Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Бурдисо+15 милиони НЕ ниту пак Суазо несакам,ма да е подобра варијанта.Единствено би се сложил 15 милиони + Киву:toe:(Реално)
А Панучи ако дојде,ќе дојде како слободен играч без пари,така да сигурно покрај него ќе земеме уште некој одбранбен

мансини може ?

melo ne e za prodazba svatete...
ama bi vi go dal za 25 mli + mancini :baeh:

ај нека решат корвино и бранка може ? како и да е фиорентина ќе биде во ќар останал или не мело .... еден од најдобрите трансфер потези воопшто во последно време беше купувањето на фелипе мело

Абе мене ми е тоа што ако Мело отиде,нема да го замени никој како што треба.Има Бразилски темперамент и борбеност,така да ваков играч немаме во средината.
Со евентуално негово продавање ќе бидеме само финансиски појачани,ама не верувам дека и ќе имаме пак таков играч.Сигурно со парите че бидат појачани бар две други позиции,но сепак ќе кажам Мело е многу важна карика.

Melo treba da kaze da ili ne.Saka ostane ili da si odi.Neka prekine su glupavi komentari deka agentot negov odlucuva za negovata idnina.Ako saka da si odi sloboden e.Neka kesiraat 25 milioni i cao prijatno.On e biten igrac ama tuka se igra za klubot a ne za parite

Ivanovic verojatno e nedostapen ova leto.Mu dadoa da igra 3-4 utakmici i mu ja zacepija ustata.Ako ke se kae.
Ima edna intersna izjava na mediumite od Italija.Real koj isto taka go saka Melo ima varijanta da ponudi nekoj od Van Der Vart ili Drenthe.Cenata na VDV e okolu 15 milioni a na drenthe 8-10 milioni.Dvajcata oni za Melo e dobra kombinacija samo sto platite ke bidat problem

Gigliati ti za Fiorentina navivas, poso si nov na forumov ???
da da za Viola navivam.

abe i melo ne e glup znae deka ima mn jaka konkurencija u inter ili u real, i zatoa mislam deka godinava nema da si zamine, sea citav izjavil deka se cuvstvuval kako doma vo firenca, navivacite super, mesto u brazil, sto mi dava nadez deka ke ostane ama nisto ne e sigurno ako resat da go zemat tesko deka ke ima sansi da ostane, sepak i dosta pari ke se zemat 25 mil ne e malku, ama ke najde corvino nekoj so ke go zameni, primer veloso 10 milioni kosta, a najavi deka ke si ide sigurno od sporting sezonava.

Велосо би бил добро решение.Кошта околу 12 милиони,ама неми ни блиску квалитети како Мело.Мело-Монтоливе е идеален среден ред за мене.Првиот физички спремен секад,вториов технички поткован.Плус Кузманович ако влезе у формата од лани ќе биде топ,а па уште ако донесе некој поискусен Корвињо покрај Мело и Монтоливо ќе бидеме најсилни.Како на пример искуството на Виеира пкрај овие двајца.
П.С.Виеира е слободен играч

Melo treba da kaze da ili ne.
Ima edna intersna izjava na mediumite od Italija.Real koj isto taka go saka Melo ima varijanta da ponudi nekoj od Van Der Vart ili Drenthe.Cenata na VDV e okolu 15 milioni a na drenthe 8-10 milioni.Dvajcata oni za Melo e dobra kombinacija samo sto platite ke bidat problem
melo go kaza svoeto DA ke ostanam....
ama sepak ako se bara resenie da se prodade,najdobro bi bilo ova gore + doplata nekoj milion...
ama od ova ama bas nisto nema vrska... na real ne im treba melo 100% sigurno (gi imaat lass i mamdu pa i gago) taka ako ima veruvate na ovie natpisi, ne znam... oni si imaat drugi problemi kako da zemat nekoja pogolema zvezda... taka da ova ni na son nema da se sluci :helou:

a ako slucajno dojde do ovaa zdelka i da go zememe Patrick Vieira na kraj ke izleze mnogu podobro resenie verujte :vozbud:
ama samo drente od ovie bi prifatil uslovite drugite dvajca tesko deka bi se zadovolile so po 2 m plata :toe:

Е што Ван Дер Варт да не зимаше поголема плата у Хамбургер од 2 милиона?Дренте ни толку не бу му дал.
Ма ја не би го менувал Мело ни за двајцата!!!Јоветич ќе го јаде ВДВ оваа година,слушајте ме!!!

eeeee vuki ne zbori vaka za VDV... koj bese do lani toj znaes?!
ne mu se dade sansa od trenerite na real i plus vo loso vreme zaraboti povreda... taka prisetise koj VDV... ama so Viera i ovie dvajca zamisli kolku bi bile pojacani od sega samo so melo (iako ne sakam da si odi) podobro e vaka da gi donese vo golem plus ke sme, ama pusti moi sonista , znaes barem ti de :helou:

a od jovetic ovaa godina se oceka edno golemo BUUUUM da naprai site toa go znaat vo italia :smir:

deneska prandeli dade intervju i veli saka da go donese skudetoto vo fiorentina, redno vreme bese da pocneme da ramisluvame za skudetto a ne samo za 4 mesto, veli znam deka sme so pomal buget od drugite klubovi, timot ni e mlad, ama ne se otkazuvame i ke odime na trofej (Corriere della Sera). Mnogu blisku do potpis po ona sto s pisuva vo mediumite se ili Beck od Hofenhaim ili De silvestre, navodno beck e poblisku. comoto i pasqual najverojatno zaminuvaat, za dvajcata fiorentina da inkasira 11 mil, ama ne bi sakal da si zamine pasqual sezonava mn dobro igrase. A zaso igubivme interes da gi foneseme affelay ili mouthino ne mi e jasno da donese igraci kako niv i sekako dvajca u odbrana i realno moze da se nadevame na trofej ako nisto drugo coppa italia.

Убаво што Прандели кажал така за скудетото.Но реално ни требаат пари многу за такво нешто,но сепак им дава мотив плус на играчите и ми се свиѓа тоа.
Бекс или де Силвестре?Што знам,не сум ги гледал многу но добро е што се млади и надежни играчи.Пасквал не верувам дека ќе си оди.Комото можда ама Пасквал тешко дека ќе си отиде.
Другар за Афелај требаат пари,а истото и за Мутињо.Најмалце 17-18 милиони,така да тешко.
Мое мислење е дека по пропаднатиот трансфер на Креспо и многуте такви кои ни ги украдоа од пред нос минатите години,Корвињо сега нема уопште да наговести што би донел.Така да очекувам нешто интерсно и не очекувано.
Корвињо работи под голема дискретција

toj korvino mi stana degen , gi krie igracite so mu e?
bravo za prandeli sto izjavil taka

Браво за Прандели. Оптимистичка изјава :)

Фиорентина има добар тим, но за скудето треба уште повеќе.
Фреј, Даинели, Варгас, Монтоливо, Мело, Јоветич, Муту, Џилардино..
Тоа се играчи кои би ги посакал секој и со неколку нови засилувања може да се направи и тим кој би атакувал на скудето.
Но за наредната сезона ќе се засилат и другите екипи. Гледајте само каква трансфер политика има Џенова. Може да изненади вгодина со место во лига на шампиони.
Како и да е, наредната сезона борбата за скудетото и местата кои водат во Европа ќе биде многу поинтересна.

Фиорентина има добри и пред све мотивирани играчи,ама мора да се поработи на одбраната и да се купи таму нешто.
Џенова ако купи немора да значи дека ќе направи кузне што догодина.Им отидо најбитнити двајца играчи Милито и Мота:toe:А ко што стојат работите и Криштисо ќе си оди.

Миле брат Корвињо е паметен.Не открива ништо зашто пак ќе има проблеми како со Џенова и трансферот на Креспо.Подобро никој да не знае,отколку да навалат мршојадците

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom