F
fantomX
Гостин
Alex Ferguson за титулата и отпуштањето на Сколари напиша:Мислам дека тие изиграа во наша корист, и сега трката за титулата ќе се води помеѓу нас и Ливерпул.
Бев шокиран кога слушнав дека Челзи одлучиле да се разделат од менаџер со такво искуство и бројни успеси како Фил Сколари.
Нивната нетрпеливост е рефлексија на тоа во каква тажна насока оди играта, кога буквално сите околу клубот како и медиумите очекуваат брз успех и не покажуваат ни малку трпеливост за остварување на високите амбиции.
Освојувањето награди доаѓа со стабилност и долгорочно планирање. Сепак, понекогаш кога клубот е соочен со некои проблеми, се губи разумот во надеж дека некој нов човек може да донесе брзи решенија на тие проблеми.
Челзи се повикаа на многу искусен менаџер како Гус Хидинк и сигурен сум дека многу ќе влијае. Во исто време, тој мора да почне од почеток, можеби да ги собере стручните лица и играчите на кои ќе смета, нешто што можеби ќе му одземе доста време.
Вака, прво: Ја озбилно не знам зошто да го ебам уште коментира стариов. Кажа еднаш, шо сега пак, стварно не разбирам.
Уствари, и мој тим ко од шега да игра против тим кој е конкурент за титула во тој момент, и не само мојо, туку и секој барем малку тактички поспремен тим ршум да ги прај; не би сакал нивнио „тренер“ да биди отпуштен. За Бенитез бев сигурен, почнувам да верувам и во големата дволичност на Фергусон (не дека првпат е).
Второ: Се надоврзувам на претходното, не знам дали да се смеам или да плачам на коментаров дека со отпуштањето на Сколари, Челзи ги загубил шансите за титула.
Па ало бе, да не е малоумен некој случајно (уствари има и такви), па 10 бода сте пред Челзи бе сер(ло)у. Ни самио Господ да биди тренер то не го стасува, а камоли Сколари кој не покажа дека знај да намести друга тактика освен девизата „Само шутирајте, па некоја ќе влези!“ (освен против Арсенал и делумно Ливерпул на гости), о ти генијалецу стар.
Пак треба да кажам изгледа, со Сколари ќе бевме 3 или 4, со негово бркање има опасност од пад на 5 место. Е сега, не знам дали Хидинк (знаејќи шо тезгере е) ќе дозволи такво нешто, инаку со многумина други 5 место ќе беше многу реално, а не пак титула (о ти генијалецу стар)!
Во исто време, Хидинк како руски селектор, искрено се надевам дека го поарно го знај Алан Џагоев, за кого ја мислам дека ќе има добра иднина со Челзи, и би можел да види да процени да моево мислење е реално. Та и Балак, та и Деко, упичкуматерни...
Се шпекулира и со Јури Жирков инаку, ама Џагоев му е мајката...
Руски медиуми (пренесени од Меил) вела дека Хидинк ги барал овие двајцава, иако има договор до в лето, „веќе планирал за иднината“... :pos2:
Тешки, само ШПЕКУЛАЦИИ, ама Џагоев и ја го сакам во Челзи.
челзи и реал се во битка за малиов...интересен е малиов за едно 15 години би било играчиште:pos2:
И ја можев вака на 6 години, оти не ме побараа ебаго...
jea:Ај озбилно малку, ако сака да си заеби блескава кариерата од самио старт, слободно нека бира меѓу Реал и Челзи. Право во Ајакс (или Барса)!