Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Toа зборам бе другар за Оскар, Мозес да игра наместо него, за да имаме вистинско десно крило.
За Торес сега играат. Цела утакмица пасовите беа кон него упатени, буквално. Мата особено го форсира.

Toа зборам бе другар за Оскар, Мозес да игра наместо него, за да имаме вистинско десно крило.
За Торес сега играат. Цела утакмица пасовите беа кон него упатени, буквално. Мата особено го форсира.
Не ме разбираш, за да игра Мозес, ќе треба еден од Хазард/Мата/Оскар на клупа, а Челзи е далеку подобар и поквалитетен со Оскар во тимот.
Мозес уште не си го видел како игра, од тоа досега што видов, не е ништо посебно, просек обичен. Оскар е дијамант за споредба со него.
За Торес и јас сум негов хејтер дур не се оправи, не ме сфаќај погрешно, али денес добар беше, и не беше така како што ти збориш.

Оскар реков да седи на клупа, со неговото играње немаме десно крило. И по потреба одат овие тројца по таа позиција, ама не функционира баш. Просек обичен е Фереира, а не Мозес. Си видел што го става од клупа, ко ќе добие две три шанси да стартува по ред, тогаш.

Оскар ако го игра, нека го игра во средина или моментално на местото од Лампард, а не Оскар полушпиц или десно крило, а Мата по десна страна.

Не беше така како што зборам за Торес? Како не беше, кога од три шанси, тој една искористи. Имаше шанса да прави што сака пред гол, тој запре и сакаше безвезе да го помине дефанзивецот на Норич. Вториот пат излезе сам со голманот, промаши. Негова работа не е да трча назад или да се бори. Да асистира и дава голови. Да, даде еден, но можеше уште најмалку еден.

За Торес и јас сум негов хејтер дур не се оправи, не ме сфаќај погрешно, али денес добар беше, и не беше така како што ти збориш.
Добар е Торес сезонава се оправа,само фали уште еден класичен шпиц тоа сигурно.

Фалако во Јануари сигурно нема лошо да дојде. :icon_lol:

Одлична игра . Мата и Хазард одлично функционираат.

И неможите да речите дека не играат за Торес . Ваздух е во право. Го форсираат и тоа како.Мата посебно,цело време се труди да му создаде шанса.

Не дека не играат за Торес, ама сепак не играат само за него. Имаме 13 различни стрелци до сега, што го покажува тоа.

^И од тие 13 најдобар е Торес.

Дрво.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 21:56 ---
Novinari su se bavili pitanjem 'Gdje je Roman Abramovic?' i dosli su do sljedeceg zakljucka:

-Roman Abramovic je ustao sa svoje stolice oko 90' minute da pronađe Roberta Di Matteo-a,i da kaze kako je najbolji trener do sada koji je bio u Chelseau.
"Ti si nevjerovatan,volim tvoj nacin rada - radis kako mi se sviđa" rekao je Roman.A Di Matteo ga je upitao: "Ja najbolji? Ne budite smijesni (odgovorio je persirajuci ga)!? Sta je sa Mourinhom?" Roman se osmjehnuo i odgovorio: "Mou je odlican trener,ali ti si se bolje snasao (potapsao ga je po leđima)."Ovu kratku,ali zanimljivu pricu ispricao je novinar kojeg su ekipa iz "Chelsea TV" sreli na ulici Londona.
404623_498352496850712_18047738_n.jpg

Појма немам дали е ова стварно или не али не е битно :D :D

Што ти треба напаѓач кога србинот се распуца сезонава , и тоа бетер од напаѓач дава голови, страшно :vozbud:. А Лампард оваа сезона 100% пише историја :)

285724_489869164364728_1842279878_n.jpg

Челзи продолжил да напаѓа и при 1 гол водство ?!?
Торес почнал да шутира кон голот ?!?

Не се заебавајте бе луѓе вие сте гледале друга утакмица...

Шала на страна, ќе искоментирам според хајлајтсите.

Кога го примивме голот цела задна линија киксираше, но и Норич добро си ја завршија работата, да бидеме искрени.
Азар незнам што јаде/пие, ама детево не е од друга планета, дефинитивно.

Оскар на клупа никако, нека си седи Мозес. Ми се допаѓа како игра детево. Мата лево и Азар десно, тој во средина. Па нека ротираат после колку сакаат. Тоа е добитната комбинација.

Да, само што скоро и воопшто не е опасна таа десна страна, кога немаме право крило, а играме со таква формација. Можда со Норич ќе успева Мата да се прошуња по десна страна, ама со Манчестер или некој подобар, нема шанси.

Не си прајте бајрам со мозокот, така и со Атлетико летавме и не треснаа. Гледајте и размислувајте трезвено. Хазард е лево крило и полушпиц, истото важи и за Мата.

Да, само што скоро и воопшто не е опасна таа десна страна, кога немаме право крило, а играме со таква формација. Можда со Норич ќе успева Мата да се прошуња по десна страна, ама со Манчестер или некој подобар, нема шанси.

Не си прајте бајрам со мозокот, така и со Атлетико летавме и не треснаа. Гледајте и размислувајте трезвено. Хазард е лево крило и полушпиц, истото важи и за Мата.
Доколку конечно сфатија дека Торес не е Дрогба, и дека со Торес треба да се игра по земја а не да се форсираат нафрлени топки, верувај дека тогаш нема да ни требаат тие класични крила.

Секоја екипа си има свои карактеристики, а РДМ е тој што треба да најде против-игра на противничката.
Можеби на некој натпревар и 3цата ќе се на клупа, којзнае нели... ?

Ова...
Секоја екипа си има свои карактеристики, а РДМ е тој што треба да најде против-игра на противничката.
...е добар заклучок од сите тактички дискусии. Пример на дело беше неиграњето на Лампард против Арсенал кога беше потребна исклучителна агилност, а сите знаеме дека Ламапард веќе не е меѓу најагилните.

Доколку конечно сфатија дека Торес не е Дрогба, и дека со Торес треба да се игра по земја а не да се форсираат нафрлени топки, верувај дека тогаш нема да ни требаат тие класични крила.

Ми наликува на Шпанија, со тоа што Силва игра десно крило, а и некад на Барселона. Тоа е добро, но не секогаш. Во право си за тоа по земја.

А со Оскар, Хазард и Мата против Манчестер, ќе видиш како ќе фунцкионираме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom