Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Давор, АМАН!

Гол.ком е најглупата работа за фудбалски вести појавена на интернетов во последно време. Сколари само што пристигна во Челзи, има поддршка од раководството, има поддршка од навивачите, има поддршка од играчите... Треба уште многу да се докажува за да биде миленик кај сините, ама не треба откажување од одма. Не сме Реал после секој пораз да менуваме тренер.

Ама не пишува само на гол.ком,пишува и на Дејли,јас така прочитав,па сега колку е точно не знам.

(Без замерки, знам дека посакуваш само поквалитетни настапи и успеси на Челзи):smir:
Само ова многу ме ирититира и кај Сколари и кај тебе.
Кога ќе видам почетна формација и Деко ставен како крило. Сепак подобро да игра Калу странично отколку Деко. Или Малуда лево а Џо Кол десно.
Никоаков придонес (освен неколку квалитетни пасови) нема од Деко кога настапува како крило. Нема квалитет кој го поседуваат фудбалерите кои настапуваат на таа позиција. Ни може да се избори за центаршут, ни да направи брз продор во шеснаесетник, ниту да покрие кога е потребно. Деко е класичен офанзивен играч за врска (CAM како што спомна и fantom_oh), а во формација 4-3-3 порадо би ги гледал Лампард и Балак отколку Деко. Секоја чест за трите супер-гола што ги постигна за Челзи оваа сезона,ама само ги гуши овие двајца кога се сите заедно на теренот.
За Деко реков така пошто мислам дека има играно на таа позиција, и мое мислење е дека Калу е повреден како шпиц, но не сам, туку со Анелка или со Дрогба. Во средината реков, Балак мора да поседува на клупа според мене. Најдобро би било како што кажа, Џо и Малуда странично, ама пошто го нема вториов, зато го поставив Деко десно, Џо лево. На крај краева, и Босингва нека игра ебаго десно. Појќе крилен играч ми е него десен бек. :)

Ова е само нагаѓање од некој новинар, всушност и ја велев уште пред 2 месеци (ко се повреди Дрогба) дека Челзи би можел да го земи Емил Хески во јануари, за пред една недела и еден Евроспорт да пишува дека Хески е можно засилување за Челзи зимово. А јас, тоа го пишав само зато шо поврзав малку логика, дека ако на Челзи би му требал шпиц, Хески е докажан играч во Англија, сака да замине во клуб со кој ќе игра во ЛШ или барем во УЕФА и нема да кошта појќе од 3-4 милиони. Ама, еве гледаме дека и Сколари полека прифаќа дека нема нови засилувања во јануари.

Давор, АМАН! Не сме Реал после секој пораз да менуваме тренер.
Барем се надевам дека не сме (по глупостите лани). :se_ molam

Ова сега е изјава на Сколари, за „Дејли Меил“:
„Ни недостасува организатор на игра, човек кој ќе ја држи топката и ќе дава импулс на форот. Сега имам само играчи кои што работат на топката, како Лампард, Деко и Балак. Овие тројца можат да шутираат, но мене ми треба и дриблер.
Кога играме дома, нашите противници комплетно се затвораат, со скоро сите играчи зад топката. Тоа претставува тешкотија за нас, во недостаток на организатор на игра. Поинаку е кога играме на гости, противниците играат поотворен фудбал. Јас морам да најдам решение, и тоа е тоа што ќе го направам.
Веројатно нема да трошиме пари во зимскиот преоден рок, но промени во играта ќе има веќе на следниот натпревар со Евертон.“

Не знам како вие би го коментирале ова, но за мене се освен последниве две реченици е смешно. :toe:

По муабетов приметив дека Сколари сака да каже дека ни треба играч како Аршавин на пример..Иначе баш ме интересира какви ќе бидат промените против Евертон во понеделник.

И јас го препознавам само Аршавин во изјавава на Сколари.

Ко порано да не играле бункер против Челзи на Стемфорд, незнам што изјавува глупости.
Ама се гледа дека нешто незнае да состави како што треба на домашен терен...трула игра, загушлива, незнам да најдам соодветен збор. Неможам да уживам како порано на домашен терен, да бидам сигурен дека кога ќе зголемат темпо и кога ќе стиснат, голот на противниците ќе виси во воздух. Ова чувство го имав кога беше Мурињо. Бесконечна самодоверба и одлучност се осеќаше кај Сините кога ќе требаше или мораше да се даде гол повеќе. Многу пати и со играч помалку. Сега кога Челзи прими прв од Манчестер, Ливерпул и Вест Хем се плашев дали ќе се создадат барем неколку шанси...
А незнам што ќе мења за со Евертон, додека трае перфектниот скор во гости едноставно нема никаква причина било што да се менува.

Аршавин во Шпанија би одел во Барса, а во Англија би одел во Манчестер или во Челзи, имаше изјава вчера. Е сеа дали Роман ќе го одврзит ќесето, е друга работа... Ако не го одврзит тој Барса сигирно ќе го приберет.

е ако нека си оди ги имаме иванович:wink:

http://www.tribalfootball.com/chelsea-boss-scolari-convinces-abramovich-free-transfer-funds-217250

ајде ќе има трансфери

http://www.mirror.co.uk/sport/footb...d-chelsea-to-a-trophy-treble-115875-20979323/
само ако го оставри тоа тогаш може да се рече дека го надминал мурињо

Абе Давор, за Челзи навиваш ти или не? Шо е филмов со радвењево за оваја вест? Мислиш дека е добро шо ќе си ојт Алекс, па во одбрана ценрален на клупа само Иванович ќе го имаме?

на местото од алекс,сколари може да го донесе тиаго силва ама се тоа се шпекулации па така да не верувам додека не се случи тоа!

Тиаго Силва потпиша со Милан. Друг централен дефанзивец на ниво да го замени Тери или Карваљо до јуни не се наоѓа? И, да си оди Алекс викате?

Абе Давор, за Челзи навиваш ти или не? Шо е филмов со радвењево за оваја вест? Мислиш дека е добро шо ќе си ојт Алекс, па во одбрана ценрален на клупа само Иванович ќе го имаме?

Не бе какво радување,не сакам да си оди...ова емотчево го ставив како да сум запрепастен од веста.

Блиц вести:

Според The Daily Mail, Дрогба нема шанси да замине од Челзи во зимскиот преоден рок, а според истиот весник Анелка едвај чека да заигра со Дрогба заедно во форот и да почнат да функционираат добро како тандем.

Според The Sun, откако Сколари го убедил Абрамович да одобри пари за нови засилувања, Тунчај би бил можно засилување во Јануари, како џокер за предната линија, а португалскиот стратег се интересирал и за засилување со уште едно крило, но не е специфицирано на која страна и нема индиции кој играч би бил.

Алекс не би требало да се пушти, ама ако запни многу шо да му се прај. До крајо на сезоната во никој случај да не си ој, за после...здравје до тогаш.

Блиц вести:
Според The Sun, откако Сколари го убедил Абрамович да одобри пари за нови засилувања, Тунчај би бил можно засилување во Јануари, како џокер за предната линија, а португалскиот стратег се интересирал и за засилување со уште едно крило, но не е специфицирано на која страна и нема индиции кој играч би бил.
Тунчај кога би се добил за 7-8 милиони, според мене ќе биде феноменален џокер, ретко кој играч може да игра и како шпиц, и како крилен играч, како Тунчај. Плус, некое време е во Премиер Лига, така шо ќе треба само да се навикни на клубот, не и на начинот на игра на противниците.

Сега малку од интервјуто на Сколари, по повод неговите први Божиќни и Новогодишни празници како предводник на Челзи, а воедно и шест месеци од преземањето на функцијата менаџер на Челзи:

Некои играчи ги знаеше уште кога пристигна, некои не?
Да, Џо Кол и Џон Тери ги сретнав претходно, и уште некои други (веројатно Португалците), но кога играш еден натпревар, тоа се 90 минути и вие не сте пријатели. Само ракување можеби, но не повеќе. Немаш можност да зборуваш 10-ина, 20 минути со играчот, за семејството, културата и сл...само играта.
Кога пристигнав, имав можност да зборувам со играчите за сето тоа. Сега сум многу поблизок со нив. Знам многу повеќе за нив и сега е се полесно и полесо да им помагам на моите играчи отколку претходно. Тоа е многу добро, бидејќи ние сме пријатели.
Во целиот мој живот, во целиот свет, имам добри пријатели; моите играчи, и сега ги имам и овде. Не се само играчи кои имаат 24, 25 или повеќе години, бидејќи понекогаш носам и млади играчи, од младинските состави и тие со вклопуваат во нашиот тим, и тие се мои пријатели во иднина. Тоа е добро за мене, бидејќи ја сакам таквата атмосфера.

Зборувавте за тоа дека сте пријател, татко, брат, кога сте менаџер?
Да. Првиот ден кога дојдов овде, ја отворив вратата и реков: „Мојата врата е отворена за секого“. Понекогаш можеби ќе кажам лоши работи за некој натпревар, и конкретно на некој играч за тоа што направил лошо а што добро, но јас сум пријател и врата е отворена.
Понекогаш зборувам со сите играчи, некогаш со 2-3 играчи, но понекогаш кога е нешто важно конкретно за некој натпревар за некој играч, зборувам сам со играчот.
Сето тоа се случува во канцеларијата или во хотелот пред натпревар или во соблекувалната. Имам многу начини за да ги мотивирам моите играчи. Тие знаат дека сум голем пријател, понекогаш и брат, понекогаш и татко.

Нешто околу твојот начин на живот, и твоите релации со новинарите и медиумите?

Јас сум едноставен човек. Доаѓам на тренинг и потоа си одам дома. Одам по синот до училиштето или до супермаркетот да купам нешто за јадење, и ништо повеќе. Не сум човек за забави. Тоа мислам дека е добро за новинарите и медиумите, бидејќи тие понекогаш бараат и такви работи. Јас сум задоволен од англиските медиуми, бидејќи тие ме почитуваат и јас ги почитувам нив. Се обидувам да направам тоа што сакаат, бидејќо понекогаш тоа е тешко за мене.
Немам зборови да ја искажам мојата идеја добро понеккогаш. Знам што сакам да кажам на португалски, и понекогаш кога сакам да кажам на англиски, грешам. Но тие разбираат, и мислам дека многу пати и ми помагаат.

Имаш репутација на лут човек пред да пристигнеш, но досега не сме виделе такво нешто?
Не , не сум лут или нервозен. Лут сум кога некои луѓе, не само новинарите, туку кога некои луѓе не ја кажуваат вистината за нешто поврзано со мојот тим, со моите играчи.
Во меѓувреме, јас сум татко на овие играчи. Не сакам такви работи за моите играчи бидејќи јас сум одговорен одговорен за оваа група. Кога ќе видам некоја таква невистина сум лут, но лут само една или две минути. После тоа, крај.

На теренот?
Да, има моменти кога сум лут. Така е.

Фудбалски и резултатски гледано, дали сме на вистински пат споед твоите замисли?
Мислам дека салдото на поени е добро, но поените кои ги загубивме во Премиер Лигата, два пати, мислам дека не сме подготвени - Против Тотенхем и против Арсенал.
Само во овие два натпревари не бев среќен и задоволен од мојот тим на теренот и неговиот учинок, но и воопшто од се што се случуваше на теренот. Останатите натпревари ги загубивме од причина што противниците беа подобри, на тие што победивме успеавме да ја постигнеме целта поради тоа што ние бевме подобри; но споменатите два натпревари не можам да ги прифатам.

Дали сме на пат кон подобра форма на Стемфорд?

Да. Сега имам две недели за да работам со играчите и во тоа време можеме да разработиме втор, па и трет систем, што претходно беше невозможно пред се поради поголемиот број повредени играчи.
Претходно игравме и во среда и сабота. Оваа седмица има малку повеќе време, и јас тренирам два тима, со различен стил, и им реков на моите играчи, ако натпреварот е таков и таков, јас ќе се обидам да го поставам тој играч на тоа место да тренира за тоа место. Сега 20 минути го гледам тренингот што се случува.
Има повеќе време моемнтално и помалку повредени играчи, и според тоа конечно можност да почнам со испробување на различни формации и системи.

Дали имаш приоритет? ЛШ? Премиер Лига?

Секое натпреварување со иста важност. Видете, изгубивме во Карлинг Купот, и слушнав од некои луѓе дека тоа не е важно натпреварување. Не, важно е. Жалиме и се срамиме, и јас и играчите, за поразот. Сега имаме уште три натпреварувања, и целиме кон освојување на сите.

Целосно, на следниот линк:
http://www.chelseafc.com/page/LatestNewsIndex/0,,10268,00.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom