Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е тоа...РДМ - мајсторски денеска. И составот совршен и измените...(y)

Не ми се свиѓа само тоа што некогаш премногу лесно паѓаат во шеснаесетник.

Имам забелешки, иако душава ми е полна, во ваков дерби натпревар што тепавме, и што ги надигравме. Но:

Ја сум научен на Челзи со крила. Вистински. И така играме, но не со вистински. Хазард треба да стои лево, евентуално да ротира со Мата по лева страна, а не Мата да игра десно. Не е негова позиција тоа. Или пак Оскар да игра десно. Го имаме Мозес, нема потреба од глумење на шпанска репрезентација со Силва како десно крило.

Друго, одбраната можда на хартија ни е најјака, но според мене ни е најслаба во изминативе 10 сезони. Не разбирам како Жервињо остана сам во шеснаесет, а четворица беа внатре. И ни даде гол. Кој ќе не чинеше три бода. Не ми е јасно.
Луиз на моменти игра добро, на моменти не. Мора да ја чукне таа палмата, да се консолидира малку.

Треќо, трубам стално, као и повеќето од вас, ама нешто во Ди Матео е останато од Боас. Тоа што пимпламе, играме рака на срце многу подобро него во времето на Боас, но немаме завршница. Не шутираме, не создаваме конкретни шанси. Сакаме со се топка в гол. Е не можеме, јеби га.
Или можеме ама не секогаш. Мора да се подобри и тоа.

Оскар... детево ме воодушевува. Игра се подобро и подобро, трча, пожртвуван е, а и игра епизодна улога во смисол чува некој играч. Пирло го пикна в џеб, денеска Артета и Казорла. Алал да му е.
А пазете, не игра на природна позиција. Цело време игра по потреба. Можам да замислам што ќе се деси кога ќе игра таму каде што му пишува во опис и попис на работно место :)

И уште нешто. Жално е со вакви техничари да не играме добро, не мора којзнае колку да веземе, ама да играме добро. Ајде лани само Мата го имавме, ама сега ги имаме и Мозес и Хазард и Оскар и Марин. Техничар до техничар.
Но мора да го појачаме средниот ред, со копач. Ние сме Челзи, да не се заебаваме.
Фелаини го гледам како идеален играч.

Тоа е тоа, голема утакмица добивме по фијаското со Мадрид и несреќниот икс со Јуве. Не сме за фрлање, први на табела, Њукасл и Арсенал добиени, без пораз, со најмалку примени голови.

Одличен меч, подобра игра и постава од Роби и Челзи неможев да очекувам за утамица против Арсенал.
На тактички план, чиста 5ка за Ди Матео. На психички план, исто чиста 5ка за Ди Матео и играчите, каква само ладнокрвност и стрпливост денес имавме во игра.
Единствена замерка е на борбеноста, не дека беше лошо, али мора малце пожустри у стартови и поагресивен пресинг да прават, на моменти беа многу млитави, посебно на почеток, 5 топки изгубија, а и во текот на мечот имаше такви грешки, и никој освен Хазард не се трудеше повторно да ја освои топката.
Ви реков ли јас дека Оскар ќе игра пак лепенка на Казорла ко со Пирло што направија, и повторно феноменален Оскар, Казорла денес играше со 50% од својот играчки потенцијал благодарение на добрата одбрана и покривање на Оскар.
Задоволен сум, ги тепавме Арсенал на нивен терен, им ја затнавме таа муцка ебана што јаде гомна на форумов како Лондон бил црвен, епа сега пак се докажа ЛОНДОН Е ПЛАВ !
--- надополнето: 29 септември 2012 во 17:04 ---
Честито победа!
Get the hell out boy.

Najdobar mec do sega sezonava t.e. najdobra igra.

Uste ne mi se sviga sto RDM kasno pravi zameni.
Oskar eden mec super drug nigde go nema.Ramries tapa.
Lampard >>>> Ramries vo momentov.

Prezadovolen sum :)

Само првите 60 минути ги гледав,е денеска имаше иницијатива за победа.
Ди Матео добар состав извади,игравме без Лампард кој беше незаменлив во средината.
Имам само замерки за Хазард,мора да покрива по неговата страна,Џенкинсон денеска не утепа по таа страна.
Торес море 1 на 1 доста бе одиш на дриблинг,шутни поарно.Требаше да ги докрајчи со шансата во прво.
Оскар,детево е вистиснки талент. Со Јуве 2 гола ем Пирло го покриваше.Денеска доста топки низ него поминаа плус ги покриваше Кацорла и Артета,презадоволен сум од играта и од залагањето негово.Мислам дека му го украде шоуто на Хазард:D
Одбраната лошо реагираше при голот на Жервињо,извисија сите 4ца.Уште треба да се работи пошто на моменти Арсенал доста добри прилики правеше од кои можеше комотно да ни израмни.

Добро е за сега 5-1-0 сме(y)

Ќе ве замолам за голем ремет и серење на фанови на Арсенал на форумов следниве неколку дена, за моја љубов. Оти ме отекоја дека биле најаки, и дека биле убер појаки од Челзи изминатите неколку месеци, барем толку заслужуваат да го јадат реметот.:pipi:

A da u cela ovaa pobeda nad vakov rival najmilo mi e ova:
36294_484749861565235_946133156_n.jpg

mislea deka invincibles 2 ke pravat ama.. :(
--- надополнето: 29 септември 2012 во 17:21 ---
a da i uste nesto. deneska sfativ deka hazard i zola ne treba da se sporeduvaat. hazard e igrac od novava generacija. mata poveke potseka na zola.
isto taka mislam i deka mata e noviot drogba za arsenal :D

Денес задоволен донекаде од играта, а презадоволен од крајниот исход но само не ми е јасно едно ЗОШТО Рамиреш играше 90мин?Беше изгубен, не знаеше каде се наоѓа или одма ќе ја изгуби топката или на вториот потег...

Кажав, Оскар не игра на неговата природна позиција. И пак е одличен. Не го критикувајте, аман.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom