Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Па нека е и капацитет, далеку е од Дрогба, а веќе полека влегува во 30 - тата година. Има убиствен инстинкт и осет за да даде гол, сличен со градбата ко Диди, али овој другиов далеку подобра статистика и да не заборавиме знаеше да збрца гол и од 40 метара, нешто што Коста никад или ретко го прави.
Дрогба не почна многу сјајно во челзи ама затоа од година во година прогресираше и го доби овој статус на легенда, коста кој јас лично не го сакам да биди во тимот е тука година и пол, еден од најзаслужните беше лани за титулата, а годинава најмногу се труди во тимот.
Репер за да стани најдобар наоаѓач во челзи се головите особено против јаки клубови. За квалитети и двајцата се квалитетни ама имаат и недостатоци. Ако остани 5-6 години во челзи тогаш ќе прајме муабет.

Gutted that scan today has shown I injured my ACL. I will have surgery this week & will come back stronger. Thank you everyone for all the messages may god bless and protect you all.

Најлошото (n)

6-12 месеци опоравување. Ешли Кол, Волкот, Есиен, Пепе, Лучо Гонзалес, Стротман, Робен, Фалкао,Дерик Роуз,Лоури, Ал Џеферсон, Давид Вест на овие спортисти се сетив со слична повреда.
Дел од нив станаа склони кон повреди после опоровувањето ака стаклени нозе. Другиот дел веќе не го достигнаа нивото на кое играа претходно.

Ме погоди повредата на Зума па разглуглав малце.
Еве резултати на студија Robert H Brophy, M.D. (Multicenter Orthopaedic Outcomes Network (MOON) Group)

This study had a number of other interesting findings as well:
  • Of the athletes who do make it back to soccer, return occurred at an average of 12.2 months after surgery.
  • 85% of players who did return eventually got back to the same or higher level of soccer.
  • Male soccer players were more likely to return to play than female athletes.
  • Younger soccer players were more likely to return to play than older ones.
  • 12% of soccer players underwent a second ACL surgery. 75% of the second ACL procedures were performed on the athlete’s opposite, or contralateral, knee.
  • Female soccer players were more likely to require a subsequent ACL surgery.
  • Athletes who tore their nondominant leg’s ACL in the first injury were much more likely than those who injured their dominant leg to require ACL reconstruction of the contralateral leg in the future.

Утеха е што е многу млад, не треба само да притиска со пребрзо враќање на терените.

Even fear of reinjury could keep athletes from returning to soccer.

Ова ќе биде опасна бариера која треба ќе треба да се надмине.

Штета за Зума. Ќе се врати посилен, стабилно момче е тој.

Секако на лето нов централен треба да се купи.
Нека загризат за Лапорте од Билбао, за Стоунс мислам дека сме аутсајдери.

Кога читав за Стротман, и неговата повреда, во многу постручни статии беше наведено дека најчесто, за играчот да ја помине физичката и психичката бариера, до целосно опоравување, потребни се 18 месеци.

Има потеницал. Мекехрен имаше потенциал да биде нов Лампард, ама заврши у Брадфорд.
Коста има 27 год, има уште добри 3 сезони да стигне до 30-ката.

Мене лично не ме интересира дали дава голови од 40 метри, дали дава со глава, со лева со десна...
Туку бројката на голови што ќе ги постигне во сезоната.
Учинокот на Дрогба за Челзи е 164 гола на 381 настап.
4 премиер лиги, 4 Фа купа, 3 карлинг, 1-дно ушле.
Човек за финале 13 финалиња 12 голови.
Директен кривец што го освоивме ушлето на Алијанц, директен кривец што не го освоивме во Москва.

Карактерот на Коста и начинот на постигнување на голови не ме интересира ич, ако го помине ова ќе биде подобар.

Диего е сезона ипол во Челзи 33 гола на 66 натпревари
по 1 премиер лига и карлинг...
статистички е подобар во однос на сезоните... тоа е потенициал да биде подобар... ама фактите се дека не е... времето го има на негова страна па ќе видиме.

Лоша вест е ова со Зума. Ќе видиме како ќе се одрази повредата на неговата игра, ма да :(

The xx Ме замисли со твојот пост... ама ајде да не бидеме песимисти.

Штета за Зума, за кратко време ми стана омилен играч во Челзи.
Иначе ова со дефанзивците, ги имате воопшто гледано или од по медиуми шо се спомнуват па ги сакате во вашиот клуб, чисто ме интересира, добри дефанзивци се ама ептен медиумски се кренати, ко небаре само Стоунс и Лапорте се во светот штопери останати па само за нив шо се прај муабет.

Штета за Зума, за кратко време ми стана омилен играч во Челзи.
Иначе ова со дефанзивците, ги имате воопшто гледано или од по медиуми шо се спомнуват па ги сакате во вашиот клуб, чисто ме интересира, добри дефанзивци се ама ептен медиумски се кренати, ко небаре само Стоунс и Лапорте се во светот штопери останати па само за нив шо се прај муабет.

Не ги немаме гледано, само ти и Венгер ги поседувате тие способности:icon_lol:

Ти нудиш кладба, ти одбери си. :D
Еве ако сакаш и ќе се кладиме дека Псж минимум до полуфинале ќе стигни.
Ако не налетаат на Баерн или Барса у 1/4 финале.

Ако не налетаат на Баерн или Барса у 1/4 финале.
Вторите да, ама Баерн и то како можат да ги суредат.
На крај краева не се непобедливи Баерн и Барса, чист пример Атлетико пред две сезони.[DOUBLEPOST=1455031946][/DOUBLEPOST]Матич нема да можи да игра во Париз, заради два жолти.

Последно уредено:
Во тој случај Микел и Фабре партнери. На клупа само Лофтус на располагање од срединашиве,а од одбраната само Баба. Стварно тенка клупа имаме,како ќе туркаме до Мај,не знам.

Супер ни се трансфериве :D

Chelsea unlikely to give Matt Miazga his debut this season despite Kurt Zouma injury.

Повредата на Зума може да ги премисли челниците да му го продолжат договорот на Тери на уште една сезона. Тешко дека Зума би бил спремен за почетокот на сезоната а нели имаше шпекулации дека и Кејхил ќе си оди. Дури и со пазарење на 2 штопери ќе бидете тенки на таа позиција доколку и Тери и Кејхил заминат. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom