Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Thomas Tuchel: "I want to be very clear, the task was, ‘let’s try everything to be in the top four’. The task was not, ‘let’s try everything to win the FA Cup’ because the FA Cup, as big as it is, does not bring you to UCL football next season."

:tapp::tapp::tapp:

Уште појако ќе биде ако не тепаат утре.

Thomas Tuchel: "I want to be very clear, the task was, ‘let’s try everything to be in the top four’. The task was not, ‘let’s try everything to win the FA Cup’ because the FA Cup, as big as it is, does not bring you to UCL football next season."

:tapp::tapp::tapp:

Уште појако ќе биде ако не тепаат утре.

Ова е малку надвор од контекст. Кажува дека воопшто не се штеделе и дале максимум со Лестер. Немало калкулации, не размислувале за лигашкиот дуел во вторник.

Ова е малку надвор од контекст. Кажува дека воопшто не се штеделе и дале максимум со Лестер. Немало калкулации, не размислувале за лигашкиот дуел во вторник.
Да де, ама сепак колку и да сакаш да победиш, друго е ако на ум ти е тоа дека побитно е топ 4 да се фати. И тоа совршено ја објаснува играта.

Иначе и без он да каже, уште вчера неколку новинари пишаа дека тоа е пораката од клубот. А и пораките од играчите очигледно го пренесоа тоа. Иако сфаќам, сепак разочарува ова затоа што се доволно добри за да одат на се. Разочарува и тоа што Тухел вака јавно осетил дека мора да го каже и да си се оправда.

Во клубов под Роман секогаш менталитетот е да се освои секој можен трофеј, и колку и да е разбирливо дека финансиски ептен е битно тоа четврто место, ич не ми се свиѓа ова. Со таков менталитет, следи опуштање пред финалето доколку завршат во топ 4 затоа што веќе ја исполниле главната цел.

Со Лестер не дадоа максимум и не се истрошија доволно. Нормално дека сакаат да победат, ама ако вакво нешто ти е на ум, нема да дадеш 100%, а дури и 99.9% не е доволно.

Да де, ама сепак колку и да сакаш да победиш, друго е ако на ум ти е тоа дека побитно е топ 4 да се фати. И тоа совршено ја објаснува играта.

Иначе и без он да каже, уште вчера неколку новинари пишаа дека тоа е пораката од клубот. А и пораките од играчите очигледно го пренесоа тоа. Иако сфаќам, сепак разочарува ова затоа што се доволно добри за да одат на се. Разочарува и тоа што Тухел вака јавно осетил дека мора да го каже и да си се оправда.

Во клубов под Роман секогаш менталитетот е да се освои секој можен трофеј, и колку и да е разбирливо дека финансиски ептен е битно тоа четврто место, ич не ми се свиѓа ова. Со таков менталитет, следи опуштање пред финалето доколку завршат во топ 4 затоа што веќе ја исполниле главната цел.

Со Лестер не дадоа максимум и не се истрошија доволно. Нормално дека сакаат да победат, ама ако вакво нешто ти е на ум, нема да дадеш 100%, а дури и 99.9% не е доволно.

Се наметна тој наратив забележувам деновиве. Само никој не би знаел дали е тоа точно и дали тоа некако афектирало врз играчите. Не верувам.

Исто игравме и со Арсенал во лига. Немаше жар и желба и тогаш. И баш како што си напишал. Роман сака трофеи, не постои шанса некој свесно да жртвувал едно за друго.

А дека не се доволно добри да одат на сите фронтови, тоа е веќе одамна јасно.

Заслужено (y)

Иако нели спомнав има и други некои што беа ок, најфер одлука, стварно играч на сезоната ни е.
А не е ни дека е "наше дете" или шо знам, стварно заслужено.

Ајде, нека гради на ова, се надевам ќе му е мотивација (y)

Даваме награди за гол на сезоната? Кој ќе освои таму?

Некој линк да даде???

Во 5-6 минути повеќе желба за победа отколку во цела утакмица во саботата.
Автоматски споено мислење:

Кова ќе влезе уште во прво. Жоржињо аут?
Автоматски споено мислење:

Повреда Канте? :eek:

Последно уредено:
Која драма човече, ќе активира и чир и све упм нека иде

Наградна игра уште колку пати ќе слават гол за на крај да го поништат :yid::mad:

Тргнав да пишувам колку ние дебело сме ги прецениле напаѓачките способности на Чилвел и како тоа помина вела сезона, а Пулишиќ нема одиграно меч на високо ниво, но и да прашам како досега не водиме 5:0, ама се повреди Канте и желбата автомаски ми се изгуби.

Говнарот Мајк Дин, по список комплет.

Тргнав да пишувам колку ние дебело сме ги прецениле напаѓачките способности на Чилвел и како тоа помина вела сезона, а Пулишиќ нема одиграно меч на високо ниво, но и да прашам како досега не водиме 5:0, ама се повреди Канте и желбата автомаски ми се изгуби.

Говнарот Мајк Дин, по список комплет.
Доброто е што мислам со Канте е само за секој случај.

Добил удар во финалето. Тухел вика се надева ќе се врати со Вила, ама не е сигурно.

Канте ако е повреден, ништо од финалето...

Бар да си знаеме од сега дека ВАР функционира само ако треба да се досуди нешто против Челзи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom