Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ја најде странава жити се. Ептен не ми е легитимно тоа што го пишува на неа.

Од почеток на месецов па се до 31 август ќе има сва и свашта за трансфери све додека не се ојбави на официјалната страна се е ѓабе ;)

Кај ја најде странава жити се. Ептен не ми е легитимно тоа што го пишува на неа.

Јас на гол уште сабајле видов за овој ама ни тие не се нешто многу веродостојни.

За прв пат немам некои конкретни желби за трансфери :D

Фалкао и Лева ги изгубивме, сеа почнаа да не поврзуваат со дечиња, почнав да сумљам дека Му ќе биде нов тренер.:confused:

Фалкао и Лева ги изгубивме, сеа почнаа да не поврзуваат со дечиња, почнав да сумљам дека Му ќе биде нов тренер.:confused:

Песимиста :D а бил а не бил не зависи ни од тебе ни од мене ;)

Па реално и не ни требаат многу играчи.

Ако се задржат Де Брујне и Марин и се вратат Лукаку и Чалоба имаме дури и повеќе од доволно играчи за ротирање ЕПЛ,купови,ЛШ,

Моменталниот состав:

Голмани: Чех, Блекмен, Куртоа
Одбрана: Азпиликуета, Иванович, Кејхил, Тери, Луиз, Кол, Бертранд, Брума
Средина: Лампард, Микел, Ромеу, Рамирес, Есиен, МекЕкран, Чалоба
Средина - офанзивни: Мата, Хазард, Оскар, Мозес, Марин, Де Брујн, Пиазон
Напад: Торес, Ба, Лукаку

Болдираните треба да се вратат од позајмица и не се знае дали се планираат за прв тим, што значи дека моментално имаме 20 играчи што е далеку од доволно за да бидеш конкурентен во сите натпреварувања.

Од овие што се на позајмица, незнам што да мислам за Куртоа. Спремен е за Челзи, но Чех има уште во него и незнам дали е попаметно да се врати сезонава и да ротираат цело време или па да си остане во Атлетико уште една сезона.
Брума не беше лош кога добиваше шанса во Челзи, ама не сум го гледал на позајмица. Би требало после две сезони да е подобар. Ако е доволно добар за Челзи тогаш може да го вметнат во прв тим, ако не, мислам дека треба да се донесе еден дефанзивец.
Есиен би го оставил за ротација, да игра само кога ќе затреба. Неможе веќе многу да се очекува од него. МекЕкран и Чалоба во никој случај не би ги оставил. Мора и наредна сезона на позајмица. Кај Зола нека одат двајцата.
Де Брујн сакам да остане ама еве се повеќе се зборува за трансфер во Дортмунд. Иначе мислам дека одма би се наметнал во прв тим.
Пиазон исто со чалоба и МекЕкран, одма на позајмица да се прати по можност во ПЛ.
И за Лукаку имам веќе пишувано, според мене уште една сезона му треба во ПЛ со друг клуб, па после може да се врати и да биде прв избор. И за него се спомнува позајмица во Дортмунд, ама мислам дека подобро би било во ПЛ да си игра.

Значи ќе треба да се купи еден напаѓач, десно крило за ротација со Мозес и дефанзивец доколку Брума не е за прв тим. Секако, нема да сметаат и уште еден или двајца, некои поефтини играчи да дојдат за на клупа зошто видовме сезонава дека е многу тешко да успееш без долга клупа.

Чалоба може да игра и во одбрана. Ако играме тактика со 1 напаѓач се на се вакви 3ца напаѓачи ни се тамам.Од Де Брујне и Пиазон 1 да остане и на тие позиции сме тамам. Можда малце ни фали десно крило ама ако остане Марин нема да има проблем, он може да игра таму. 4 централни одбранбени имаме,по 2 на лева и десна бековска позиција и таму сме тамам. Средината со Есиен и Ромеу назад е значително посилна од таа лани башка и Оскар може да игра таму.
Едино глупо ќе биде Куртоа да седи на клупа така да не ќе биде лошо да земат некој Чемпионшип голман што со задовослтво би седел на клупа во Челзи а Курто да се испрати на позајмица пак али да не биде во Атлетико да не му се уарни :D

Чалоба може да игра и во одбрана. Ако играме тактика со 1 напаѓач се на се вакви 3ца напаѓачи ни се тамам.Од Де Брујне и Пиазон 1 да остане и на тие позиции сме тамам. Можда малце ни фали десно крило ама ако остане Марин нема да има проблем, он може да игра таму. 4 централни одбранбени имаме,по 2 на лева и десна бековска позиција и таму сме тамам. Средината со Есиен и Ромеу назад е значително посилна од таа лани башка и Оскар може да игра таму.
Едино глупо ќе биде Куртоа да седи на клупа така да не ќе биде лошо да земат некој Чемпионшип голман што со задовослтво би седел на клупа во Челзи а Курто да се испрати на позајмица пак али да не биде во Атлетико да не му се уарни :D

Не ми е Чалоба уште за прв тим, му треба уште една година искуство. Затоа е најдобро да си остане со Зола да си работи.
Тројца напаѓачи се таман, ама ако оди Лукаку на позајмица треба да се купи.
Марин лево со Хазард, Де Брујн со Мата во центар и фали уште еден десно со Марин.
Куртоа ќе се врати секако, најдобро е во Атлетико да си остане кај што му е загарантирано дека ќе игра.

Сега ќе видиме што ќе направи Чалоба, али како и да е се сложувам дека он и Пиазон исто треба да идат на позајмица. А може и Де Брујне кога веќе запнале да го дадат негде. Десно со Марин е Мозес :)

Сега ќе видиме што ќе направи Чалоба, али како и да е се сложувам дека он и Пиазон исто треба да идат на позајмица. А може и Де Брујне кога веќе запнале да го дадат негде. Десно со Марин е Мозес :)

А лево?

Оскар назад да се повлече.

Мозес - Мата/Де Брујн - Хазард/Марин

Сите овие сегде можат да играат, на трите позиции ама сепак треба според мене сегде да имаме по двајца со првотимски квалитет ако сакаме успех во сите натпреварувања. Значи секако треба да се донесе уште еден, а тоа може ќе биде твојот Шурле за десно :icon_lol:

BLRxLXZCYAASvD3.jpg:large

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom