Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Сосем заслужено испаѓање....
Ваков збунет Челзи одамна немало

Прво, на душа на Мурињо. Второ, голем дел од играчите се пизди и немаат карактер да освојат вакво натпреварување.

Тоа е тоа, калкулантски пристап, а цел натпревар да играш со играч повеќе на домашен терен. И да испаднеш на ваков начин.
ПСЖ и повеќе од заслужено е во четвртфинале.

Во глобала таа е тактиката на Челзи (Мурињо). Заслужено оди ПСЖ, колку сакаме можиме да се инаетиме.

Важен фактор според мене се и лошите измени. Го вади Рамирес, кој направи грешки, ама според мене сигурно во топ пет во тимот според кондиција, така да без проблем ќе издржеше 120.

А и Дрогба веќе има 37, не може да придонеси по земја да разработи акција како некогаш.

Со пичкарска тактика не се освојува лш.
Нека ги задржи играчите плус уште некој за во средина на лето и од година пак.
Му уште еднаш му се плесна сезонава во фаца со kill the game.
Неможиме барнли да ги спречиме ќе пробуваме псж.
Ај на здравје и од утре умот в гла.

Имаше овде едно време дискусија-расправија за тактиката...ама се инаетевте. Е ете ова е тоа.

Заслужија ПСЖ да одат понатака. Како ние да игравме со играч помалку.:sramezliv:

Не може цело време со бугарски голови и за нигде игра да се провлекуваме.

Во одбрана како во времето на Боас и Сколари, при прекини сме најочајни досега. Во напад сме Барселона за сиромашни. Додавања до бескрај без никаков ефект. И тоа многупати сезонава се случувало.

Ретко глупи играчи. Азпиликуета три минути им подари, фаулирајќи го Рабиот по аут линија. Абе пушти го, кај ќе оди? Што ќе направи сам во нападот, опкружен со шест играчи.

Криво ми е што испаднавме, нормално. Ама јас во целиот натпревар ова некако го очекував. Едноставно немаше живост во играта, многу бледо и анемично. Како да чекаа некој друг да влезе место нив и да го добие натпреварот. Епа не момци, за тоа треба вие да го испотите задникот. И за тоа сте платени.

Влегувањето на Дрогба наместо Квадрадо беше врвот на очајот вечерва. И мислев дека натпреварот со Барнли е најлошиот што сум го гледал во последниве години, но еве ги, момците веднаш ме демантираа. Фала им.

Офффф, како бе, у пичку материну, не сакам да пцујам по никој, ама два корнери еден по друг го оставаат сам Тиаго Силва, не им текнува да го покријат. Два гола од корнер, страшно нешто за висината на одбраната... у напад доста анемично, како и цел овој период, со одредени добри утакмици. Време е Коста да биде седнат на клупа. На страна што заслужи црвен, ништо не изигра у напад, боље ќе беше со Реми да стартувавме.
Искрено, боље Реми да го ставеше место Дрогба, со цел респект, ама 37 има веќе, не може веќе да игра на топ ниво (за во Англија против послаби екипи е ок).

Срамота...

Не може 60 минути да играш со играч повеќе без никаква иницијатива за победа. Освен ударот на Вилиан од слободниот, јас не памтам некој асален шут на гол. Многу лош пристап и заслужено си испаднаа.

Секако не очекував ЛШ сезонава во никој случај, ама не може да не ми е криво кога вака ќе испаднат со мизерна тактика и без вистинска желба за надигрување, за победа. Срамота.

Надам се после ПЛ кога ќе освоиме од следната ќе играме фудбал , ај да немаме

Доброто у лошото, ако може така да се каже, е што да ни се паднеше некој појак во 1/4финале, можда ќе не треснеше. Вака до крај само ПЛ ќе си гледаме. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom