Два црвени, прекини, три повреди, негатива на полувреме, поништен гол, 7 минути продолжение, а се играа 9. Драми!
Здравје ми зедовте бе овие 10 години, здравје.
Шампиони кога имаш во екипа, е така. Милан и Манчестер освојуваа затоа што имаа стари шампиони. Ме нервира тоа што сега ќе се шлепаат за оваа победа и некои ашљаци, кои појма немаа денес. Ќе се шлепаат на Лампард и Тери.
Мајсторот си е мајстор, кога беше најпотребно. Шампионски, лидерски, го повлече тимот со себе, направи пресврт и обезбеди место во ЛШ. Не го може тоа секој.
Два гола, победа на тимот, срушен рекордот на Боби, најдобар стрелец во Челзи.
Кога ќе ме прашуваат децата, како сум ја запознал мајка им, ќе ја скокнам таа ''досадна'' приказна и ќе им кажувам за Френк Лампард. Мојот омилен играч, играчот кој испиша историја. Ќе им кажувам за тоа дека живеев и навивав за Челзи во тоа време, време кога Лампард постигна 203 голови и стана најдобар стрелец во историјата на клубот. Да, тој. Играчот од среден ред. Еден и единствен. Незаменлив.
Капа долу шампионе, нека учат другите од тебе и од Тери.
Се изненадив и самиот, немав сили ни да се радувам како што доликува. Само кога даде Лампард за 2-1, ми потекоа солзи во истиот момент. Па уште кога влегоа навивачите на терен. Баш филмски.
И ако не му се продолжи договорот на генијалецот, челните луѓе одклубов дефинитивно масовно се дрогираат.