Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ви се чудам како може да делувате изненадени зошто испаднавме. Или пак зошто изигравме како што изигравме. Мурињо го хејтам веќе трет месец со ред, истиот тим што после НГ не добил позитивна критика од моја страна, и верувам дека ова е најслабиот тим како играчки, така и тактички на терен во битни утакмици под палка на последните 5 менаџери. И тоа тим на вашиот special only Mурињо.
Веќе со месеци немаме никаква игра, ниту ќе имаме. Нема да пишувам зошто, сите знаеме зошто, специјалноста на Мурињо. Нека продолжи да се поставува како најголема пичка во битни утакмици, нека продолжи да ротира како што ротира, и нема да ме изненади ако добие клоца у гз уште следна сезона, памтете ми збор, на ваква непрагматичност никој не е слеп, ниту ќе биде.
А ако мислете дека Челзи ќе освои ПЛ сезонава, и тоа се лажете, а како потврда ќе ви биде уште во недела против Сотон кога ќе изиграме или нерешено или ќе изгубиме оти искрено не гледам како овој тим има мотивација, тактичка и физичка спремност да изигра до крај. Очекувам и оваа предност да ја прокоцкаме искрено, плус Матиќ е изгледа повреден сега.
Ама ја сум хејтер нели![]()
Како прво, нејќам да влегувам во дискусија ради 2 работи, една е затоа што ме мрзи, друга е затоа што нема да се разбереме.
Знаеш ли колку неточни работи пиша? Мурињо немал мадиња да направи измени. Како тоа? Дали си свесен што лупна? Сеа ме мрзи да барам по гугл на колку мечеви победивме ради негови измени на полувреме, или кога и да е. Змејски е редовен статистичар. Мурињо не е плашлив, он е генијалец, генијален на ниво што ни јас, ни ти, ни никој друг нема да го разбереме, за нас е Ајнштајн, Тесла у истовреме. Неможеме да ги судиме неговите одлуки за време на меч, или кој ќе стартова, он ги тренира играчите, тој работи со нив по цели денови, секоја недела, секој месец, секоја година.
Точно е дека сум избувлив и дека реагирам бурно, ама не мењам мислење. Не знам зошто се трудиш да постигнеш со тоа ако пишеш дека сум мењал мислење? Што треба да правам? Да зборам ко вас секоја недела, или секој меч на Челзи како е страдањето на Мата не заслужено? Незаслужено е, можеби, а можеби и не. Кој знае? Откај знаеш ти дали е тоа така, или јас да тврдам дека не е така? Никој тоа не го знае освен Мурињо. Друго зборува, зборуваат резултати, и статистики. А тие не се на страната на Мата.
И кога би требало да бирам страна, што е малце апсурдно, ама во секое време ќе го изберам Мурињо пред Мата. Па ако сака Мата нека биде и најак играч на Челзи, и најголема легенда у свет, увек ќе ми биде Мурињо на прво место. Зошто? Затоа што ни е најдобар менаџер кој не водел, и ќе не води некад. Затоа што е најдобар менаџер у свет. Затоа што моментално газиме, и во моменти кога треба да сме горди како фанови на Челзи кога тепаме Ливерпул, па Јунајтед дома, што во изминатите сезони беше научна фантастика, ние како некои пичиња ќе се плачеме по Мата.
Не сфаќам што сакаш да кажеш?Муабетот пред 1 година кога дискутиравме за „претпазливоста“ и плашливоста на Мурињо.