Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
а да беше есиен сега друга приказна ке имамве али тоа е сега мора де се проба со дрогба анелка и кол во напад

Абрамович е крив за се. Глуп Русин. Не ми е јасно како можеше да го отпушти Мурињо. Можеби мислел дека ќе донесе тренер со кој ќе може да освои се. Ама мислам дека веќе му е јасно дека погреши. Тренерот е многу поважен од парите. Али тоа е тоа, тврдоглав кретен.
И јас мислам дека Деко треба да одмори на наредните натпревари, на негово место би го играл Калу. Дрогба и Анелка треба да ги проба заедно на следниве натпревари.
Доста го напаѓате.Кога ке даде невидена понуда за некој играч одма скокате и се фалите дека имате најбогат споственик.Од каде знаете дека Абрамович лично го отпуштил Мурињо.Оставете ги весниците и шпекулациите,јас мислам дека Русионот има ставено луѓе што ке му ги вршат сите функции во тимот а на него му е работа да дава само пари.Е сега затоа човекот сака кога ке седне во ложата на Стемфорд да гледа ѕверска игра од своите играчи.Ако бидеме искрени Мурињо последната сезона во Премиер ја играше катастрофално.Затоа и беше отпуштен.Гледајте си своја работа,не туку зборите само бидете задоволни што тој влезе и направи многу моќен тим од Челзи што претходно не беше!

Да како слободен играч дојде!
Ја па мислев оти Челзи бајѓи плати за него... Забуна нешто.

http://www.goal.com/en/news/1707/in...striker-adriano-on-his-way-to-chelsea-reports
Ако нека дојде,мислам дека ако го земеме ќе го скроти некако овој скотов кај мене на аватар.
1. Шо да го ебам, е Quotidiano Nazionale???
2. 20 милиони евра за Адриано?! Абе, некој улав е во приказнава, само не знам кој.

Доста го напаѓате.Кога ке даде невидена понуда за некој играч одма скокате и се фалите дека имате најбогат споственик.Од каде знаете дека Абрамович лично го отпуштил Мурињо.Оставете ги весниците и шпекулациите,јас мислам дека Русионот има ставено луѓе што ке му ги вршат сите функции во тимот а на него му е работа да дава само пари.Е сега затоа човекот сака кога ке седне во ложата на Стемфорд да гледа ѕверска игра од своите играчи.Ако бидеме искрени Мурињо последната сезона во Премиер ја играше катастрофално.Затоа и беше отпуштен.Гледајте си своја работа,не туку зборите само бидете задоволни што тој влезе и направи многу моќен тим од Челзи што претходно не беше!

Ко ќе има невидена понуда за играч шо стварно вреди за тимот, да.
Но не и кога планира да си го донеси 30-годишниот принц Шевченко за астрономска сума, менаџерот да не се согласува баш со тоа и патем по весници да изјавува „Покажи малку респект, Роман“ (да не ја барам сега и сликата со тој наслов од еден англиаски весник), или пак „Ако Роман се меша во мојата работа Челзи ќе отпадне, а ако јас се мешам во неговите бизниси тој ќе банкротира“. Овие две како најкарктереистични ги спомнувам. Зошто Кенион или Бак лично би сакале да го доведат Шевченко? Не гледам ниедна причина, па тие да биле иницијатори на таков трансфер, кога веќе не беше ни Мурињо.
Ова било поминало, и не сум за вакви дискусии пак, ама ако се отвораат, да се доизскажам барем.

Кога еднаш се напрај такво нешто, си велам нема и вторпат. И верувам дека сега одговорноста е кај Сколари. Кој играч го посака, да се обиде да се донесе ако е можно.

.

1. Шо да го ебам, е Quotidiano Nazionale???
2. 20 милиони евра за Адриано?! Абе, некој улав е во приказнава, само не знам кој.

Ко ќе има невидена понуда за играч шо стварно вреди за тимот, да.
Но не и кога планира да си го донеси 30-годишниот принц Шевченко за астрономска сума, менаџерот да не се согласува баш со тоа и патем по весници да изјавува „Покажи малку респект, Роман“ (да не ја барам сега и сликата со тој наслов од еден англиаски весник), или пак „Ако Роман се меша во мојата работа Челзи ќе отпадне, а ако јас се мешам во неговите бизниси тој ќе банкротира“. Овие две како најкарктереистични ги спомнувам. Зошто Кенион или Бак лично би сакале да го доведат Шевченко? Не гледам ниедна причина, па тие да биле иницијатори на таков трансфер, кога веќе не беше ни Мурињо.
Ова било поминало, и не сум за вакви дискусии пак, ама ако се отвораат, да се доизскажам барем.

Кога еднаш се напрај такво нешто, си велам нема и вторпат. И верувам дека сега одговорноста е кај Сколари. Кој играч го посака, да се обиде да се донесе ако е можно.
Пред да дојде во Челзи,значи предходната година Челзи даваше за него пари но Минхен не прифати.Челзи не ја појача понудата туку почека до селдната година кога Балак стана слободен играч и го доведе безпари!

Додека Мурињо сам одлучуваше, се идеше како што треба, Челзи се прошета двапати во Премиер лигата. Работите тргнаа лошо кога Абрамович почна да му се меша во работата и да носи играчи по негова желба, и тука беше крајот. Иначе сопственикот го има последниот збор. Мислиш дека Кенион може да го смени менаџерот без да го праша Абрамович?.
Не спорам дека доколку не беше Абрамович, Челзи ќе беше ова што е денес. Сакам само да кажам дека е лош газда, дека незнае што е добро за клубот, може ќе ми кажеш некој друг пример каде што играчите плачеле кога тренерот си одел. Во секој случај Мурињо е многу поголем од Абрамович. Фановите не скандираа Роман Абрамович, туку Жозе Мурињо. Сакал атрактивен фудбал, незнам дали повеќе сака неатрактивен фудбал кој му носи титули, или атрактивен фудбал а да губи од Барнли на Стемфорд Бриџ, срамота. Но ајде да не збориме предвреме, може оваа сезона ќе освоиме Премиер лига или Лига на Шампиони, па ќе сумираме на крај.

Додека Мурињо сам одлучуваше, се идеше како што треба, Челзи се прошета двапати во Премиер лигата. Работите тргнаа лошо кога Абрамович почна да му се меша во работата и да носи играчи по негова желба, и тука беше крајот. Иначе сопственикот го има последниот збор. Мислиш дека Кенион може да го смени менаџерот без да го праша Абрамович?.
Не спорам дека доколку не беше Абрамович, Челзи ќе беше ова што е денес. Сакам само да кажам дека е лош газда, дека незнае што е добро за клубот, може ќе ми кажеш некој друг пример каде што играчите плачеле кога тренерот си одел. Во секој случај Мурињо е многу поголем од Абрамович. Фановите не скандираа Роман Абрамович, туку Жозе Мурињо. Сакал атрактивен фудбал, незнам дали повеќе сака неатрактивен фудбал кој му носи титули, или атрактивен фудбал а да губи од Барнли на Стемфорд Бриџ, срамота. Но ајде да не збориме предвреме, може оваа сезона ќе освоиме Премиер лига или Лига на Шампиони, па ќе сумираме на крај.

Да не беше Абрамович,Челси немаше да биде тоа што е сега.

Абрамович не е лош газда, само човекот нема(ше) три чисти во врска со фудбал.

Баш тоа сакам и јас да му докажам!
Сега ме мрзи да барам од пред една година шо пишував. Убо реков, благодарност до него за то шо го напрај Челзи то шо е денес, но едноставно сакаше да прај циркуз и тука згреши.
Затоа за (се надевам) крај на дискусијава што не води никаде, пак ќе ја потенцирам изјавата на Мурињо:
„Ако Роман се меша во мојата работа Челзи ќе отпадне, а ако јас се мешам во неговите бизниси тој ќе банкротира“

Мољам ви се, сега сменете тема, еве ви поконкретно нешто поинтересно:

Chelsea boss not interested in transfer talk
http://www.skysports.com/story/0,19528,11668_4653070,00.html

Таман ќе преведував, некој пред мене го напраел то:
"Мислам дека клубот ниту ќе купува, ниту ќе продава. Тоа е мојот тим, тоа се играчите кои ги имам на располагање. Мораме многу повеќе да работиме и да најдеме начин за излез од оваа ситуација. Свесен сум дека мора да размислувам за играчите кои ги имам, бидејќи нови нема да добијам." - изјавил Сколари.
Прашан што би можело да му помогне на неговито тим Сколари изјавил: "Морам на друг начин да ги распоредам играчите по теренот. Треба добра поврзаност меѓу средианата на теренот и нападот. Понекогаш ја имам таа врска, но тогаш нема играч кој ќе постигне гол. Понекогаш имам стрелци, но ми недостасува таа врска зад нив."

Иако јас практикувам реченицата “Никогаш не вели никогаш“, особено за фудбласкиот бизнис, сега сум 99% сигурен дека нема да дој никој во Челзи. Ама преодниот рок е до 2 февруари, така шо има време.
Дилемата на Сколари за тоа дали да игра со двајца или со еден напаѓач (на шо ја се надевам веќе 4-5 натпревари) е само поради тоа што со два шпица би се изгубила играта на средината според него. Во право е за тоа, но од друга страна на крајот се бројат головите а не поседот на топка и илјадниците пасови на 40 метри од противничкиот гол. Значи, очигледно дека ваквата игра со петмина во средината (или со двајца крилни играчи и еден напаѓач) скоро во секој натпревар почнува да зарибува. Според тоа, време е за промена!!!
Па така, за следново...

Морам на друг начин да ги распоредам играчите по теренот.

.....:je: :je: :je:

Баш тоа сакам и јас да му докажам!

Aко прочиташ подобро ќе видиш дека и јас тоа го кажав. Значи не го спорам тоа. Така да немора да ми докажувате. Јас сакав да кажам дека Абрамович направи голема грешка што го избрка Мурињо. Не значи сеа дека ако он го направил силен Челзи и ние фановите треба да го поздравуваме секој негов потег. Јас не сум фан на Абрамович, мислам дека треба да си глуп за да мислиш дека во денешно време може да се создаде тим кој ќе ги гази сите, ќе освојува се и ќе игра добар фудбал, а токму тоа го мисли Абрамович.
Иначе еве ова е последен пост и од мене за Абрамович и Мурињо. Се насочувам кон сегашните проблеми.

И да, заборејв да докажам претходно. Се ќе си дој на свое место само кога господата играчи и тренери ќе почнат да одработуваат барем половина од своите мултимилионски плати. Почнувајќи од Сколари со тимот, до играчите.

Индивидуално гледано имаме многу силен тим, да се надеваме дека Сколари успешно ќе ги распредели играчите и ќе почнеме да го користиме потенцијалот како што треба.

Дај прекинете веќе да го напаѓате Сколари. Ни полусезона не е помината, не е 100% адаптиран со тимот, не очекувајте да врзе 20 победи по ред во првата сезона. Треба само да ја пронајде вистинската формула за успех, т.е. распоредување на играчите по теренот, како и подобрување на тимскиот дух и атмосферата што владее меѓу играчите. Со враќањето на Дрогба во форма и негово и негово воигрување со Анелка како двајца осамени шпиц играчи, би се подобрила ефикасноста и играта во нападот. Со враќањето на Есиен (за 1 месец треба да се врати мислам) и Карваљо во тимот, би се подобрила драстично одбраната и поконстантна би била средината заради Есиен, односно пасовите и поседот на топката.
Со повредите на Карваљо, Есиен, Дрогба и Ди Санто се ослабеа сите линии на теренот, првите тројца се стандардни првотимци во изминатите сезони и многу се почувствува нивното отсуство. Ди Санто сезонава беше како златен џокер, талисман, а ојде јабана и тој.
Мислам дека единствената грешка на Сколари е ставањето на Балак, Деко и Лампард во ист состав. Тројца САМ играчи не може да играат во ист состав, а баш добро беше на почетокот без Балак, само со Деко и Лампард.
Да се надеваме дека ќе се подобри атмосферата во тимот и реализацијата.

Дај прекинете веќе да го напаѓате Сколари. Ни полусезона не е помината, не е 100% адаптиран со тимот, не очекувајте да врзе 20 победи по ред во првата сезона.

Треба само да ја пронајде вистинската формула за успех, т.е. распоредување на играчите по теренот, како и подобрување на тимскиот дух и атмосферата што владее меѓу играчите.

Со враќањето на Дрогба во форма и негово и негово воигрување со Анелка како двајца осамени шпиц играчи, би се подобрила ефикасноста и играта во нападот. Со враќањето на Есиен (за 1 месец треба да се врати мислам) и Карваљо во тимот, би се подобрила драстично одбраната и поконстантна би била средината заради Есиен, односно пасовите и поседот на топката.

Со повредите на Карваљо, Есиен, Дрогба и Ди Санто се ослабеа сите линии на теренот, првите тројца се стандардни првотимци во изминатите сезони и многу се почувствува нивното отсуство. Ди Санто сезонава беше како златен џокер, талисман, а ојде јабана и тој.

Мислам дека единствената грешка на Сколари е ставањето на Балак, Деко и Лампард во ист состав. Тројца САМ играчи не може да играат во ист состав, а баш добро беше на почетокот без Балак, само со Деко и Лампард.
Да се надеваме дека ќе се подобри атмосферата во тимот и реализацијата.
Под „одработување на мултимилионските плати“ го мислев и ти то шо го кажа, болдираното. Секако, то не зависи само од Сколари, има уште 24 играчи и десетина тренери. Инаку не 20, 3 победи по ред да сврзи бе. Иронично малку. :)

Во второто болдирано го имаш то шо велам дека веќе едно месец дена го очекувам од Сколари. Анелка и Дрогба заедно во форот. Само ете, тој стравувал од губење на игратѕа на средината. А ко шо реков, не се бројат пасовите на средината или поседот на топка на крајот. За Карваљо не знам, ама со Есиен назад ќе имаме друга слика, во то сум сигурен. Есиен е најсестран играч шо го знам (заедно со Џерард), не мечуди да заигра и како десен бек, а Босингва странично. Дури тогаш Деко ќе почне да игра и класично крило, Балак како 33-годишен играч нема да игра стално.

Во последното болдирано (за грешката на Сколари) пак се враќаме на почеток, дека (според мене) Балак треба да одмори малку; Деко десно, Џо лево, централно Лампард и Микел, а напред Анелка и Дрогба (па и Калу во комбинација со еден од двајцата). Плус, го забораваме и Малуда. Не знам шо се случи со него, ама ја уште го рачунам.
Барем да се проба, пошто 4-3-3 (4-5-1) зарибува. А и против Болтон ако гледавте Калу појќе беше во шеснаесетник отколку странично, барем дур не паднаја голојте. Против Арсенал исто. Со Вест Хем и Клуж дадовме голови откако Дрогба влезе во игра, и тоа заедно со Анелка. Ја разбирам дека Сколари како бразилец сака пас-игра, со многу додавања и надмоќ на средината, но потребни се голови кои со таква игра почнуваат да изостануваат.

Затоа, единствено шо ја би му кажал (замерил) на Сколари е да проба од почеток со 4-4-2, по можност како шо кажав претходно со кои играчи.

Есиен е најсестран играч шо го знам (заедно со Џерард), не мечуди да заигра и како десен бек, а Босингва странично. Дури тогаш Деко ќе почне да игра и класично крило, Балак како 33-годишен играч нема да игра стално.

Во последното болдирано (за грешката на Сколари) пак се враќаме на почеток, дека (според мене) Балак треба да одмори малку; Деко десно, Џо лево, централно Лампард и Микел, а напред Анелка и Дрогба (па и Калу во комбинација со еден од двајцата).

(Без замерки, знам дека посакуваш само поквалитетни настапи и успеси на Челзи):smir:
Само ова многу ме ирититира и кај Сколари и кај тебе.
Кога ќе видам почетна формација и Деко ставен како крило. Сепак подобро да игра Калу странично отколку Деко. Или Малуда лево а Џо Кол десно.
Никоаков придонес (освен неколку квалитетни пасови) нема од Деко кога настапува како крило. Нема квалитет кој го поседуваат фудбалерите кои настапуваат на таа позиција. Ни може да се избори за центаршут, ни да направи брз продор во шеснаесетник, ниту да покрие кога е потребно. Деко е класичен офанзивен играч за врска (CAM како што спомна и fantom_oh), а во формација 4-3-3 порадо би ги гледал Лампард и Балак отколку Деко. Секоја чест за трите супер-гола што ги постигна за Челзи оваа сезона,ама само ги гуши овие двајца кога се сите заедно на теренот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom