Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Аааа за тоа мислиш ти!Па нема врска тоа толку!Ова е друг тип на натпреварување каде што све може да се деси!Пример ете Севиља не се пласираше.Така да све е можно и поразлично е од Серија А

Па би требало да поминеме!Фиорентина е фаворит дефинитивно и плус мала предност е тоа што играме дома првата!Датумот мислам дека е некаде кај 16-17 јануар,ама не сум сигурен!

denes so sampdoria u gosti..tesko ke bide, ama ideme na pobeda

Тешка утакмица во која обично има многу голови!Сепак иде Фиорентина на победа како и секогаш!Еве ги составите:
Фреј-Комото,Гамберини,Кролдруп,Варгас-Мело,Монтоливо,Кузманович-Сантана-Муту,Џилардињо
Среќно:wink:

Браво за денешниот настап!Ѕверови беа сите,а поготово средниот ред и одбраната!Касана мислам дека беше перфектно чуван и не му дадоа простор ама баш ич!Монтоливо убаво голче постигна,баш во негов стил и сега има 3 постигнато!
Иначе добро е што ја зголемивме предноста над Рома и добро е што сме 3ти(барем до вечер)!FORZA VIOLA:wink:

da zakon
tesko e da se pobedi sampdoria u gosti..vlegovme vo pobednicka serija
forza viola:vozbud:

Ѕверови... ја средивте Самп, а? :vozbud:
Ај честито, само така продолжете и да се пласирате во ЛШ :smir:

Фативме добар ритам:wink:3 победи по ред,а 4тата ќе дојде веќе следното коло дома против Лече!Вчера играше вистинската Фиорентина што ја знам!Следното коло ја напаѓаме третата позиција,пошто играат Рома-Милан и очекувам кикс на Милан!Така да годинава ја завршивме со победа и во зоната за ЛШ!Иначе Прандели оваа утакмица против Самп ја стави како втора најдобра после онаа против ПСВ во Ајнтховен кога тепавме 0-2 во УЕФА купот!Фала за честитките на сите:helou:FORZA VIOLA

Значи овој Монтоливо е неверојатно талентиран.Како ги шутира од 20 метри од прва тоа е лудило:vozbud:Вчера топкана како се движеше прво си помислив голманон ќе ја фати или ќе иде у корнер.Липи треба прв состав да го форсира,така и Италија ќе добие и Фиорентина добива.Мело како тигар се бори и у одбрана и у напад и у средина и секаде на друго место:toe:Мене овој Мело ептен ме потсеќа на Емерсон кога беше во најдобрие денови.Ептен е добар.Мислам честитки до сите фудбалери како играа и срцето го оставија на терен.Се гледа дека Фиорентина добива на персоналитет,она Прандели што го бараше подолго време посебно од понеискусните фудбалери.Само вака нека настават и нема да има проблеми.Иначе Вуки Прандели убаво кажал дека ПСВ е утакмица на прво место,ама за втора сепак јас би ја ставил онаа против Јуве 2-3 или можеби 4-2 против Удинезе.Ништо не се споредува со победа сред Торино и тоа плод на нашите најмлади играчи.:baeh::helou::baeh::helou::baeh::helou:

Па добро тоа е според Прандели за 2008.Најдобри утакмици одиграни се:
1.Фио-ПСВ 0-2
2.Сампдорија-Фио 0-1
3.Јувентус-Фио 2-3
4.Фио-Удинезе 4-2
5.Лион-Фио 2-2

Овие се неговите утакмици.Сега незнам од кој аспект гледа он така но сосема е точно!Можеби треба со Јуве да е на прво место ама пак со ПСВ игравме на високо ниво и кога беше најпотребно победивме.Така да он си знае што,како и зашто!:smir:

da da juve 2-3 fio... i toa se mladi igraa togas, taa e utakmica broj 1

Taа е утакмицата број 1 за 2008!Ај да се надеваме дека во 2009 ќе има уште многу такви почнувајки од онаа во Милано против Милан!Исто така да се надеваме дека Фиорентина ќе пазари нешто во јануари и ќе ги засили редовите!:smir:

Годинава Фиорентина ќе има многу потешка задача за пласман во ЛШ..Тука е Наполи, Џенова се заканува, а јас ни Лацио не би го отпишал...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom