и занети, не верувам дека ќе останат и на некој начин да се припремиме за наредната сезона пред другите.
сега, вака испаѓа дека прандели се надеава дека ќе се искачи погоре на табелата, абе кадеее бее еј седи си мирно супер ни е тука хехех

зошо бе не го игра љаич на местото на гоби, т.е. на местото на варгас, се надевам дека ќе влезе, барем цело 2-ро. преостанатиот дел од сезоната би требало да го користи за уигрување на љаич и да играат повеќе барем тие што ќе бидат во виола и наредната година. за гоби, пасквал, сантана, комото па дури и занети, не верувам дека ќе останат и на некој начин да се припремиме за наредната сезона пред другите.
сега, вака испаѓа дека прандели се надеава дека ќе се искачи погоре на табелата, абе кадеее бее еј седи си мирно супер ни е тука хехех
abe ova e eden od verojatnite sostavi, pa i ne e sigurno deka ke igra gobi, Gobi i pasqual se neivesni, eden da ne igra od niv ke se oslobodi mesto za ljaic, i ja sakam da go pustat da igra, ama ke vidime, potrebni ni se poeni taka da ne veruvvam deka prandeli mn mn ke eksperimentira, iako minatata utakmica babacar rasturi. A moram da prinaam deka i ja se nadevam na povisok plasman :) zaso ne i 4 mesto, juventus se pateticni, palermo pocna da paga u forma , napoli i kaljari nemaat kapacitet, utre ja tepame Genoa i tuka sme, iame dobar raspored, ne e nedostizno 4to mesto.

abe ova e eden od verojatnite sostavi, pa i ne e sigurno deka ke igra gobi, Gobi i pasqual se neivesni, eden da ne igra od niv ke se oslobodi mesto za ljaic, i ja sakam da go pustat da igra, ama ke vidime, potrebni ni se poeni taka da ne veruvvam deka prandeli mn mn ke eksperimentira, iako minatata utakmica babacar rasturi. A moram da prinaam deka i ja se nadevam na povisok plasman :) zaso ne i 4 mesto, juventus se pateticni, palermo pocna da paga u forma , napoli i kaljari nemaat kapacitet, utre ja tepame Genoa i tuka sme, iame dobar raspored, ne e nedostizno 4to mesto.

да, само што подобро играме кога сме порастеретени и поопуштени, сите натпревари кај што игравме како да ни е последен ги изгубивме, не се работи само да се мотивираат играчите туку мора и со искуство, не е само да напаѓаш туку треба да знаеш и да се браниш и да утепаш игра.
убаво е тоа што викаш за 4-то место, иако мислам дека работите се договорени, првенството е премногу наместено оваа сезона, според мене. според ценариото не сме предвидени за на 4-то место. затоа, некако повеќе би сакал да експериментира прандели, да ги меша малку играчите да ги проба на други позиции, некои нови идеи, секако да не прави глупости.

Kako bre Ljajic na mestoto na Gobbi ili Pasqval?Pa Ljajic e krilo,ne bek...najdobro so LJajic poleka kako so Jove sto bese minatata sezona.Plus toa,Ljajic e poluspic ili krilo,nema sto nazad da bara.Se nadevam deka vo 2ro ke vleze bar na 25 min.Utre najverojatno ke igrame so 2 pozadi Gilardino,a toa se Jove i Santana

ke gi pecneme, ovie genova od site jadat po 2-3 komada
gila gila jovetic i 3-0 tepame :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom