Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Ало бе што зборите глупости.Што го кривите Прандели?Можда згрешил со тактика нензнам не гледав,ама човекот 4 години вади максимум со екипа по туѓ избор ко на пример Корвињо.Ова не е Челзи или Манчестер Сити.Го сакам тој играч,оп ете ти го,го сакам оној еве ти го,ги сакам сите звезди и после лесно е и ја можам така тренер да бидам.Финтата е да направиш од ништо нешто ко што направи Прандели.Човеков залужува респект и несакам да плукаат по него.Вие готово направивте голема работава од еден пораз а има уште 30 и кусур кола до крај.Па Рома не е било која екипа па да креваме бунт.Лани они што да кажат кога ги утепаа 4-1?Ја дефинитивно кривицата ја барам у трансфер пазарот.Утната е тотално и тоа е тоа.Ќе видиме што ќе биде у јануари.Муту ко што гледав сега на хајлајтс,топка не фати,шанса немаше.Муту не е оној ја што го знам.Он беше лидерот сега го нема и според мене треба да се бара негова замена која ќе игра со ЈОветич и еден бек стабилен

извини, а што му беше него работата, да не го вади максимумот?
за сработеното човекот добива плата,а ако не може да го крене тимот на наредно ниво, треба да се бара друг повешт. Кога сме кај максимумот, мислам дека и самиот прандели може многу повеќе да направи со оваа екипа, токму поради неговата емотивност или наклонетост кон играчи кои секако заслужуваат респект прави грешки во изборот.
стави ги тие кои моментално се најспремни, толку.
А, кога цела фиренца става банери и вика да не се продава мело, тој не мрдна ни со мал прст. можеби и тој добил дел од колачот, за сработеното во последните 4 години, нели!
За вечер, не верував дека ќе го кажам ова за против сампдорија, али задоволен сум и со реми. Како само би со собрал цел среден ред на сампдорија и би го ставил во фиорентина ;).
ајде да видиме.

sredinata, a napadot na sampdoria eden od najdobrite vo ittalia pazini-casano

bas da vidam dali mutu konecno ke pocne da igra kako sto treba, ako i denes izdrvi neso, na klupa neka gree cela sezona, jovetic e vo gol-forma

Најдов тој истиот,само што кај мене од време на време се гаси.Јебига

Уффф како стиснавме

Варгас ја игра утакмицата на својата кариера!Браво и за Џила:toe:

значи јоветич е ѕвер.
ваква игра од него прв пат гледам, толку зрела, подава, ја движи играта, знае да ја извлече топката од средина напред, прави акции, даде гол, сите останати играат околу него, ја рашири играта и другите дојдоа до израз... невероватно... едноставно не ми се верува колку добро изигра. целата игра се базираше на него и резултат е 80% посед во наша корист а фреј без работа. многу ме потсеќа на тоти, ќе го наречам "малиот тоти" хаха.
чиста 10-ка за играта на јоветич ;)

Морам и ја да кажам збор два за утакмицава!Како прво ова беше најдобрата наша утакмица одиграна сезонава.Приметив дека игравме повеќе по земја со не многу задржувања на топката што ми се свиѓаше ептен.Мислам дека Пацини беше тотално во аут и не доби една топка,додека пак Касана беше измаркиран и немаше простор за игра.Поседот на топката е фактот кој ме имресионира и сигурен сум дека беше можда 70 наспрема 30% што е добар показател за играта.Прв пат немам забележки за играч,за ниту еден.Можеби Маркиони слабо почна но надомести после со асистенцијата.Варгас како што реков го достигна врвот.Трчаше,крадеше топки и играше смирено,а највеќе ме инпресионираше контролата на топката и самодовербата во неколку наврати.Јоветич е она што го кажав пред почетокот на оваа сезона.Новото откритие на Италијанскиот фудбал.Прегледност,брзина,пасови,шутеви...све што поседува еден екстра играч од голем калибар.Едноставно лидер беше денес.Џила одигра исто така добро и ќе беше уште подобар да играше малце подобро со нога.Но морам да кажам дека Џила е најдобриот играч во Серија А со глава.Браво!!!Одбраната нема поединечно да ја коментирам пошто одигра супер и немаше панични реакции.Донадел морам да го искоментирам.Мислам дека одкога си отиде Мело,Донадел доби некаква психичка моќ,што знам како да кажам.Игра стварно добро и посигурно од порано.Украде доста топки и направи одлични пасови.Занети беше дизел денес.Некако малку се потроши ама стабилно делуваше и смирено.Добро партнерство е Донадел-Занети.Све на све ова е најдоброто од Фиорентина оваа сезона.Одиграа стварно онака ко што сакав.КОнстантно напаѓаа и имаа идеа што е многу битно.Следни се Ливорно.Мислам дека тука можеме да фатиме залет и да победиме,па да одиме и нагоре на табелата.

FORZA FIORENTINA

Морам и ја да кажам збор два за утакмицава!Како прво ова беше најдобрата наша утакмица одиграна сезонава.Приметив дека игравме повеќе по земја со не многу задржувања на топката што ми се свиѓаше ептен.Мислам дека Пацини беше тотално во аут и не доби една топка,додека пак Касана беше измаркиран и немаше простор за игра.Поседот на топката е фактот кој ме имресионира и сигурен сум дека беше можда 70 наспрема 30% што е добар показател за играта.Прв пат немам забележки за играч,за ниту еден.Можеби Маркиони слабо почна но надомести после со асистенцијата.Варгас како што реков го достигна врвот.Трчаше,крадеше топки и играше смирено,а највеќе ме инпресионираше контролата на топката и самодовербата во неколку наврати.Јоветич е она што го кажав пред почетокот на оваа сезона.Новото откритие на Италијанскиот фудбал.Прегледност,брзина,пасови,шутеви...све што поседува еден екстра играч од голем калибар.Едноставно лидер беше денес.Џила одигра исто така добро и ќе беше уште подобар да играше малце подобро со нога.Но морам да кажам дека Џила е најдобриот играч во Серија А со глава.Браво!!!Одбраната нема поединечно да ја коментирам пошто одигра супер и немаше панични реакции.Донадел морам да го искоментирам.Мислам дека одкога си отиде Мело,Донадел доби некаква психичка моќ,што знам како да кажам.Игра стварно добро и посигурно од порано.Украде доста топки и направи одлични пасови.Занети беше дизел денес.Некако малку се потроши ама стабилно делуваше и смирено.Добро партнерство е Донадел-Занети.Све на све ова е најдоброто од Фиорентина оваа сезона.Одиграа стварно онака ко што сакав.КОнстантно напаѓаа и имаа идеа што е многу битно.Следни се Ливорно.Мислам дека тука можеме да фатиме залет и да победиме,па да одиме и нагоре на табелата.

FORZA FIORENTINA

убав коментар ;)
она што можеби го пропушти беше зицерот на сантана, што јо-јо му го намести, а овој не успеа да избере место од толкав гол. нема везе, добро беше и партнертсвото јо-јо и џила. според изјавите што ги дава јоветич му ја зима работата на лидерот у тимот, кој и да беше до сега хахаха.

Добро лидерот за мене до сега беше Муту многу јасно!Но јас сум убеден дека Муту и ЈоЈо можат двајцата да функционираат перфектно,само овој да се врати у ритам и да излезе од тој психички проблем.Единствено не ја знам формацијата во која би настапувале!

Добро лидерот за мене до сега беше Муту многу јасно!Но јас сум убеден дека Муту и ЈоЈо можат двајцата да функционираат перфектно,само овој да се врати у ритам и да излезе од тој психички проблем.Единствено не ја знам формацијата во која би настапувале!

е да, тоа останува енигма, која прандели треба да ја реши во пресрет со ливерпул. како да играат заедно муту и јоветич? мислам дека до сега не играле заедно од почеток на натпревар, а муту секогаш го имал тој карактер да одјебе помлад или да не му се игра баш со некој копиљ. Али, се надевам ќе се постават односите како што треба, па и јоветич да научи нешто повеќе, а муту да не биде претерано себичен и да се сврти кон градење на самиот јоветич.
ке видиме.

http://www.fbtz.com/forum/index.php
Go down to the forum that says “Full Matches”. They won’t have every game, because it depends on who is interested enough in a game to upload it, but Fiorentina ends up there often enough.

http://violateam.c.la/
if you click on downloads at the top of the page, our games from this season are posted for download and most of last seasons game as well

abe Frey zaso nikoj ne go spomnuva :) kakvi intervencii, bravo. Momci od naredna godina tesko deka ke gi gleame Vargas i Jo-Jo u fiorenitna kako igraat, uste u januari ke napraat transferi u Real i manchester, bravo mn dobro izigraa, gi pregazivme, mozevme i poveke da gi tepamame ama imavme nekoj losi promasuvanja.
Denes ima sostanok vo vrvot na fiorentina i najverojatn ke imame nov pretsedatel, ama della valle ostanuvaat sopstvenici toa e najbitno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom