Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Очајни се зошто изгубени се од системот на Боаш во кој и тој самиот е изгубен.
И не ме зезај знаеме кои квалитети поседуваат тројцата,не се губат тие така лесно.
Очигледно е до Боаш кој не знае како да ги искористи правилно.

Јас никаде не ги оспорив квалитетите на тројцата играчи!! За мене тие се легенди на клубот. Ама мислам дека и на тебе ти е јасно дека Дрогба и Лампард нема да се тоа што беа, годините си го прават своето, Тери да, заедно со Луиз се изгубени, не можам да ги препознаам. А и Ешли е исцрпен веќе, треба се најде достојна замена за него, не може човеков буквално на секоја утакмица да се убива.

Од најдобра одбрана, најдобар тим за прекини, станавме се најспротивно.

Арсенал се врати од 8-2, Јунајтед од 1-5, ние неможеме од бедни 1:0 со КПР.

Па кој курац веќе. Што не им чини, во што е проблемот?

Е не знам што да речам за ова....ццццц, УПМ

Не ми е јасно како можеше да изгубиме....мизерни сме нема што....тонеме....

Манчестер е тим со мадиња и со институција од човек,Фергусон.Не сме баш за споредување со нив,реално.
Нашиве не играат со срце.Имиња на лист,ѕвезди,ама испукани пушки и заситени од играње и пари.
За разлика од нив,Андре Сантос,Коисчелни,Џуру,Вермален и останатите дефанзивци од Арсенал,играат со срце и душа оставаат на терен.

И тоа знаете што ми е најсимптоматично?Тоа што имаме само еден повреден играч,Есиен.Изминативе години сме имале проблеми со повреди и суспензии,па сме запаѓаче во кризи,а сега со цел тим на располагање,ние не можеме голови да даваме,да победуваме и да ја поминеме ебаната група во ЛШ.
Па периодов што иде е уште потежок.Волвс,Ливерпул,Њукасл,Валенсија,Сити,Тотенхем.Не знам што ќе се прави,навистина.

Јас никаде не ги оспорив квалитетите на тројцата играчи!! За мене тие се легенди на клубот. Ама мислам дека и на тебе ти е јасно дека Дрогба и Лампард нема да се тоа што беа, годините си го прават своето, Тери да, заедно со Луиз се изгубени, не можам да ги препознаам. А и Ешли е исцрпен веќе, треба се најде достојна замена за него, не може човеков буквално на секоја утакмица да се убива.
Години си го прават своето,тоа и јас се сложувам.
Ама сега дури не можеш дури ни да ги препознаеш,неможе тоа така да биде.
Зошто еден Гигс еве ќе го земам за пример уште прави дар мар и не е изгубен како овие двајца? Поради Фергусон,пошто знае како да го искористи неговото искуство што кај нас пак обратно а Боаш знае дека Тери е спор и пак игра со висока одбрана па после има промаја назад,им дава простор на Тери и Луиз да влечат топка а Тери нема два грама креативност да го прави тоа.

Во ПЛ играме со Волвс дома,па со Њукасл на Сент Џејмс....со Волвс ај можно е да победиме ама со Њукасл и тоа на нивни терен...тотално ќе се изгубат...

Мене ме боли што ќе направиме во ПЛ,искрено.Само сакам да останеме во лига и да не отпаднеме,а тоа нема да се случи,зошто има и полоши од нас во лигава.
Мене единствено ме интересира утакмицата со Валенсија,во која сакам победа и само победа.Ич не ме интересира на каков начин.И едвај чекам да дојде 6-ти Декември,за да конечно дочекам да видам дали ќе одиме понатаму или не.

И до ова немаше да дојде,ако идиотот Калу не играше со рака против Валенсија на Местаља и им поклоно бод.Да цркне да даде Господ.

Колку килаво изреагира Чех за вториов гол, воопшто не се одрази.

Чех е најмалку виновен за поразов и спаси 2 сигурни (ако не и повеќе) голови на Леверкузен во 2ро..

Изгледав еден хајлајц, и неможам да си поверувам на очите.
Неможам да поверувам дека човекот во кој највеќе верував и го бранев на почетокот на сезоната, сега тој ги прави најголемите грешки.
Како може со Тери и Ивановиќ да игра висока одбрана, ја стварно не знам, неможам да го разберам никако.
Со кој памет излегол со Босингва како лев бек, зошто е толку очаен, зошто нема доверба во Бертран кој досега со секој настап импресионираше.
Со кој памет ги прави оние глупави измени и брани резултат, со кој памет го вади Мата и внесува Малуда.

Голем дел од играчиве се исцрпени, во 30тите, потребна е замена, но нема никој мадиња да комбинира и со тоа младо што го има во тимот.
Проблемот во Челзи е голем, и нема да биде решен во скоро време, кој и да биде тренер.

Крај краева,смирено.
Се надевам ќе го остават Боаш до крај на сезона,а тој па ќе се отрака дека Тери е спор,дека на Кол му треба замена. И дека МекЕкран е желен за игра.

Со Вулвс
Чех​
Босингва-Луиз-Иванович-Бертанд​
Мирлаеш-Лампард​
МекЕкран​
Стариџ Мата​
Торес​

Не дека играм менаџер па ај сега,само вака би имала логика тактиката што ја форсира Боаш...

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T
Eве за Европа Лига,да се информираме за натпреварувањево каде што ке настапуваме од следната година..

160px-Europa_league.svg.png

The UEFA Europa League (previously called the UEFA Cup) is an annual association football cup competition organised by UEFA since 1971 for eligible European football clubs. It is the second most prestigious European club football contest after the UEFA Champions League. Clubs qualify for the competition based on their performance in their national leagues and cup competitions.
Previously called the UEFA Cup, the competition has been known as the UEFA Europa League since the 2009–10 season,[2][3] following a change in format. For UEFA footballing records purposes, the UEFA Cup and UEFA Europa League are considered the same competition, with the change of name being simply a rebranding.[4]
The competition replaced the Inter-Cities Fairs Cup; however, as the competition was not organised by UEFA, for their records purposes it is not considered a continuation of the same tournament.[5] A prime example is Leeds United, who were twice winners of the Fairs Cup, but are not recognised by UEFA as having won any European trophies.
In 1999, the UEFA Cup Winners' Cup was abolished and merged with the UEFA Cup.[6] For the 2004–05 competition a group stage was added prior to the knock out stage. The 2009 rebranding included a merge with the UEFA Intertoto Cup, producing an enlarged competition format, with an expanded group stage and changed qualifying criteria. The winner of the UEFA Europa League qualifies for the UEFA Super Cup.
The title has been won by 26 different clubs, 11 of which have won the title more than once. The most successful clubs in the competition are Juventus, Internazionale and Liverpoolwith three titles apiece.[7]

Криво ми е што Генк нема шанси за Лига Европа,иначе ако дојде до тоа да Челзи игра во тоа натпреварување,подобро би било да им пуштеа на Генк отколку тие да играат.
Не знам,се плашам дека нема да се победи Валенсија.Гнасни се тие шпанците.

Јас би играл со соема друга формација, многу поразлична, би го користел системот 4-2-3-1.
Чех
Бане - Алекс - Тери - Бертран
Рамирес Меирелеш
Стариџ - Лампард - Мата
Торес
И со ултиматум до Торес, иначе на лето, гудбај мај бич.

Е на местото од Лампард или некој друг од среден ред,да си земевме еден везњак и сега немаше да бидеме до ова дереџе.
Ама добро,кога веќе сезоната ни се лизга од раце,во Јануари ќе купиме некој за 35352 милиони,ќе се испосере,ама битно сме купиле некој.

Не го игра Торес незнам што му стана на Боаш што го запостави толку.Го чукаше на Дрогба по задник и тешеше кога виде дека се повреди и тешко му беше да продолже.Ја свати грешката што не го замена за Торес.Но веќе беше доцна.Боаш праве многу грешки во замените.

И да купевме везњак, проблемот пак ќе беше тука, само ќе беше прашање на време кога ќе настане.
Проблемот на Челзи е длабок, суштински, се што се прави е погрешно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom