Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
B9Qr6aRIIAAwMmx.jpg

Шампионски гол на Ивановиќ.

Стариот Кејхил (y)
Стариот Рамирес(y)
Вилиан (y)(y)(y)
Деби на Квадрадо(y)

Подобра и позрела игра од претходно, три битни бода и плус седум. Таман.

Ме бендисува шо Вилијан почна да ги исполнува критериумите и на другиве фанови тука :cuc:

Сигурно не е одлучувача утакмица ама и те како голем чекор напред кон титулата.
Секогаш велам дека кога ќе дадеме гол, треба веднаш да го кренеме темпото и да одиме по втор гол. Сигурен сум дека имаме капацитет во наредните 10 мин на секоја екипа од Англија да им дадеме 2 гол.
Е кога ќе имаш предност од 2 гола, много полесно ќе можеш да го контролираш текот на утакмицата т.с ќе имаш право на 1 кикс.
Али добро.

Тибо се почесто почна да прави грешки, сигурно се работи за еден од најталентираните млади голмани, ама ова не смее да му се случува. Разбирам 1 до 2 ама од последните 5-6 гола што ги прими барем 5 му се после грешка. Или ќе е несигурен во воздушен дуел или лошо ќе се постави или лошо боксува.
Позајмицата во Атлетико му беше перфектна но тука со моменталните партии што ги пружа е зациментиран втор голман.
Мислам дека Мурињо има големо трпение со неговата форма но....

Вилиан денес беше перфектен, една од подобрите партии од како е тука, ако не и најдобрата. Правовремено втрчување, добри пасови, добар во дефанзива, чиста 10-ка.
Бане се искупи за лошата партија со Сити.
Исто и Микел беше добар.
Добар и Рамче заврши работа, но мислам дека е далеку од класата од Матич или Фабрегас за да би можел да конкурира да им земе место во прва постава.
Оскар слаб.
За тие неколку минути што ги доби Квардадо не ме импресионираше ама баш ич. Да не испадне дека баксузирам ама по понашањето кога топката е во него ме потсеќа на Мозес,ама ај ќе видиме...

Не сакам да го бранам тибо, ама имаше контакт во еден или во два случаеви кога излезе на топка особено првиот пат кога абгонлахор го турна кејхил во него

Оваа сезона многу гола примивме 21 за 24 кола претходната сезона 27 примивме за цела сезона а има уште 14 кола.Ама па до сега имаме дадено 54 гола а претходната 71 за цела.
Оваа сезона одбраната ни попуштила а нападот зајакнат а претходната сезона обратно.[DOUBLEPOST=1423341694][/DOUBLEPOST]http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2015/02/final-whistle-verdict.html

Последно уредено:
Оваа сезона многу гола примивме 21 за 24 кола претходната сезона 27 примивме за цела сезона а има уште 14 кола.Ама па до сега имаме дадено 54 гола а претходната 71 за цела.
Оваа сезона одбраната ни попуштила а нападот зајакнат а претходната сезона обратно.

Грешка си, сезонава одбраната далеку ни е постабилна за разлика од претходните сезони. 8 гола примивме во два натпревари 3 од Евертон и 5 од Тотенхем. Ако ги извадиш тие две утакмици испаѓа 13. Имаме квалитет на одбрана која може да извади клин шилд од тие утакмици ама ете се погоди таква ситуација еве конкретно против Тотенхем се што шутнаа влезе.
Плус и имавме неколку индивидуални грешки на Кехил и Тибо.

Ми ја сфаќаш поентата нели, колективно одбраната функционира одлично за разлика од претходните сезони кога не рашеташе кој ќе стигне. Сезонава ретко кое крило или напаѓач се има наиграно. Освен Чадли и Кин. :icon_mrgr:

Нема бранење на Тибо, го добива целиот хејт резервиран за секој меч за Вилијан од мене. Црнчево изигра феноменална утакмица иако пак имаше потрошено многу безвеза топки. Мора да седне на клупа.

Олку скромни фанови нема во ниеден фан клуб...
(y) за аватарот[DOUBLEPOST=1423347535][/DOUBLEPOST]јас ви кажав дека Вилиан е играчиште овде покето го плукавте, Вилиан ке има допрва свое шоу. За Бане шо да се кажи освен :cuc:
колку само битни голој дава, СПОМЕНИК ЗА БАНЕ !

Последно уредено:
На Вилиан му фалеше само јака конкуренција, ништо друго. Ја има сега, така да очекувајте јаки партии од него сезонава. Уште со Сити, кога беше јасно веќе дека Квадрадо пристига, се виде желбата за надигрување кај него.

Многу битен триумф денеска. +7, се шетаме. :jeeee:

Како и да е, во среда повторно тежок меч со Евертон. И тие се во лоша серија, ќе се обидат да извадат поволен резултат на било каков начин. После тоа ни следува една недела пауза пред дуелот со ПСЖ, така да гуд лак. :cool:

Денеска ме потсетја на онод ј Челзи од пред десет ина години. же водат еден нула, ќе им израмнат и одма јако тргнуват по втор гол и одкако ке ја обеабедат победата уткамицата рутинитрано ја приведуват до крај. Да не се лажеме дененска имаа рутинаска победа. Гоот на Бане Иваноцич беше супер.

Денеска ме потсетја на онод ј Челзи од пред десет ина години. же водат еден нула, ќе им израмнат и одма јако тргнуват по втор гол и одкако ке ја обеабедат победата уткамицата рутинитрано ја приведуват до крај. Да не се лажеме дененска имаа рутинаска победа. Гоот на Бане Иваноцич беше супер.

Пијан си? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom