Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Доста го напаѓате.Кога ке даде невидена понуда за некој играч одма скокате и се фалите дека имате најбогат споственик.Од каде знаете дека Абрамович лично го отпуштил Мурињо.Оставете ги весниците и шпекулациите,јас мислам дека Русионот има ставено луѓе што ке му ги вршат сите функции во тимот а на него му е работа да дава само пари.Е сега затоа човекот сака кога ке седне во ложата на Стемфорд да гледа ѕверска игра од своите играчи.Ако бидеме искрени Мурињо последната сезона во Премиер ја играше катастрофално.Затоа и беше отпуштен.Гледајте си своја работа,не туку зборите само бидете задоволни што тој влезе и направи многу моќен тим од Челзи што претходно не беше!Абрамович е крив за се. Глуп Русин. Не ми е јасно како можеше да го отпушти Мурињо. Можеби мислел дека ќе донесе тренер со кој ќе може да освои се. Ама мислам дека веќе му е јасно дека погреши. Тренерот е многу поважен од парите. Али тоа е тоа, тврдоглав кретен.
И јас мислам дека Деко треба да одмори на наредните натпревари, на негово место би го играл Калу. Дрогба и Анелка треба да ги проба заедно на следниве натпревари.
Ја па мислев оти Челзи бајѓи плати за него... Забуна нешто.Да како слободен играч дојде!
1. Шо да го ебам, е Quotidiano Nazionale???http://www.goal.com/en/news/1707/in...striker-adriano-on-his-way-to-chelsea-reports
Ако нека дојде,мислам дека ако го земеме ќе го скроти некако овој скотов кај мене на аватар.
Доста го напаѓате.Кога ке даде невидена понуда за некој играч одма скокате и се фалите дека имате најбогат споственик.Од каде знаете дека Абрамович лично го отпуштил Мурињо.Оставете ги весниците и шпекулациите,јас мислам дека Русионот има ставено луѓе што ке му ги вршат сите функции во тимот а на него му е работа да дава само пари.Е сега затоа човекот сака кога ке седне во ложата на Стемфорд да гледа ѕверска игра од своите играчи.Ако бидеме искрени Мурињо последната сезона во Премиер ја играше катастрофално.Затоа и беше отпуштен.Гледајте си своја работа,не туку зборите само бидете задоволни што тој влезе и направи многу моќен тим од Челзи што претходно не беше!
Пред да дојде во Челзи,значи предходната година Челзи даваше за него пари но Минхен не прифати.Челзи не ја појача понудата туку почека до селдната година кога Балак стана слободен играч и го доведе безпари!.
1. Шо да го ебам, е Quotidiano Nazionale???
2. 20 милиони евра за Адриано?! Абе, некој улав е во приказнава, само не знам кој.
Ко ќе има невидена понуда за играч шо стварно вреди за тимот, да.
Но не и кога планира да си го донеси 30-годишниот принц Шевченко за астрономска сума, менаџерот да не се согласува баш со тоа и патем по весници да изјавува „Покажи малку респект, Роман“ (да не ја барам сега и сликата со тој наслов од еден англиаски весник), или пак „Ако Роман се меша во мојата работа Челзи ќе отпадне, а ако јас се мешам во неговите бизниси тој ќе банкротира“. Овие две како најкарктереистични ги спомнувам. Зошто Кенион или Бак лично би сакале да го доведат Шевченко? Не гледам ниедна причина, па тие да биле иницијатори на таков трансфер, кога веќе не беше ни Мурињо.
Ова било поминало, и не сум за вакви дискусии пак, ама ако се отвораат, да се доизскажам барем.
Кога еднаш се напрај такво нешто, си велам нема и вторпат. И верувам дека сега одговорноста е кај Сколари. Кој играч го посака, да се обиде да се донесе ако е можно.
Доста го напаѓате.Кога ке даде невидена понуда за некој играч одма скокате и се фалите дека имате најбогат споственик.Од каде знаете дека Абрамович лично го отпуштил Мурињо.Оставете ги весниците и шпекулациите,јас мислам дека Русионот има ставено луѓе што ке му ги вршат сите функции во тимот а на него му е работа да дава само пари.Е сега затоа човекот сака кога ке седне во ложата на Стемфорд да гледа ѕверска игра од своите играчи.Ако бидеме искрени Мурињо последната сезона во Премиер ја играше катастрофално.Затоа и беше отпуштен.Гледајте си своја работа,не туку зборите само бидете задоволни што тој влезе и направи многу моќен тим од Челзи што претходно не беше!
Додека Мурињо сам одлучуваше, се идеше како што треба, Челзи се прошета двапати во Премиер лигата. Работите тргнаа лошо кога Абрамович почна да му се меша во работата и да носи играчи по негова желба, и тука беше крајот. Иначе сопственикот го има последниот збор. Мислиш дека Кенион може да го смени менаџерот без да го праша Абрамович?.
Не спорам дека доколку не беше Абрамович, Челзи ќе беше ова што е денес. Сакам само да кажам дека е лош газда, дека незнае што е добро за клубот, може ќе ми кажеш некој друг пример каде што играчите плачеле кога тренерот си одел. Во секој случај Мурињо е многу поголем од Абрамович. Фановите не скандираа Роман Абрамович, туку Жозе Мурињо. Сакал атрактивен фудбал, незнам дали повеќе сака неатрактивен фудбал кој му носи титули, или атрактивен фудбал а да губи од Барнли на Стемфорд Бриџ, срамота. Но ајде да не збориме предвреме, може оваа сезона ќе освоиме Премиер лига или Лига на Шампиони, па ќе сумираме на крај.
Баш тоа сакам и јас да му докажам!Да не беше Абрамович,Челси немаше да биде тоа што е сега.
Абрамович не е лош газда, само човекот нема(ше) три чисти во врска со фудбал.Додека Мурињо сам одлучуваше, се идеше како што треба, Челзи се прошета двапати во Премиер лигата. Работите тргнаа лошо кога Абрамович почна да му се меша во работата и да носи играчи по негова желба, и тука беше крајот. Иначе сопственикот го има последниот збор. Мислиш дека Кенион може да го смени менаџерот без да го праша Абрамович?.
Не спорам дека доколку не беше Абрамович, Челзи ќе беше ова што е денес. Сакам само да кажам дека е лош газда, дека незнае што е добро за клубот, може ќе ми кажеш некој друг пример каде што играчите плачеле кога тренерот си одел. Во секој случај Мурињо е многу поголем од Абрамович. Фановите не скандираа Роман Абрамович, туку Жозе Мурињо. Сакал атрактивен фудбал, незнам дали повеќе сака неатрактивен фудбал кој му носи титули, или атрактивен фудбал а да губи од Барнли на Стемфорд Бриџ, срамота. Но ајде да не збориме предвреме, може оваа сезона ќе освоиме Премиер лига или Лига на Шампиони, па ќе сумираме на крај.
Сега ме мрзи да барам од пред една година шо пишував. Убо реков, благодарност до него за то шо го напрај Челзи то шо е денес, но едноставно сакаше да прај циркуз и тука згреши.Баш тоа сакам и јас да му докажам!
„Ако Роман се меша во мојата работа Челзи ќе отпадне, а ако јас се мешам во неговите бизниси тој ќе банкротира“
Баш тоа сакам и јас да му докажам!
Под „одработување на мултимилионските плати“ го мислев и ти то шо го кажа, болдираното. Секако, то не зависи само од Сколари, има уште 24 играчи и десетина тренери. Инаку не 20, 3 победи по ред да сврзи бе. Иронично малку.Дај прекинете веќе да го напаѓате Сколари. Ни полусезона не е помината, не е 100% адаптиран со тимот, не очекувајте да врзе 20 победи по ред во првата сезона.
Треба само да ја пронајде вистинската формула за успех, т.е. распоредување на играчите по теренот, како и подобрување на тимскиот дух и атмосферата што владее меѓу играчите.
Со враќањето на Дрогба во форма и негово и негово воигрување со Анелка како двајца осамени шпиц играчи, би се подобрила ефикасноста и играта во нападот. Со враќањето на Есиен (за 1 месец треба да се врати мислам) и Карваљо во тимот, би се подобрила драстично одбраната и поконстантна би била средината заради Есиен, односно пасовите и поседот на топката.
Со повредите на Карваљо, Есиен, Дрогба и Ди Санто се ослабеа сите линии на теренот, првите тројца се стандардни првотимци во изминатите сезони и многу се почувствува нивното отсуство. Ди Санто сезонава беше како златен џокер, талисман, а ојде јабана и тој.
Мислам дека единствената грешка на Сколари е ставањето на Балак, Деко и Лампард во ист состав. Тројца САМ играчи не може да играат во ист состав, а баш добро беше на почетокот без Балак, само со Деко и Лампард.
Да се надеваме дека ќе се подобри атмосферата во тимот и реализацијата.
Есиен е најсестран играч шо го знам (заедно со Џерард), не мечуди да заигра и како десен бек, а Босингва странично. Дури тогаш Деко ќе почне да игра и класично крило, Балак како 33-годишен играч нема да игра стално.
Во последното болдирано (за грешката на Сколари) пак се враќаме на почеток, дека (според мене) Балак треба да одмори малку; Деко десно, Џо лево, централно Лампард и Микел, а напред Анелка и Дрогба (па и Калу во комбинација со еден од двајцата).