Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Не се лоши добро се држат.Дрогба добро го измами голманот ама реализација дупка.Утепа некој авион.Треба да тепаме :)

Немам интернет,и натпреваров не можам да го гледам за жал.А едвај го чекав.
И чудно ми е вака,неам пропуштено утакмица на Челзи којзнае од кога.
Некој што гледа да каже како играме,и каков е текот на утакмицата?

Аuditore мислам малце претера со тоа критиките , и започна да критикуваш некои што не се за критикување.Потполно се согласувам со тоа што велиш чистка од Калу , Малуда па дури и Анелка како за почеток па после може и Дрогба да се даде.Тоа што викаш за Торес треба да се продаде тоа не звуче добро.Нормално дојде во тим кој е претпознатлив со себични играчи и не знаат за поимот додавање.Нов тим ново искуство за него.Додека се прилагоде оде тешко.Еден Мата одлично го праве тоа во нападот , а Стариџ некако бавен ми изгледа во тоа додавањата а по некогаш и греше,но дечкото покажа дека стварно е талент и дека ќе го биде јак играч.
Незнам зашто напна толку на Ешли Кол.Човеков има јако име и познато и незнам што ти значе тоа Кешли ок и не е важно.Во право си дека треба да се има професионален однос према тимот досега 4 играчи се такви према Челзи (Лампард,Тери,Чех,Дрогба иако за овај последниов според тебе треба да се продаде).
Ешли Кол премногу придонесе за тимот воедно и направи.Вори е во право со тоа дека беше најдобар бек во последните неколку години (годините си го прават своето можеби).Ама не треба да се плука врз него.
Запна со тоа дека од левата страна ги примаме головите.Колку што видов јас на натпреварот со Ливерпул како и со Арсенал ни лева страна ни десна напротив тоа цела одбрана беше дупка.
Може да се каже се заљубивме во почетокот во Давид Луиз.Дечкото се покажа во најдобро светло.Но еве оваа сезона т.е овие последни натпревари некако падна дисциплината кај него.Суарез на некој начин речено направи мајмун од него.Го издрибла му ја пикна топката низ нозе и го помина.Фала богу што го имаме Рамирес и знае да го откопа фудбалерот во одбрана ,бидејќи Суарез ќе си продолжеше со шоуто.
А како и да е еден ден сите фудбалери од постарата генерација што се во Челзи ќе си заминат.Кој оваа зима ,кој на лето.Само сум сигурен дека Лампард и Тери и покрај се ќе се пензионират во Челзи нормално и Чех.
Се надеваме дека се ќе тргне на подобро.
Што се однесува до денешната утакмица , сакам победа иако таа победа ќе биде тешка.Тешко е да добиеш германски тим на нивни терен. Но ајде да ги бодреме денес.Победа ќе ни ја олесне ситуацијата за мирен пласман во осмина финалето на Лигата на Шампиони.
Претерано е тоа што ги браните овие играчи, претерано е тоа што и покрај се вие си правите лоши филмови.
Освести се, согледај ја реалноста, Кешли не е тоа што беше, сега е киксер, најголем у свет, веќе ги нема и неговите прецизни пасев и нафрлувања по таа лева страна, остана само на Малуда/Мата, затоа и реализацијата и асистенциите кога не игра Мата се 0.
Ако ова ти е претерано тогаш јас сум Клинт Иствуд.

Викаш само 4 играчи имале професионален однос кон Челзи, ќе ти искоментирам само за Дрогба, ако мислиш дека овој играч професионален однос спрема тимот, погледни го натпреварот против КПР кога Дрогба му се изнавика на Микел, погледни би безброј слободните удари во кои имаме карање на терен кој да изведува а сето тоа потикнато од Дрогба кој изиграфа шериф во овој тим.

Треба да се плука, и тоа многу, за мене единствени играчи во Челзи кои навистина имаат професионален кон Челзи се Ивановиќ, Мата, Чех, Лампард, Тери.
Иако Тери прави киксови, и се лизга по терен, овој човек остава и душа на терен за разлика од останатите, вистински лидер, вистинска легенда, но веќе неговите години не му дозволуваат повеќе и подобра игра, единствена кривица за неговите киксови е Боаш, никој друг, тој треба да го седне на клупа.

Луиз има што да покаже за разлика од Торес, разигрувањето и прилагодувањето на Торес трае веќе 1 година, не знам уште колку години му треба, или е до мене, или е до вас, за мене овој играч не заслужува место во Челзи со неговите игри, и не е поради недодавањето од страна на другите играчи, туку поради неговата ограниченост, тој е готован, како Шевченко, и очекува сите напади да бидат играни за него, стил на фудбал што се тера во Италија/Шпанија, не во Англија, не во Челзи.

Секако дека ќе тргне на подобро, само не се знае кога, т.е знам кога, кога ќе се продадат сите овие паразити и лешпери од тим што ги имам набројано и кои веќе неможат да придонесат за Челзи, и се донесат млади играчи, и играчи од Академијата кои се гладни за докажување.

Секако тука си е крив и Боаш, кога би и за него пишувал би ми требало уште многу време, а немам такво нешто.
Поздрав

Реков.
Стариџ ѕвер. Најдобар играч на натпреваров.

Toa e тоа,Дрогба класа играч :cuc::cuc:
--- надополнето: Nov 23, 2011 9:01 PM ---
Уфф Балак.. Добро ке ни дојдеше сега во тимов играч како него..

Не траеше долго.Леверкузен израмни.Одбраната по цигари повторно.
Све по списак.И пак Боас експериментира.Го ваѓа Мата,го става Малуда.Го ваѓа Луиз,го става Алекс.И ете го голот,нормално.

:tapp:
Ги изгледав последните 15 минути доволни за да сфатам дека овој е најлошиот Челзи што јас го знам односно од доаѓањето на абрамович.

Boas so Lampard Drogba i Cech mozat komotno da si zaminat od timot.

Подобро ни со Валенсија да не победиме,да не си се брукаме во 1/8 финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom