Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
3+3+3=9

Odlicno. Odlicen fudbal od nasha strana, kako i shto rekov. Na momenti nalikuvame ko Barcelona so ovoj Sari vo igrata. Iako dibecive bea tvrd orev.

oi!

nJ1eEFtu0fV_q-RyXL3rmiXCYsrzKjO9_KEFachxghI.jpg

Stats: Eden Hazard’s goal was his 70th for Chelsea in the Premier League - overtaking Jimmy Floyd Hasselbaink

Последно уредено:
Очекуван фудбал, мислам и негде реков на форумов дека очекувам Челзи со Сари да игра како Шпанија што играше на СП (особено мечот со Русија)

Тоа и го добивме. Очекувам уште неколку вакви утакмици до крај на сезона, особено во ЛЕ.

Најбитно од се победивме и покрај очоболниот фудбал.

Се надевам ќе стигнеме до уште 2 победи по ред, па после тоа може и да киксаме, нема да биде крај на свет.[DOUBLEPOST=1535318130][/DOUBLEPOST]
nJ1eEFtu0fV_q-RyXL3rmiXCYsrzKjO9_KEFachxghI.jpg

Stats: Eden Hazard’s goal was his 70th for Chelsea in the Premier League - overtaking Jimmy Floyd Hasselbaink
Welcome back на форумов (можда и каснам, не знам)

Одлична статистикава за Хазард, некако нечујно стигна до одлична статистика за постигнати голови, не знаев дека до 70 стигнал..

Би требало сезонава да стигне до 100 гола во сите натпреварувања за Челзи што би го направило 10ти најдобар стрелец (во сите натпреварувања) во историјата на Челзи.

Браво (y)

Ако даде сезонава 30 гола он, треба на Сари одма споменик да му се изгради :D

IMG_20180826_232611.jpg
:icon_mrgr:

Жоржињо сам имаше повеќе пасови од цел тим на Њукасл, 9 му фалеа за да го сруши рекордот во ПЛ.
Само мора да научат при вакво бранење на противникот како полесно да креираат шанси. Мора повеќе играчи да пробуваат да шутираат од далеку, а денес само Рудигер проба и ете одма пречка.
Ама секако треба да се каже и дека Њукасл доста добро се бранеа, скоро сите шутеви успешно ги блокираа, не оставаа баш простор.

Битно пак три бода, перфектен старт. А сеуште тимов го нема достигнато нивото кое Сари го бара. Не чека интересна сезона :X3:

Chelsea set a club record number of passes in a single Premier League game in today’s 2-1 win over Newcastle

Sarri's style is evident throughout the rest of the team. Chelsea made 913 passes against Rafael Benitez's team, with 838 reaching their target.

У трета ПЛ утакмица Сари руши рекорди (y)

Да нов рекорд. На Сити беше 902 пасови на еден натпревар и тоа токму против Челси лани. Челси вчера 913.....Само тоа е утешително со оглед на тоа дека ја контролираа играта, но немаа идеја во нападот, а притоа и примија смешен гол и повторно по таа лева страна. Алонсо е еден од подобрите играчи. 2 натпревари оваа сезона го вади тимот од го*на. Џабе е се’ кога немаат идеја како да реализираат, а и притоа одбраната не е на ниво. И не знам зошто Давид толку долго ја гледаше топката!? Требаше тука да чисти, иако имаше очигледен фаул во напад.

Следна утакмица нека почне со Вилијан, Азар и Кристенсен наместо Давид. Рудигер изигра одличен натпревар. Ни Рондон и Марфи не го поминаа, а Марфи барем е брз играч. Давид имаше еден старт каде го разнесе противничкиот играч кај аут линијата и едно долго набљудување по кое прими гол. Да не се навраќам на претходните натпревари. Кристенсен би бил покорисен играч на таа позиција.

Интересен фудбал, ама кога ќе бидат на околу 20 метра пред голот им фали оној кључен пас за да се направи шанса.
Рефлектира на тоа дека веќе 4 сезони Мурињо и Конте играме фудбал на контри.
Треба време да се уиграат.
Незнам што ви смета ама Канте си игра супер на новата позиција.
Свака част за Жоржињо и за целокупниот тим што работеше на негов трансфер.
Браво.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

На Челси моментално му фали само напаѓач од калибарот на Диди ништо поише иако и јас се надевав на Мората некако се повеќе ме предомислува со играта, пре мек пре неажурен ми седи сега за сега

Би требало сега повеќе да му одговара. Бидејќи задача му е само да седи во 16 и да чека топка. Позиционирање и финишинг.

За сега и мене ми делува млитаво, повеќе би го играч Џеру на пример, ама тимов е во фаза на уигрување и експриментирање така да Сари најдобро знае.
Инаку заборавив да пишам, Педро вчера се најде во неколку гол шанси, ама многу малку учествуваше во игра за разлика од Вилиан.

Незнам што ви смета ама Канте си игра супер на новата позиција.

Ајде.. да речеме дека Канте и некако (ќе)се снаоѓа ама Жоржињо не ја брка баш работата на Канте. Си билда пас статистика типот не ми е нешто wow за дефанзива. Џабе се форсира профил на класичен деструктивец на позиција на која е потребно да си пред се добар шутер и солиден играч со глава. Неколку пати Канте уфрлајќи се од втор план се најде помеѓу двата централни дефанзивци, а се знае во ПЛ како поминува кепец во воздушен дуел.
Незнам како и дали комбинирал Сари досега со формации но единствено максимално функционална средина би добиле со 4-1-2-3 со Канте пред четворката позади.

Ајде.. да речеме дека Канте и некако (ќе)се снаоѓа ама Жоржињо не ја брка баш работата на Канте. Си билда пас статистика типот не ми е нешто wow за дефанзива. Џабе се форсира профил на класичен деструктивец на позиција на која е потребно да си пред се добар шутер и солиден играч со глава. Неколку пати Канте уфрлајќи се од втор план се најде помеѓу двата централни дефанзивци, а се знае во ПЛ како поминува кепец во воздушен дуел.
Незнам како и дали комбинирал Сари досега со формации но единствено максимално функционална средина би добиле со 4-1-2-3 со Канте пред четворката позади.
Не е Канте толку добар пасер како Жоржињо. Гледаш дека врската измеѓу одбрана и средина и целокупната дистрибуција на топки оди преку него.
Канте не би се снашол во таква улога.
Дефанзивно незнам што да кажам за Жоржињо, океј е не е како Канте ама врши работа.
Едноставно таква е формацијата.
Инаку баш ме интересира каква улога ќе добие Фабрегас кога ќе се врати.
Ептен се направи конкуренција а гледам дека сите се желни за игра што е супер.

Ептен е специфична улогата на Жоржињо, ретко кој игра баш така. И општо се мисли дека ако си играч кој игра најповлечено во средина, треба да си дефанзивно ориентиран, ама тоа воопшто не е случајот. Работата на Жоржињо не е да пресекува напади, да седи пред одбрана и да одзима топки. Неговата задача е да креира, да го диктира темпото, да ги започнува сите акции. А за добро да го правиш тоа, најдобро е да си последен играч пред одбраната, кај што имаш преглед на целиот терен, на се што се случува.
Никаков проблем не е тоа што Канте игра понапред. Посебно во натпревари како вчерашниот, не гледам зошто би седел назад да чека, кога може да биде плус човек во нападот и да проба негде да направи вишок. Ама си зависи од противникот, во други натпревари може да не излегува толку напред туку да си седи поблиску до средина, доколку се очекуваат проблеми од противникот. Се тоа се организира, а прерано е сега да мислиме дека ја гледаме комплетната слика затоа што уште не е се кликнато како што треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom