Фан Клуб: Челзи

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Go utapavme nasiot najgolem rival vo poslednive godini.Ete ja klasata na Etoo,sekogas igra na nivo so golemite ekipi.Bi kazal deka denes najslab Oskar,treba i na Mata da mu se dade sansa.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Добро е! Увек е важно во борбата за титулата да се тепаат тимови од средината и долниот дел на табелата. Со среќа нека му е на Ето хет-триков и да си го испратиме на крај од сезона со трофеј во ПЛ.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Добро е! Увек е важно во борбата за титулата да се тепаат тимови од средината и долниот дел на табелата. Со среќа нека му е на Ето хет-триков и да си го испратиме на крај од сезона со трофеј во ПЛ.
Не бе победи против екипи од средина на табела не се толку битни тие треба да се подразбираат, титулата се решава или на врвот или на дното. Последниве години против Тотнем,Евертон и такви екипи губевме многу подови така да добра е победава.
Следен натпревар со кој играме ? Сити гостуваат на Тотнем, е на такви мечеви се решаваат титули, ако не тепаат добро ќе биде за нас. Прееска коментаторот многу добро објасни, бод на гости победа дома против зезнати противнци. Топ. Паметно прави Мурињо иако не е атрактивна можеби таа тактика.
Вака така Декември и Јануари привршуваат успешно. Нејќам да урочам инаку ќе се кладев дека ќе освоиме ЕПЛ на крај. Ама ако има време, допрва ни следува ЛШ меѓу другото.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Одлично поставена игра, но имам замерки за замените.

Кејхил - оваа сезона е играчот со временски најточните лизгачки стартови во ПЛ што имам гледано и многу се има подобрено од лани во секој поглед.
Луиз - одличен (y). Покажа дека може да се контролира и според мене потребни се такви дуели во граници на дозволеното.
Вилиан - многу слабо денес. Требаше да биде заменет од Мата во второ (55-та +).
Оскар - за притисок и покривање одличен денес за врзување многу слабо-никаде го немаше.
Ето - сите не изненади. Човекот има голема среќа дополнета со она што го има старото во него лукавоста. (за споредба, Торес нема ни малку среќа да го подигне на високо ниво)

Мурињо - одличен за да постави игра, но истовремено и плашлив. Плашлив во смисла да вметне во игра еден играч кој би направил разлика особено кога не некој не му оди.
Значи водиш од 50-та минута 3-0, противникот тотално неутрализиран и да не пуштиш играч којшто би се мотивирал повеќе ако „не е“ во форма.
Сигурно е во форма да добива 1 минута да изигра барем како замена...
Не вреди да го измачува вака играч со такви квалитети. Четири натпревари од кои 2 „дерби“, една во купот против Дерби и една против Хул. Да не замениш 1 играч на позиција каде имаш 100 играчи на располагање, барем во купот е крајно понижувачки и пичкарски.
Мата се загреваше со Хул пред да се отвори натпреварот што влеваше надеж (и Мурињо изјави дека планирал да го пушта во игра доколку резултатот не се променил) но одлучи да не го пушти.
Што доколку немаше успех во неговата замисла? Ризик постои и вака и онака, но секогаш Мурињо го одбира она единственото, што честопати сезонава резултираше со губење на бодови.

Денес особено го забележав тоа речиси тотална неповрзаност. Ако нема контра тогаш ништо. За тоа и бира играчи кои располагаат со брзина, но не секогаш е клучна.
Реши го противникот доколку имаш можност, шутирај надвор од 16, пробувај да играш незапирливо...

Заборавив да искоментирам за натпреварот со Саутемптон 01.01 кога беше Мата повлечен од игра и оправдано изреагира така. Го гледав на снимка натпреварот (подетално зошто не го гледав на начин како што сакам да изгледам натпревар) и беше најдобриот во прво полувреме, а читав коментари не само тука дека бил тотално отсечен, го немало никаде и сл. Значи играше на ниво од лани и преклани, а сепак беше заменет. Ретко кога играч со карактер на Мата би изреагирал така. Овојпат замената со Оскар резултираше перфектно. Со таа игра која ја прикажа ако не си купи минути за наредните натпревари ја не знам што треба да се очекува од него.

Пак со клише реченица ќе го завршам изнесувањето, а тоа е дека се надевам дека ќе добива постепено минутажа за да се докажува, ако не е така нека не го измачува и него и нас фановите на неговата игра, нека го продадат некаде (иако не сакам) :)

H

HoT IcE

Гостин
Едвај чекам да го шитнеме Мата да не ве читам веќе како плачете со едни исти муабети за Мата. Сериозен сум, сакам да си иде Мата само поради овие FM менаџери што ги имаме и кои констатно плачат. Се дур газиме како што газиме, и дур ни е Мурињо трењер, лево маде не ме боли за Мата дали е задоволен или не. Кога добива шанса не ја користи и то е. У фудбал нема место за емоција.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
^ Братче редовно читам тука и ретко пишувам само заради вакви падобранци. Биди ми поздравен и воопшто не ме интересира особено некој кој ќе налета со ваков коментар. Немам намера да навлегувам во дискусија кога нема простор за неа. Избувлив си лесно и мењаш мислење на секој можен коментар.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Едвај чекам да го шитнеме Мата да не ве читам веќе како плачете со едни исти муабети за Мата. Сериозен сум, сакам да си иде Мата само поради овие FM менаџери што ги имаме и кои констатно плачат. Се дур газиме како што газиме, и дур ни е Мурињо трењер, лево маде не ме боли за Мата дали е задоволен или не. Кога добива шанса не ја користи и то е. У фудбал нема место за емоција.
А како сакаш да влезе во форма кога добива мала минутажа мене тоа не ми е јасно ?
4 утакмици во низа нема заиграно во ПЛ. 0 минути алоооооо.И следната со Вест Хем ако игра ќе речиш дека не е во форма? Па не е пријателе не е...1 игра 4 не игра како сакаш да е во форма.Факт е дека Мурињо не му даде шанса на Мата ова сезона.ФАКТ!
Жално,но тоа е...се надевам на лето ќе си оди во друг клуб и да си гради кариера каква што му доликува.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
The player isn't getting first team football for a reason, така одговарам на ФМ кога ме питат за некој лешпер шо не го играм :)
Иначе, тотално ги надигравме Јунајтед денеска, иако не ми е јасно, губат 3-1 на 7-8 минути и почнуваат со груби стартови? Тоа па коментаторот вика не било црвен за Видиќ, е не бе, на Азар за глума да му го дадоа!? Тоа па малото циганче Рафаел ќе го собереше Кејхил, па и дига рамења, у стил „појма неам, нема врска од фаул“... Само тоа иам замерка за Јунајтед денес, иначе си изгубија, шо има да ги напаѓам за тоа? :D
И за крај, ето ви го Ето. Можно е да се буде тоа животинското кај него. Торес со лигаментите, има некои вести, или ќе се чека скенирање?

H

HoT IcE

Гостин
^ Братче редовно читам тука и ретко пишувам само заради вакви падобранци. Биди ми поздравен и воопшто не ме интересира особено некој кој ќе налета со ваков коментар. Немам намера да навлегувам во дискусија кога нема простор за неа. Избувлив си лесно и мењаш мислење на секој можен коментар.
Како прво, нејќам да влегувам во дискусија ради 2 работи, една е затоа што ме мрзи, друга е затоа што нема да се разбереме.
Знаеш ли колку неточни работи пиша? Мурињо немал мадиња да направи измени. Како тоа? Дали си свесен што лупна? Сеа ме мрзи да барам по гугл на колку мечеви победивме ради негови измени на полувреме, или кога и да е. Змејски е редовен статистичар. Мурињо не е плашлив, он е генијалец, генијален на ниво што ни јас, ни ти, ни никој друг нема да го разбереме, за нас е Ајнштајн, Тесла у истовреме. Неможеме да ги судиме неговите одлуки за време на меч, или кој ќе стартова, он ги тренира играчите, тој работи со нив по цели денови, секоја недела, секој месец, секоја година.

Точно е дека сум избувлив и дека реагирам бурно, ама не мењам мислење. Не знам зошто се трудиш да постигнеш со тоа ако пишеш дека сум мењал мислење? Што треба да правам? Да зборам ко вас секоја недела, или секој меч на Челзи како е страдањето на Мата не заслужено? Незаслужено е, можеби, а можеби и не. Кој знае? Откај знаеш ти дали е тоа така, или јас да тврдам дека не е така? Никој тоа не го знае освен Мурињо. Друго зборува, зборуваат резултати, и статистики. А тие не се на страната на Мата.
И кога би требало да бирам страна, што е малце апсурдно, ама во секое време ќе го изберам Мурињо пред Мата. Па ако сака Мата нека биде и најак играч на Челзи, и најголема легенда у свет, увек ќе ми биде Мурињо на прво место. Зошто? Затоа што ни е најдобар менаџер кој не водел, и ќе не води некад. Затоа што е најдобар менаџер у свет. Затоа што моментално газиме, и во моменти кога треба да сме горди како фанови на Челзи кога тепаме Ливерпул, па Јунајтед дома, што во изминатите сезони беше научна фантастика, ние како некои пичиња ќе се плачеме по Мата.

Kajgana Shop

На врв Bottom