Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
phahahahhaha.... svarno be vesnicive se dosadni veke ejjj...pa neka ne zamaraat neka ne pisuvaat gluposti

Od ovie igraci sto gi pisa vuki 1 ili 2ca najmnogu da dojdat

mnogu e rano za transferi, sea ke zamaraat celo leto so spekulacii

Jas od site tie sto ste gi nabroile sakam da gi zememe:
Ivanovic ili Luizao - odbrana
Markes ili Juninjo - sredino
Owen ili Martins - napad

Od ovie da zeeme 3ca topojni ke bideme
Forza VIOLA !!!!!

Еве една кратка сторија за неделава која следи.Всушност ова е еден скратен превод од Firenzeviola.it ,а вика вака:

Од денес почнува трансфер пазарот за Фиорентина.Корвињо кој викендот го помина во своето Лече,се одмори за престојната недела која следи.Изминативе две недели за Корвињо беше сконцентриран на стратегијата за трансфер пазарот,разговори околу можни засилувања и воспоставување на контакти со некој агенти и менаџери.
Намерата на Корвињо е да го дефинира тимот најдоцна до 16 јули кога тимот патува на подготовки во Кортина.Тој во преден план стави четири играчи кои се потребни да ја засилат Фиорентина,а тоа се централен дефанзивец,десен дефанзивец,играч од средината и напаѓач кој ќе биде замена за Џила.Ова се топ приоритети за ова лето.Најбитната карика,која највеќе ја посакуваат и Корвињо и Прандели ќе биде централен дефанзивец,каде што се очекува и поголема инвестиција.
Имињата кој се спомуваат се истите они кој се вртат и изминатите недели.Почнувајки од младиот Еспозито,играч на Лече за кого се потребни 7 милиони евра.ИМа опција да се искористи и некој наш играч како Папа Ваиго или Ди Кармине за да се стигне до Еспозито.Следна цел е Маркез,за кого ќе биде многу тешко,но не и невозможно.Иако во Барселона прима многу повеќе пд пна што Фиорентина може да го понуди како примање,сепак Фиорентина е подготвена да даде доволна сума на пари.Секако дека начин за да се убеди Маркез во сето ова постој.Уште потешко ќе биде за Дренте,кој се смета за еден од главните цели на Фиорентина.Секојдневно стигнуваат многу понуди за овој играч кои изгледаат задоволувачки.Оваа недела ќе биде и важна за тоа до каде се преговорите околу Запата и Фелипе од Удинезе и дали има напредок или едноставно Корвињо ќе се откаже.
Корвињо исто така со голем интерес чека на разврската помеѓу Ледесма и Лотито кој денеска би требале да имаат одлучувачка средба и да дојдадт до решение.Според некои медиуми Ледесма може да го активира членот 17,со што цената драстично би се намалила.Кока сме кај Рим,Де Силвестри е еден од играчите на кого Корвињо трза.Иако Лотито бара околу 10 милиони најмалку,а најверојатно и ќе се обиде да го задржи,медиумите тврдат дека КОрвињо скоро сигурно ќе се обиде да го донесе во Фиорентина.Од најголемиот ривал на Лацио,Рома,секогаш постои контакт и интерест за Перота,како и за Мота кој е во сопственост на Удинезе
Со имињата секојдневно се калкулира,а посебно со Дренте и Маркез.Се очекува и во брзо време Корвињо да го донесе првото ново засилување.Се ближи и времето за подготовки како и натпреварот за квалификациите од Лигата на Шампиони,а сите очекуваат конкурентна Фиорентина,но многумина сметаат дека Корвињо ова го има на ум.

Ете тоа е од мене луѓе.Ај на спиење.Чао:helou:

Ubavo brat se ova so go napisa
Drente go baravme uste lani, ke vidime i on i Markes bi mozele da gi zememe, aj valjda nedelava ke se znae nesto

abe vuki mojot fakt uste stoi...
ne se baraat kvalitetni resenia za tie pozicii... od sevo ova so se nabroja edinstveno markez do nekade e dobar za drugite bes pari da ni gi davaat treba da se prasuvame dali da gi zememe, a ne plus da plakame...
se na se losa politika i izbor spored mene se vodi ako ovie informacii se tocni !!! :uvo:
ne velam deka treba da sme ko real, ama barem da se misli na kvalitetot...

Што сакаш ти незнам?Ледесма да не не е квалитетен?Де Силвестре?Запата?Па ова се едни од најнадежните фудбалери во Италија и со голем квалитет.Не мора да значи дека нив ќе ги земеме но они се потенцијални засилувања

zapata i felipe tesko deka ke gi zememe, go citav gazdata na udineze rece deka dvajcata ne se za prodazba, deka zapata ke bide prodaden narednata sezona, a za felipe vika, i Fiorentina ima felipe( melo) i ja go sakam vo udine ama znam deka nema sansi fiorentina da go prodade, taka i nie za nasiot felipe, a za De Silvesstre nesto prandeli se dvoumi, i za dembele AZ baraat mn pari, Genova se otkaza od nego ,bar toa e dobra rabota, ama otanuva da vidime dali fiorentina ke gi plati parive. Ja seut se nadevam barem na dvajca od ovie.

Што сакаш ти незнам?Ледесма да не не е квалитетен?Де Силвестре?Запата?Па ова се едни од најнадежните фудбалери во Италија и со голем квалитет.Не мора да значи дека нив ќе ги земеме но они се потенцијални засилувања
pa bas ova sakav da go kazav... ne ni trebaat nadezni fudbaleri...
i bas da ti kazam ledesma i de silvestri ne se ama bas nisto posebno...
dodeka zapata se odvojuva od ovie ama sepak ovie igraci nikogas ne mozat da bidat lideri na svojata pozicija, zatoa vikam da se zemat veke dokazani igraci receno sampioni, da se napravi cekor ponapred... :smir:

se slozuvam so batistua, ne ni trebaat veke mladi nadezni fudbaleri, mora da se kupuva iskustvo, ke igrame vo liga sampioni
Imame mnogu mladi:
jovetic
kuzmanovic
montolivo...

Sea mora da se kupat iskusni igraci:Markez, Juninjo, Luizao, martins...

Eпа полесно е сега да го платиш Запата 15 милиони,отколку за 4-5години ко ќе има искуство и ко ќе кошта 30 милиони.Сега кого ќе купиме со искуство.Луисао?Манчестер Сити го сака и сигурно ќе отиде таму пошто имаат повеќе пари и ќе има поголема плата.Маркез во Барса зима минимум 4 милиони,а овде ќе ги сања тие пари.Ако знаете вие начин да ги убедите повелете.Што мислите дека Корвињо неможе да ги донесе кога би имале пари како некој клубови(кој го уништуваат фудбалот).Корвињо е еден од најдобрите менаџери во Европа а воедно многу јак скаут.Само финтата е што парите се проблем.Не ми е јасно како не сваќате

Eпа полесно е сега да го платиш Запата 15 милиони,отколку за 4-5години ко ќе има искуство и ко ќе кошта 30 милиони.Сега кого ќе купиме со искуство.Луисао?Манчестер Сити го сака и сигурно ќе отиде таму пошто имаат повеќе пари и ќе има поголема плата.Маркез во Барса зима минимум 4 милиони,а овде ќе ги сања тие пари.Ако знаете вие начин да ги убедите повелете.Што мислите дека Корвињо неможе да ги донесе кога би имале пари како некој клубови(кој го уништуваат фудбалот).Корвињо е еден од најдобрите менаџери во Европа а воедно многу јак скаут.Само финтата е што парите се проблем.Не ми е јасно како не сваќате
abe vuki te svakam... ama ne moze da bidat parite problem koga nekoi bi dosle bez pari i samo plata bi im platile(mnogu poeftina varijanta nego celosno kupuvanje) ili nekoj proveren igrac duri i za poeftini pari eve ti primer galas max 5 m ke kosta za razlika od de silvestri 7-8 ili zapata 15... a plus dokazan e mnogu odamna... :toe: pred se poveke vredi da se proba vaka, nego narednata godina pak ni gi baraat ako uspeat ovie i ova ona... znaes so moze da se sluci... i ne e se do talentot na igracot nam ni treba poveke iskustvo zaso celiot sostav e mlad i samo treba da se nadovrze poveke iskustvo i toa e.. :smir:

iskustvo ni treba za slednata sezona

Нови шпекулации.

Сидни Гуву,Гареј-Р.Мадрид,Шако-ПСЖ,Кабалеро-Национал Монтевидео,Сендерос.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom