Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ма треба малку повеќе да веруваме во овој тим и овој тренер.

Ми се чини дека (да не се лажеме, навивав Ливерпул да загуби вечерва, како и да е) овој тим подобро функционира во отежнати услови, блага тензија, своевиден притисок. После ВБА го победија Порто и се вратија како ништо да не било.

Мора нешто да ги држи во живот, ете со Арсенал се опуштија и загубија. Ќе беше многу убаво да можевме да здивнеме со Лестер и Вила, ама од друга страна пак...
Десет дена без сериозен фудбал пред финалето со Сити, не знам. Може да биде тоа контрапродуктивно.

Интер паметам кога освои триплете, до последно коло со Рома се бореше за Скудето, а Баерн лабаво одмораше и ги чекаше подготвен за финалето.

Чекор по чекор. Да земеме пехар во сабота прво!

Во две финалиња се, ќе се замарам за дали можат да тепаат против Лестер и Вила :D
Фокусирајте ја енергијата на финалињата :semolam:

“It was very hard for me and it took me three or four weeks to get well, and after that I didn’t feel 100 per cent either. To be 100 per cent I think it took me two months, or something like that, so it was very hard.

“It was a big sickness. I smelt nothing. I tasted nothing and I just lay the whole day in bed, and had back pain. I’m that it’s in the past now and hopefully I will not get it again.”

Последно уредено:
Во 4 финалиња сме Донев... трофејот топ 4 нели го есапиш? :icon_mrgr:
Туку, да смогнат сили да освоиме и ЛШ и ФА. Потоа ни се отвараа можност за освојување на уште дополнителни 3 трофеи... секако, тука е светско клубско како најпосакуваниот - да се комплетира колекцијата :rolleyes:

Во 4 финалиња сме Донев... трофејот топ 4 нели го есапиш? :icon_mrgr:
Туку, да смогнат сили да освоиме и ЛШ и ФА. Потоа ни се отвараа можност за освојување на уште дополнителни 3 трофеи... секако, тука е светско клубско како најпосакуваниот - да се комплетира колекцијата :rolleyes:
Абе нека тепаат утре и ич нема да се замарам ако во вторник изгубат. Е ако изгубат во ЛШ без да завршат во топ 4 ќе биде лошо, ама ќе се замараме тогаш за тоа :D

Кепа и Канте утре стартуваат, Ковачиќ се враќа во строј заедно со Кристенсен.

Видете, Кепа сезонава кога и да бранеше не правеше киксови, беше сосема пристоен. И сега знам, таа некоја навика, голманот што ти бранел најчесто во купот да го брани и финалето. Дали е исправна и фер одлука во однос на Менди кој бил одличен сезонава? Зарем Менди не заслужува да брани и во овој меч за трофеј?

Малку е зафркнато и не само од овој аспект. Имам впечаток дека играчите се посигурни кога Менди е на голот. Не грешел Кепа сезонава, ама некако, Бог знае како, се случувало другите (најчесто дефанзивците) да направат глупост кога тој е помеѓу стативите, што дотогаш не било случај.

Во две финалиња се, ќе се замарам за дали можат да тепаат против Лестер и Вила :D

ТРИ!

Жените финале ЛШ не го есапиш?

Иначе... да пробаме да го канализираме менталитетот на Тухел

"Секоја утакмица е битна, никоја не е побитна од другата, во секоја утакмица се оди на победа, натпревар по натпревар се гледа" :D

Енергијата за ЛШ ќе ја пратам таа недела, рано ми е уште од сега да праќам енергија за финалето :toe:

ФА купов сум оптимист, ќе се разочарам ако изгубиме.

Ќе биде тешко, ама мислам дека сме подобри од нив, па макар и тоа дошло после 120 минути или пенали

Џејмс и Маунт ќе ја рекреираат сликава утре :D

1621019855370.png

ТРИ!

Жените финале ЛШ не го есапиш?

Иначе... да пробаме да го канализираме менталитетот на Тухел

"Секоја утакмица е битна, никоја не е побитна од другата, во секоја утакмица се оди на победа, натпревар по натпревар се гледа" :D

Енергијата за ЛШ ќе ја пратам таа недела, рано ми е уште од сега да праќам енергија за финалето :toe:

ФА купов сум оптимист, ќе се разочарам ако изгубиме.

Ќе биде тешко, ама мислам дека сме подобри од нив, па макар и тоа дошло после 120 минути или пенали
Јас секако едвај чекам и тоа да го гледам во недела, ама ај, дека за мажите е муабетот :D

Ми се свиѓа тоа што го прават со Кепа сезонава, глупо ќе беше целосно да го изолираат и уште толку да го уништат и стварно солиден си е годинава ама требаше со Менди во финале. Требаше да се доигра сезонава со него, да има стабилност таа позиција.

Not to overreact ама која му е статистиката со присуство на натпреварите? :D

Беше до сега на двете финалиња пред ова?
Автоматски споено мислење:

Јас секако едвај чекам и тоа да го гледам во недела, ама ај, дека за мажите е муабетот :D

Ми се свиѓа тоа што го прават со Кепа сезонава, глупо ќе беше целосно да го изолираат и уште толку да го уништат и стварно солиден си е годинава ама требаше со Менди во финале. Требаше да се доигра сезонава со него, да има стабилност таа позиција.
Тачно, ни јас не го сфаќам ова со "еј цела сезона брани тој во куповите" како став

Ете и за 1/2 финалето Пеп кажа дека ќе си го стави американецот на гол пошто цело време бранел во ФА купот, а ако тоа не го направи ќе го изгубел тимот...а подобро да го изгуби мечот наместо тимот

..њтф? Како ќе го изгубиш тимот ако еден играч не игра во куп?
Ќе го ставиш во друга утакмица во лига или што и да е и готово..

А не дека нели, вториот голман секако ќе направи драма некоја ако не игра...

крајно небитно...

А секако, голманската позиција најлесно се заменува што е уште поретардирано што фрливме толкава сума за Кепа наместо да играме со Блекмен или Камингс или Вили или БУКВАЛНО ДЕТЕ ОД УЛИЦА ШТО ТРЕНИРА ГОЛМАН ДА СТАВЕВМЕ :D
Автоматски споено мислење:

А се зафркавам....а буквално така е најден Менди :toe:

"Дечко, мене ме отпуштија за да ме заменат со некое малциснтво..ти?'

"Е ја голман бев бабе, у третафранцуска, па еве, да се пријавам во заводов дека сум не вработен...еј чек, ми ѕвони телефонот, некој бара млад невработен дечко што еднаш на времето играл голман во аматерска француска лига...."

Буквално така се наоѓаат голмани, нема потреба да фрлаш ептен пари за нив :D

Одиш во завод за вработување, прашуваш дали има некој млад човек што порано играл у трета лига...и готово.
Тие пари наместо за Кепа ги даваш за дефанзивци....и голманот нема ни да се осети дека не бил професионалец претходно :D

Вернер дава вечер гол да се зацементира како играч што не дава често, ама кога дава, дава битни голови во битни мечеви?

Мислам дека мечот со Арсенал беше совршен показател за тоа кој е најдобриот напаѓач во Челзи сезонава. Со сите свои маани. И како изгледа нашиот напад без него.
Кога мислам напаѓач, не зборувам само за Жиру и Абрахам, туку цела навална линија (без Маунт).

Спикинг оф...

Последно уредено:
Azpi i Reece imaat smeneto mesta taka? Za da mozhe vtoriov da go isprati Vardy.

Додавањата ни се скандалозни.

Зијеш не може да се собере, веднаш Пулишиќ да влезе во второ.
Пристапот не е многу поразличен од вообичаено, ама завршните пасови ни се под секое ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom