A
Alexander Nevsky
Гостин
само ќе речам два збора катастофална игра!
ептен ме разочараа!
ептен ме разочараа!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Челзи,тимот што до лани немаше неуспех на домашен терен,од коа дојде Сколари гази у гости а дома игра како второкласен тим,немојте да ме сфатите погрешно,ама ми е многу чудно ова.Изглеа до крај ќе се јадеме вака,па титулата кој знае кој ќе ја освои.
Абе и ја го сакам Бензема, ама 100 милиони многу се.
Доволно е сега засега Сколари да се свести дека треба да почни да игра со двајца напаѓачи. Калу-Анелка, Дрогба-Анелка, Калу-Дрогба + Ди Санто ко ќе се врати, сеедно.
Фановите знаат и без тоа каков менаџер изгѕбиле. Всушност, лани, по отпуштањето на Мурињо, Абрамович (мислам заедно со Аврам Грант, не сум сигурен) биле нападнати од страна на фанови. Мислам, вербално, не физички. И ја тогаш велев: Зошто едноставно не го фрлиле во Темза?Edna od izjavite na Morunho od koga si zamina od Chelsea bese:"Koga Chelsea kje zagubi na domasen teren, i koga kje prodolzi da gubi doma, togas fanovite kje sfatat kakov menager izgubile."
Шо се однесува до мене, и 300 нека се дај, ама коментаро мој беше дека очигледно е дека такво нешто нема да се оствари.не ги даваме ние нека го купат и 200 нивни проблем е јас сакам играчи односно напачач од светска класа
Фановите знаат и без тоа каков менаџер изгѕбиле. Всушност, лани, по отпуштањето на Мурињо, Абрамович (мислам заедно со Аврам Грант, не сум сигурен) биле нападнати од страна на фанови. Мислам, вербално, не физички. И ја тогаш велев: Зошто едноставно не го фрлиле во Темза?
Навивачите знаат, ама тој шо најмногу треба да е свесен, не (беш)е.
Шо се однесува до мене, и 300 нека се дај, ама коментаро мој беше дека очигледно е дека такво нешто нема да се оствари.
Слаба точка е то шо Сколари уште форсира заебана формација со еден шпиц и двајца крилни играчи. Барем на хартија. А на теренот имаме еден изгубен шпиц, лев и десен бек а и двајцата повеќе се крила отколку бекови. Пошто работата на крилните играчи ја работат бековите, крилните играчи буквално лутаат по теренот. Кога бековите се напред, наеднаш имаме контра или полуконтра на противниците, а страничните позиции се празни. Лампард почнува да се гуши на средината со Балак и Деко.
Заклучок: Не е главниот проблем недостаток на напаѓач. И то е проблем, не можам да порекнам, ама не е главен проблем.
Сколари во едно од првите интервјуа за ChelseaTV рече: Можеме одлично да изиграме и со формација 4-4-3 и со 4-4-2.
Е сега, со првава не оди баш, па шо не проба со втората. Еве еден пример.
-----------------Чех----------------
--Жозе-----Алекс---Џон-----Ешли--
---Деко-----Френк---Оби-----Џо---
-----------Никола----Дидие---------
Барем нека проба еднаш вака од почеток.
Да како слободен играч дојде!А кој? Калу го сметам за напаѓач, Малуда можда лево а Џо десно тогаш.
На Дејли Меил, Балак е сместен на осмото место, на листата за најдобро засилување за еден клуб без клубот да платил за играчот. Балак дојде во Челзи како слободен играч?! :raz:
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1094975/Success-free-market-The-Bosmans-time.html