Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
379780_10150451918129614_124855544613_8226596_1044406366_n.jpg

380488_10150451920184614_124855544613_8226605_1018732106_n.jpg

377840_10150452006194614_124855544613_8226768_1915570459_n.jpg

--- надополнето: 12 декември 2011 во 23:52 ---
‎#CFC 2 #MCFC 1 - Top Passers: 88 mins:
Oriol Romeu: 66 : 86% Accurate
Yaya Toure: 71 : 93% Accurate

Изненадува дечково..

еј еј излади малце, ти ги пишав причините зошто сметам дека треба да си оди,прочитај ги погоре ги напишав, и баш ќе ти го чувам постов ако евентуално хмхм смениш мислење во иднина, јас си навивам за челзи и интер, ако тебе не ти се допаѓа тоа што го пишувам слободно стави ме во игнор и крај.
а тоа дека ги победивме Сити дома не го менува фактот дека сите останати топ 5 екипи не попарија и одма и на гости значи ти реков ако не ја среди одбраната и дефанзивата во средниот ред нема што да бара во челзи

Е ај ќе запне вечерва и за утре ќе ја среди бе, не е тоа голем проблем.

Mora da se zacvrsti odbranata.Kejhil e dobar igrac ama i on pravi mnogu greski vo posledno vreme taka da ne mi se veruva on nesto da pomogne.Bosingva inace ne izigra mnogu loso.
Romeu e noviot Esien (malce podefanzivna verzija).Ni treba klasicen plejmejker.Lampard i Meireles ako dadoa gol ne odigraa epten dobro.
Mata=BEAST !
Napadov malce treba da se osvezi.Drogba e daleku od toa sto bese ama kolku tolku pomaga.Staridz me impresionirase ovaa partija.Nz zosto ama prethodnite utakmici me nervirase.Aj uste Tores da se razigra....
Vo Sabota neka go stavi prv tim da im dade nekoj gol na Wigan :)

Абе за евентуални засилувања во одбрана во прв план би ми била бај-бек опцијата во трансферот на Рајкович од Хамбург, и купување на Ван дер Вил.
На тие позиции сме најтенки, секако и Кехил е добар играч, но на Рајкович според мене вреди да му се даде предност, ем помлад, и некако многу ми е стабилен и сигурен со топката.
А и кога Боаш го спомнува тоа во изјава, значи има нешто што не очекува зимава :))))))) :icon_lol:

Inace nz dali nekoj drug primeti kako topkata gi trolase siti :).
Nakaj 87 min. topkata ide vo aut za siti i si se trkala nekolku metri a ovoj trca po nea :D
--- надополнето: 13 декември 2011 во 00:08 ---
Sega cela nok nema da mozam da zaspijam od atmosferava :D

Зошто плаче Лампард? :S
Емоции на радост и среќа, според мене го постигна победносниот гол против "ГОЛЕМИОТ" Manchester $ity ..... И секако плачи од радост... Па и парола извале за него ..... :cuc:
--- надополнето: 13 декември 2011 во 00:12 ---
П.с. Честита победа (y)

Па со тоа што дрндаш на форумов за Боаш, те демантираше човеков на последните 4 утакмици апла, не знам дали си слеп или се правиш слеп.
Одбраната е среденa многу, истотака и средниот ред, посебно со ставање во игра на Ориол, не те сфаќам што се трудиш да пишеш и потенцираш.
И слободно лупни букмарк на постот, јас верувам во Боаш, и имам бајаги објаснето и лупетано на темава зошто сеуште неможе да се достигне зенитот, и уште многу време нема, барем не оваа сезона, и секако одбраната сеуште не е на ниво на кое што треба и може да биде, али ќе се среди.
не сум слеп бе јас друже, ти ме прави мене а и други слепи.
виде како се шетаа Сити во наш шеснаесетник првите 30 минути, да не усереше манчини немаше да победиме, ме демантирал во 4 утакмици балабалба гледај го генералниот исход досега, Челзи тешко успева да издржи да не прими гол, тоа ти е ФАКТ, дали се подобрува, все надевам да, дали проблемот е среден секако дека не, јас неам ништо проблем со Боаш но ако денеска изгбеше 80 % сум сигурен дека ќе го ватеше патот за Португалија, го разбирам дека се труди али овие се клучни работи кој тој мора да ги среди ако сака да остани на кормилото, се знае Политиката на управата и на роман, те глеам не те бидува сезонава стапот по газот и дома, навикнете се на тоа. јас се навикнав уште летото

виде како се шетаа Сити во наш шеснаесетник првите 30 минути, да не усереше манчини немаше да победиме, ме демантирал во 4 утакмици балабалба гледај го генералниот исход досега, Челзи тешко успева да издржи да не прими гол, тоа ти е ФАКТ, дали се подобрува, все надевам да, дали проблемот е среден секако дека не, јас неам ништо проблем со Боаш но ако денеска изгбеше 80 % сум сигурен дека ќе го ватеше патот за Португалија, го разбирам дека се труди али овие се клучни работи кој тој мора да ги среди ако сака да остани на кормилото, се знае Политиката на управата и на роман, те глеам не те бидува сезонава стапот по газот и дома, навикнете се на тоа. јас се навикнав уште летото
Го доби натрепварот и остана...Ти си навикнат очигледно од твојот ти мил Интер да бркаат на секое годишно време по еден тренер... и што постигнаа? Имаат некоја константност? Тренер неможе за една полусезона да земе се у свои раце, мора да поминат повеќе преодни рокови за да крпи играчи таму кај што е најтенок, да сфати кај има пукнатини, така да според мене Боаш има уште многу време за надградба, тек ова му е почеток!

Само една работа имам да кажам, т.е 2 ... Ромеу и Мата !
--- надополнето: 13 декември 2011 во 00:31 ---
Дрогба слаба партија,али битно се утепа од време трошење,колку-толку придонесе за тимот и победата вечерва.

Крај аут линија на крај коа ги избаци 2-ца на дефанзивци на Сити, Забалета и уште еден не се сеќавам кој, со лажњак и коа упуца у гол .. Да влезеше тоа .. леле - леле .. :icon_mrgr:

Го доби натрепварот и остана...Ти си навикнат очигледно од твојот ти мил Интер да бркаат на секое годишно време по еден тренер... и што постигнаа? Имаат некоја константност? Тренер неможе за една полусезона да земе се у свои раце, мора да поминат повеќе преодни рокови за да крпи играчи таму кај што е најтенок, да сфати кај има пукнатини, така да според мене Боаш има уште многу време за надградба, тек ова му е почеток!
Стварно кај го смеша интер со ова...упс па ти си бил миланез ок ок моја грешка :)
Проблемот со одбраната немаше дојде до вакво дереџе годинава, лани и така и така се држеше на почетоот, после луиз кога дојде се подобри, годинава е поочајно од лани, Примаме многу голови и играта на нашата половина е секогаш со голем ризик,, колку пати излетал микел а и ромелу надвор од игра за време на контра, челзи ја изгуби агресијата во одбраната, кога глен џонсон може слободно да ти се шета во шеснаесетник и нашиве штопери да му ги кршат кичмите сите просечни играчи значи стварно имаме проблем

Немој со вакви испади другпат..:icon_mrgr::icon_mrgr:

Кои испади...мислам дека по влегување на Лампард се виде разликата, додека ти ако мислиш дека Ромеу не игра ДМФ, тогаш ти имаш проблем со очите или си помешал некои работи... како и да е очајно ни треба плеј, во ваква ситуација кога Лампард неможе сите 90 минути да ги издржи со двете раце би го прифатил Кака во тимот!!!

Инаку за вечерва можам само да кажам дека Дрогба е звер, ако го пуштат да си оди стварно се дегенерици во управата!

Второ полувреме стасав да го гледам, коментар, тоа е тоа.

Едноставно. Жестоко.

Исфрустриран противник кој физички изгуби се шо можеше да изгуби. Чудно со оглед на противникот, ама уживав гледајќи го Челзи. Цврст и жесток. Тоа е Челзи. Аут пимплачката т.н. убава игра !
Одлично освежување по смешниот “натпревар“ на Мадрид и Барселона во саботата.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 02:10 ---
Еее а не ги сакавте Ромеу и Рамирес :D Честитки :)
Рамирес беше добредојден, то шо беше преплатен е друга работа.
Овај другиов се уште не е.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 02:12 ---
И уште една работа, ова кој прати вести поредовно, шо бива со Есиен, има некоја надеж за било какво опоравување воопшто?
Од него не бива играчиште никогаш појќе, ама за ротација ко со Лампард, 90 минути на 10-14 дена, добредојден е, верувам и Рамирес ме поддржува.

И уште една работа, ова кој прати вести поредовно, шо бива со Есиен, има некоја надеж за било какво опоравување воопшто?
Од него не бива играчиште никогаш појќе, ама за ротација ко со Лампард, 90 минути на 10-14 дена, добредојден е, верувам и Рамирес ме поддржува.
Есиен се враќа во Фебруари, но можно е и порано негов камбек, опоравувањето му ишло одлично, и секој ден идел по 6 пати на физикална и вежби со топка во вода, имаше негово интервју.

Што се однесува до медицинскиот тим, секоја чест за Боаш и мед.екипа, многу се намалија повредите на играчите, а и кога се повреди некој многу побрзо се опоравуваат. И самиот Боаш изјави дека тренингот е променет и воведени се нови методи со цел да се намалат повредите.
Очигледно е дека целосната промена на асистенстка екипа и медицинска екипа одлично влијаеше врз Челзи, во ова време обично имавме по 3-4 повредени.

Фактот дека Челзи сезонава во одбрана е крш е точен, но тоа е така затоа што од почетокот игравме висока одбрана со пресинг на средината на теренот, и поради тоа примивме многу голови, на свои грешки и претрчувања, очигледно е дека Тери неможе да се носи со таква одбрана, знаеме дека е спор, а додека Луиз е премногу нервозен кога некој ќе го помини, тоа е факт.
Но Боаш го сфати тоа, и после мечот со Арсенал почна старата игра во одбрана на Челзи, се играше повлечено, немаше веќе остар пресинг на средината и излети на Тери, веднаш се консолидиравме и фактот дека на 4 меча не примивме гол ти зборува за тоа, со исклучок на Сити.
Против Сити примивме гол како и самиот што можеш да видиш затоа што се играше лепенка на Агуеро и му појдоа 123 играчи да го сопрат, и тука кикснавме.

Ти си се навикнал Челзи да менува тренери, верувај дека со Боаш тоа нема да биде случајот, човекот ќе биде овде сигурни три години и ќе гради тим за иднина, ќе гради шампионски тим, и сакал ти или не, ќе чекаш, ќе чекаме уште многу време, бидејќи шампионска екипа која ќе разара не се гради за една сезона.
И денес да изгубеше, немаше да биде отпуштен, Боаш ја има целосната слобода во работата со Челзи, нешто што и Мурињо го немаше, што каже тој, тоа е закон, и Роман си ја сфати грешката со неговото мешање во работата на менаџерите и си ја поправа, а и сигурен сум дека со Боаш не чека светла иднина и многу трофеи.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 10:34 ---
Видовме сите колку сме очајни и колку голема потреба имаме од еден квалитетен плеј, ама кога викам квалитетен мислам на стварно квалитетен кој ќе направи разлика, не од тип на Меирелеш и таква некоја импровизација.
Модриќ ќе се уклопеше одлично, но тоа пропадна, верувам дека треба да се свртиме кон Хамшик, го гледам како идеална замена за Френки, многу квалитетен играч кој знае да игра и напред и во дефанзива и пред се е пргав, баш од каков што имаме потреба.
Друга желба ми е да успеат младите играчи(Пижон, МекЕхран), доколку од овие станат играчишта Челзи ќе има опасен среден ред.

Со Ориол како ДМФ, имаме многу подобра контрола на средината на теренот, и пред се детето има одлични пасеви за у напад, се гледа дека ќе бидне играчиште.
--- надополнето: 13 декември 2011 во 10:53 ---
393450_10150452076129614_124855544613_8227124_1885763772_n.jpg
Мата му го препуштил пеналот на Лампард, бидејќи пред мечот било договорено Мата и Дрогба да изведуваат пенали, но бидејќи Френки му рекол дека се чувствува уверено дека ќе погоди, овој му препуштил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom