Eden Hazard: "I have a contract until 2020, I feel good here and I don’t want to finish on a season like that"
На полусезона скоро сите почнавме да се откажуваме од него, ама вака кога ќе видиш наназад, веќе доста пати изјавува дека е среќен во Челзи, дека засега не планира да си оди. Пак еве рекол дека ПСЖ не е во неговите планови, и дека ако си оди, сака да си оди "like a boss", а не после ваква сезона.
А и реално повредите плус лошата форма на тимот го доведоа до тоа ниво. На крајов еве кога конечно беше фит, покажа знаци на оној Хазард кој го знаеме. Сега да има добро ЕП, и после може да си продолжи со старата добра форма во новата сезона и повторно да ни е главен играч.
Околу трансферите, и јас мислам дека нема ништо да се среди пред ЕП. Ќе си чекаме да заврши, и да почне Конте со работа во клубот. Би требало да се купат два дефанзивци, мидфилдер и напаѓач. Тоа мислам дека се главните приоритети, друго би било пополнување место на некој кој би бил продаден. Играчите со кои не поврзуваат засега се ок. Добро би било да ги земеме Рудигер и Кулибали за во одбрана, Наинголан или Канте во средина, и за напад Лукаку/Мората/Игуаин.
Мислам дека Конте ќе игра 4-3-3, или па 3-4-3. Не гледам како во 3-5-2 би се вклопиле Хазард, Вилиан, Педро, Кенеди. Не би ме чудело пак да се игра со еден напаѓач, ама сепак тоа зависи и од тоа кој ќе се донесе. Премногу состави и комбинации ми доаѓаат на памет, нема да му биде лесно на Конте да ја најде вистинската формација за играчите кои му се на располагање. Во секоја формација која ми дојде на памет, има по неколку играчи кои не би сакал да испаднат од игра.
Интересно ќе биде доколку инсистира да игра 3-5-2, што ќе прави со позицијата вингбек. Затоа што моментално немаме играчи кои би можеле да ја играат. Квадрадо ако се врати може ете од десно да игра. Лево можда Кенеди, ама сепак не е он доволно добар дефанзивно, иако играше и како лев бек.
Кога веќе го спомнав Квадрадо, да кажам дека сакам да го вратат и да му се даде уште една шанса во Челзи. Првиот пат не се снајде, ама изигра супер во Јуве и мислам дека под Конте би можел да биде доста вреден играч за тимот. Покрај него, од другите на позајмица што беа вреди да се разгледаат Ван Гинкел и Аке. Ван Гинкел прво беше во Стоук кај што не успеа да фати место во прв тим, ама потоа отиде во ПСВ и ко што видов имал голема улога во освојувањето на титулата. Аке имаше супер сезона во Вотфорд и си играше константно. Може да игра доста позиции и дефинитивно треба да му се даде шанса на подготовките. Освен овие тројца, мислам дека нема некој друг кој би можел да се бори за место во тимот. Секако тука е Кристенсен, ама он има уште една сезона од позајмицата.
Останува да видиме што ќе се случи до септември. Ќе биде интересно во секој случај, има многу работи кои треба да се средат. Ако купат правилно, имаме тим кој повторно може озбилно да се бори за титулата.