Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
По мене подобро да дојде Нејмар одколку Фалкао, знаеме како пројде и Торес и Шева во Челзи.

Нејмар колку само ќе се изгуби во Европа. Може би успеал во Шпанија ама во Англија нема шанси. Плус ептен е преценет.
Преценет петел кој ги малтретира одбранбените у Бразил, од кои 80% се со две леви/две десни нозе. Јас не посакувам таков фудбалер од повеќе причини: прво, Фалкао е многу поснажен играч иако не е многу висок, но добро се позиционира, добар скок има и одлично игра со глава (тоа значи, нафрлените топки повеќе нема да завршуваат во аут или едвај некој да ја спаси пред аут-линија). Второ, е веќе докажан играч во Европа. Трето, карактерот на Нејмар не ми се допаѓа...19/20 години, толкава вредност, кренат во облаци и тоа како. Фалкао остава на мене впечаток како на еден скромен тип, кој уствари никој и не го приметуваше се' додека не ги имаше минатите 2 блескави сезони.
Е сега, од друга страна, сум спектик исто од неколку причини. Дали Фалкао ќе се снајде во Англија? Сепак, играта во Португалија и Шпанија е сосема различна од онаа на Островот. Дали самата цена и клубот во кој се наоѓа ќе биде голем притисок врз него, па ќе флопне ко Шева и Торес? Сепак, кога 2 пати беа фукнати по 50 милиони на напаѓачи и од нив не се доби очекуваното...знаете, трета среќа. :D

318998_510059889034232_549615016_n.jpg

Team: Cech (c); Azpili, Cahill, D Luiz, Bert; Rom, Mik; Moses, Hazard, Sturr; Torres.
- subs: Turn, Ivan, Cole, Ram, Oscar, Marin, Mata.

:confused:

Малце изненадувачки, ама редно беше да се ротира малку, сепак, имаме важна утакмица против Јувентус за која треба да бидат одморени некои играчи. Оскар не знам од кога не одмарал, исто и Ивановиќ. Конечно Мојсије во први 11 во ПЛ, само малку се плашам за Ромеу, знае да направи некоја кардинална грешка...ај ќе видиме. :)

Баравме ротација, добивме ротација. Не се бунам, само очекував помалце. :)

Оскар што прави во Челзи ?

Остај го Оскар, дојде повеќе како анонимец плус види колку е силен во дуели. Нејмар се шета низ одбраните во Бразил, дрибла цело време. Цел свет го збори и сите го знаат, а дечкото уствари не е до толку посебен. Дигнат е ептен, си мисли којзнае кој е. Ќе дојде овде и ќе изиграва некоја ѕвезда. Кога ќе му влезе јако некој од одбранбениве овде ќе плаче два месеци.

Оскар што прави во Челзи ?
Не ти го сфаќам прашањево...двосмислено е: Прашуваш која е улогата на Оскар во тимот (а алудираш дека не прави ништо) или на тоа дека Оскар е бразилец кој играл во бразилска лига успешно и сега и кај нас игра успешно?
За второво, само ќе ти кажам дека Оскар не беше напуван играч како Нејмар, го немаше тој медиски хајп околу него, пример кога го купивме, јас прв пат слушнав за него.

Остај го Оскар, дојде повеќе како анонимец плус види колку е силен во дуели. Нејмар се шета низ одбраните во Бразил, дрибла цело време. Цел свет го збори и сите го знаат, а дечкото уствари не е до толку посебен. Дигнат е ептен, си мисли којзнае кој е. Ќе дојде овде и ќе изиграва некоја ѕвезда. Кога ќе му влезе јако некој од одбранбениве овде ќе плаче два месеци.
Не ти го сфаќам прашањево...двосмислено е: Прашуваш која е улогата на Оскар во тимот (а алудираш дека не прави ништо) или на тоа дека Оскар е бразилец кој играл во бразилска лига успешно и сега и кај нас игра успешно?
За второво, само ќе ти кажам дека Оскар не беше напуван играч како Нејмар, го немаше тој медиски хајп околу него, пример кога го купивме, јас прв пат слушнав за него.

Анонимец а плеснавте 20или 30 милиона, па нели бразилците све се со 2 леви и 2 десни нозе?
Тогаш незнам зашто имаме толку бразилци во тимот?
Нејмар си е Нејмар пимплач непимлач играчиште е за мене.

Анонимец а плеснавте 20или 30 милиона, па нели бразилците све се со 2 леви и 2 десни нозе?
Тогаш незнам зашто имаме толку бразилци во тимот?
Нејмар си е Нејмар пимплач непимлач играчиште е за мене.

И Чех најголем киксер е. :D

Не реков дека не е добар играч. Не е за во Англија.

И Чех најголем киксер е. :D

Не реков дека не е добар играч. Не е за во Англија.
Оскар е тој ште ке му помогне да се снајде 100%
Не ми го спомнувај главата ме боли од него, нека ди дојде Куртоа во јануари иначе наебавме, и Торес нека си оди и него неможам да го гледам, мака само ке ми биде ако Ешли си замине.

Оскар е тој ште ке му помогне да се снајде 100%
Не ми го спомнувај главата ме боли од него, нека ди дојде Куртоа во јануари иначе наебавме, и Торес нека си оди и него неможам да го гледам, мака само ке ми биде ако Ешли си замине.
Абе уствари никој не чини, само Нејмар е играчиште, сам ќе игра против сите. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom