Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Торес мора да научи дека е напаѓач и дека кога е во 16 треба да шутира. Без разлика дали ќе биде гол или не.

Другото е одлично, освен тоа што не направија магариња при голот на Холт.

Колку ми се интересни Хазард и Мата за гледање, првин и јас мислев ко поголемиот дел дека заедно неможат да играат, но еве се докажува сосема спротивното, феноменално движење, разбирање и на двајцата што резултираше со гол на Хазард по асистенција од Мата. И сум примтеил, секогаш кога прима топка Мата/Хазард се бара другиот од Хазард/Мата, интересна појава се..:icon_lol:
Торес добар денес, конечно се свести дека е напаѓач и дека не треба да се труди да биде ко Дрогба, затоа што никад неможе да биде, многу едноставно. Неговото враќање на половина терен и играње плејмејкер ко Дрогба што правеше беше голем fail, Дрогба беше принуден да игра и напаѓач и плејмејкер оти немавме креативци, ама сега Торес мора да игра вистински шпиц, ко денес пример.
Лампард, секоја чест, вистински егзекуционер, нема промашај кога шутира внатре од 16..

Почнав од 25та минута да гледам и тоа што го видов беше добро. Голот на Хазард беше одличен, другите не ги видов. Само да не застанат сега. Нека напаѓаат да дадат уште 2-3 гола.

45296_359323120819061_1764597762_n.jpg

Ova mozese da bide gol,steta sto defanzivecot ja spreci topkata :D

И заборавив да го спомнам Оскар, беше скоро невидлив во првите 20 минути, потоа и он се разигра, нема потреба да го спомнувам дриблингот кога исфрли двајца дефназивци на Норич во 16, но потоа имаше слаба завршница, како и да е, добар е и он денес.
Само мора малце подобра дефанзива со појак пресинг, но со оглед на тоа дека Лампард е на средина неможеме да правиме пресинг каков што играме со Рамче во средина, оти Рамче е машина за трчање, а Ламапрд е играч со мозок, генијалец. Како и да е, мора да се среди одбрана и Тери пак на клупа, некако многу изгубен е.

Одамна немам гледано вака одлично изиграно полувреме од Челзи.:cool::cool:
Се надевам дека ке продолжиме вака и во 2ро и дека ке им дадеме една 6ка и дека Оскар и Торес ке дадат голови..

Задоволен, со малите екипи со добива титула. Играта феноменална, ма да треба уште да се шутира и конкретизираат шансите, и на моменти ме потсеќаат на Барселона со пимплањето, кое ми смета во таа ситуација.

Друго, Мата, Хазард и Оскар :cuc: Од утакмица во утакмица све подобро. Само глупо е тоа што мора некој да игра десно крило, а ниеден од нив не е тоа вистински. Боље на клупа да седи Оскар од почеток, него да го малтретира безвезе на неприродна позиција.

И сите овие играат за Торес, а овој малце ме нервира. Одлично е тоа што дава голови, но не реализира чисти шанси. Две оваа утакмица, две прошлата со Данците.
Значи МОРА да постигнува од тие позиции гол, мора. Некогаш таквите моменти го решаваат мечот.
Ете, денеска промаши се изглупира пред гол со дриблањето, па Норич ни закачија гол.

Ај лани не влагаше во шанси зошто никој не го играше освен Мата, ама сега цела навална линија игра за него, го нема Дрогба, епа треба да растура. Нема оправдување. Но на добар пат е, се надевам на многу добри партии сезонава.

То је то, што би рекол Катанец. Три бода, 4 парчиња, добра игра, топ оф д лиг :)

Колку само рутинира победа какво трио имаме Хазард-Оскар-Мата :drk: :drk::drk: да ти е милина да гледаш си играа курташак цело време уште Торес почесто да шутира кон голот ќе газиме сезонва , каков систем направи РДМ секоја чест.

Иначе немаше жолти картони утакмицава ни во двата тима :ROFLMAO:

Голови нешто линкче да се најде ке можели?

Абе некако камерава на преносов денеска беше глупа и одеше пребрзо или ја наместо чај сум сварил други тревки?

За жал не го гледав натпреварот...но според коментарите убаво сме играле..ќе видам и хајлатс сега да видам што како .

Честито инале,да ни се множат победите ! KTBFFH!!!

Задоволен, со малите екипи со добива титула. Играта феноменална, ма да треба уште да се шутира и конкретизираат шансите, и на моменти ме потсеќаат на Барселона со пимплањето, кое ми смета во таа ситуација.

Друго, Мата, Хазард и Оскар :cuc: Од утакмица во утакмица све подобро. Само глупо е тоа што мора некој да игра десно крило, а ниеден од нив не е тоа вистински. Боље на клупа да седи Оскар од почеток, него да го малтретира безвезе на неприродна позиција.

И сите овие играат за Торес, а овој малце ме нервира. Одлично е тоа што дава голови, но не реализира чисти шанси. Две оваа утакмица, две прошлата со Данците.
Значи МОРА да постигнува од тие позиции гол, мора. Некогаш таквите моменти го решаваат мечот.
Ете, денеска промаши се изглупира пред гол со дриблањето, па Норич ни закачија гол.

Ај лани не влагаше во шанси зошто никој не го играше освен Мата, ама сега цела навална линија игра за него, го нема Дрогба, епа треба да растура. Нема оправдување. Но на добар пат е, се надевам на многу добри партии сезонава.

То је то, што би рекол Катанец. Три бода, 4 парчиња, добра игра, топ оф д лиг :)
  1. Оскар не игра десно крило, он игра класична десетка - плејмејкер. Тоа што го гледаш некогаш на десна страна е дел од стратегијата на Роби за ротација на Хазард/Мата и Оскар, што досега е наше најопасно оружје за напад, бидејќи сите тројца се одлични техничари и креативни играчи кои прават добри комбинации небитно дали играат десно или лево, или во центар. Така да, крајно глуп заклучок од твоја страна, со кој не се согласувам.
  2. Никој не игра за Торес, затоа и Торес неможе да се снајде во Челзи, во Ливерпул сите играа за него, и се утепа давајќи голови, овде треба и тој да трчи ко коњ, да асистира и да се бори за позиција, затоа е и толку флоп, но полека се опоравува, но верувам дека никад нема да се навикне на стилот на Челзи. Ако не ми веруваш, погледни ги стрелците на голови во последни 5 меча еве пр., и види дали сите играат за Торес.
  3. За третиот пасус конечно се сложува, единствен проблем сезонава му е тоа што се труди да биде ко Дрогба и да го замени, а би требало да биде Торес, оној од Ливерпул за кој сите играа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom