Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Точно дека имињава не се некој си кузне кој,ама не верувајте на ова.Ова е само шпекулација обична.Вакви неофицијални страници за Фиорентина има колку сакаш и не се точни.

ej iskreno toj Corvino malce e degence, mi se prai nekoj strateg so transferive, kupiv igrac, toj e mister X...koj mu e toj muabet be, kao da go kupil ibrahimovic ili messi

Neka kaze koj e a na da krie....
I ako kupuvaat bolje neka kupat 2ca ekstra igraci, a ne 4-5 procsecni anonimci

za mene ekstra igraci(eden odbramben i eden napagac) koj treba da se proba da se kupat se:

1.Martins 12mil ( moze da go kupime, ama zima pregolema plata, toa ke bide problem)
2.Cassano 13mil. (go pocituva mnogu Prandeli, samo ke treba da se prodade mutu za nego)
3.Di Natale 14mil.(lani trebase da go zememe, neznam so bidna togas)
4.Pandev 15mil.( komotno mu davame 2mil godisno i baska ke saka da dojde)

ovie za napad

1.Ivanovic 8mil. (sakase da dojde uste vo zimski preoden rok kaj nas)
2.Luizao 10mi. (zverm go postuem mnogu, go baraat nasive, ali nikako da dojde)
3.Alex 10mil. ( ako kupi celzi odbramben, ke bide rezerva, i moze ke go prodadat)

Zimi se bolje sakam 2ca ekstra klasa nego 4-5 tamu nekoj nepoznati kopuci

za ovoj di natale se suska deka fiorentina e pak vo igra, mn dobar igrac e osobeno za kontri rastura. a odbrana mora da se zeme, ne moze nie da igrame so komoto i zauri u odbrana i da ocekuvame dobri rezultati, da si gi zeme zapata i de silvestre ke bide top, mladi se a i imaat iskustvo u seria A i ne bi trebalo da imaat problem da se adaptiraat. a ivanovic ne znam dali saka sega da dojde mu trgna u celzi

ej iskreno toj Corvino malce e degence, mi se prai nekoj strateg so transferive, kupiv igrac, toj e mister X...koj mu e toj muabet be, kao da go kupil ibrahimovic ili messi

Neka kaze koj e a na da krie....
I ako kupuvaat bolje neka kupat 2ca ekstra igraci, a ne 4-5 procsecni anonimci

za mene ekstra igraci(eden odbramben i eden napagac) koj treba da se proba da se kupat se:

1.Martins 12mil ( moze da go kupime, ama zima pregolema plata, toa ke bide problem)
2.Cassano 13mil. (go pocituva mnogu Prandeli, samo ke treba da se prodade mutu za nego)
3.Di Natale 14mil.(lani trebase da go zememe, neznam so bidna togas)
4.Pandev 15mil.( komotno mu davame 2mil godisno i baska ke saka da dojde)

ovie za napad

1.Ivanovic 8mil. (sakase da dojde uste vo zimski preoden rok kaj nas)
2.Luizao 10mi. (zverm go postuem mnogu, go baraat nasive, ali nikako da dojde)
3.Alex 10mil. ( ako kupi celzi odbramben, ke bide rezerva, i moze ke go prodadat)

Zimi se bolje sakam 2ca ekstra klasa nego 4-5 tamu nekoj nepoznati kopuci
pa toa be brat, i mene mi skurci od corvino i negovite X,Y idei...
neka kupi igrac ko igrac dosta ne tapese ko lani so potprosecni igraci...
i "talenti" kako vargas za ebani 15 milioni ...
daj neka se kupi dokazan lider veke ednas, aod ovie so gi nabroja jas sum za MARTINS i ALEX...
dokazani se i toa samo kako... i moze i mancini od inter...

Ај да не плукаме по управата,која реално гледано во последните 4 сезони направи од невозможно она спротивното.Потошија премногу пари и направија тим са гордеење.Да видиме како ќе се одвиваат работите за трансфериве па после ќе оцениме.
Иначе не верувајте на сите шпекулации.Има премногу новинари кои сакаат да и наштетат на Фиорентина и пишуваат све и свашта.80% е лажга све,така да да оладиме малце

Ај да не плукаме по управата,која реално гледано во последните 4 сезони направи од невозможно она спротивното.Потошија премногу пари и направија тим са гордеење.Да видиме како ќе се одвиваат работите за трансфериве па после ќе оцениме.
Иначе не верувајте на сите шпекулации.Има премногу новинари кои сакаат да и наштетат на Фиорентина и пишуваат све и свашта.80% е лажга све,така да да оладиме малце
abe vuki realno gledano dosta ni se mladi talenti od koi ce gi cekame 6-7 meseci da se prisposobat, imame kvalitet ama samo za 4 mesto so ovie mladi igraci... ni trebaat kvaliteti morame cekor napred ne nazad morame i vo borba za titula da se zamesame(ako se raboti na proekt silna fiorentina)
pa za dzabe ne go zboram ova... pominaa 4 godini od za stabiliziranje na timot a toa go nadminavme pred uste 3 godini...
taka da imame pravo sto sme nervozni site :nesum:

P.S. a nikako ne e za potcenuvanje ova do sega sto se napravi...:smir:

Нема Корвињо во план да донесе малди таленти!Можеби 1-2 кои ќе играат во младиот состав или во прв ама ќе се работи на нив во иднина.Сигурно ќе земе поискусни играчи.24,25...години не се баш млади,а Корвињо баш на такви цели.Ќе видиме што ќе биде не брзајте

здраво виолетови ви посакувам уште повеќе среќа од оваа сезона во следната :) покажавте дека можете да се носите со сите позз:helou:

Da bideme iskreni fiorentina bas i ne e vo pozicija da potpisuva igraci koi imaat i iskutvo i kvalitet i imaat 24-25 godini zasto finansiski toa ne moze da si go dozvoli, dobrite igraci baraat plata nad 2ta miliona so gi dava fiorentina, zatoa igraci kako diego ili riberi moze samo da se zanesuvame deka ke gi potpiseme, zatoa corvino se vrti kon mladi i perspektivni igraci koi imaat realna sansa da stanat kako ovie so gi spomnav, a seuste se nemaat dokazano da baraat golemi plati, mada i toa e malku zeznato zasto igraat edna dve sezoni i si idat od fiorentina za pogolemi pari. A stvarno trebaat igraci i ovie montolivo kuzmanovic mn me razocaraa sezonava nisto ne pokazaa a trebase veke da pokazat so znaat.

abe jas ne rekov igraci kako riberi, mesi ili diego
tie sto gi nabrojav moze da gi kupime

Мораме реални да бидеме.Интер,Милан..располагаат со буџет од 100 милиони годишно,ние со 30 милиони:toe:Крај на приказната.И ете сепак успевме да направиме нешто.4 сезони по ред меѓу првите 4.Не е малце.Лани го Бутнавме Милан кој со толку пари пак не успеа ЛШ да обезбеди.Оваа година Рома која повторно има поголем буџет од нас.Така да мораме реално да гледаме на ситуацијата.
Иначе не се слагам дека Монтоливо не покажал ништо оваа сезона.Даде 4 гола и имаше милион асистенции.Не за џабе е кај Липи у состав.
Кузманович малце беше во криза,за тоа признавам ама далеку од тоа дека е некорисен играч.За него големи екипи се интересираат како Милан,Реал,Арсенал...со 21 година детето е повеќе од супер

Мораме реални да бидеме.Интер,Милан..располагаат со буџет од 100 милиони годишно,ние со 30 милиони:toe:Крај на приказната.И ете сепак успевме да направиме нешто.4 сезони по ред меѓу првите 4.Не е малце.Лани го Бутнавме Милан кој со толку пари пак не успеа ЛШ да обезбеди.Оваа година Рома која повторно има поголем буџет од нас.Така да мораме реално да гледаме на ситуацијата.
Иначе не се слагам дека Монтоливо не покажал ништо оваа сезона.Даде 4 гола и имаше милион асистенции.Не за џабе е кај Липи у состав.
Кузманович малце беше во криза,за тоа признавам ама далеку од тоа дека е некорисен играч.За него големи екипи се интересираат како Милан,Реал,Арсенал...со 21 година детето е повеќе од супер

братче е тука си грешка, Фиорентина беше тимот кој потроши 50мил за засилувања додека Рома само 25мил(од парите од продадените играчи Мансини и Жили) па така да неможеш да кажеш дека Рома повторно имала поголем буџет од Фиорентина кога не е така:smir:

Не ме разбра.Буџет е нешто друго,а потрошени пари се нешто сосема друго.Буџетот на Фиорентина е помал од оној на Рома.А парите дадени за засилувања се пари кои прецедателот ги обезбедил.Рома неможе да има помал буџет кога секоја година игра Лига Шампиони и кога платите на играчите се поголеми од они на Фиорентина.
Ако гледаме кој колку потрошил тогаш и Палермо потроши многу лани,па пак нема голем биџет.
Биџетот доаѓа од ТВ права,спонзори,билети и играњето во Европа и уште некој ситни работи кој влегуваа т во сето тоа.Така да Рома секогаш има повеќе навивачи и секогаш во Европа одела подалеку,па отаму и повеќе пари.За да дадеш плата на Тоти,Баптиста,Де Роси,Мексес...мора да имаш добар биџет за тоа.
А за тоа они како ги распределуваат и како ги трошат за тоа незнам!

Не ме разбра.Буџет е нешто друго,а потрошени пари се нешто сосема друго.Буџетот на Фиорентина е помал од оној на Рома.А парите дадени за засилувања се пари кои прецедателот ги обезбедил.Рома неможе да има помал буџет кога секоја година игра Лига Шампиони и кога платите на играчите се поголеми од они на Фиорентина.
Ако гледаме кој колку потрошил тогаш и Палермо потроши многу лани,па пак нема голем биџет.
Биџетот доаѓа од ТВ права,спонзори,билети и играњето во Европа и уште некој ситни работи кој влегуваа т во сето тоа.Така да Рома секогаш има повеќе навивачи и секогаш во Европа одела подалеку,па отаму и повеќе пари.За да дадеш плата на Тоти,Баптиста,Де Роси,Мексес...мора да имаш добар биџет за тоа.
А за тоа они како ги распределуваат и како ги трошат за тоа незнам!

па тогаш што корист од тоа што Рома има поголем буџет од Фиорентина, кога Фиорентина троши 50мил за засилувања а Рома 25мил???

Тоа е проблем на управата и нивна политика.Секоја управа седнува на маса и ги крои плановите и стратегијата за клубот.Кака ќе каже првиот човек на клубот така ќе биде.Тој ако сака да даде пари ќе го направи тоа.Ако смета дека има компетентен клуб за високи дострели зашто да инвестира?Така да еден човек може многу работи да смени,но прашањето е дали сака или несака!?И секој прави грешки,па можеби и Рома имаше лоша стратегија лани околу трансфер пазарот,но за тоа ќе одлучи Росела!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom