Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Ако.....
Доколку ги победевме ќе им завршевме работа на оние другите од Лондон, а некако не сакав бидејќи почнаа многу гомна да јадат.

Бенитез уште еднаш добро ја постави играта но мора да престане да си ги форсира омилените играчи од бившиот тим.

Лошо е тоа што „живинарите“ направиа 3 изгледни шанси и ни дадоа 2 гола едниот по наша вина, али како и да е овој пат простено им е од мене само заради тоа што не завршија работа на „другите“.
..........................................................................................................
Рамирес ја промаши клучната шанса за затворање на резултатот, но што да прави зарем тој не сакаше да погоди едноставо се дешаваат такви ситуации.
И Тери сакаше да даде гол на Лужњики и вчера Мекарти промаши 100 % шанса за да го затвори резултатот, но ете промаши и Виган изгуби.
Брзо заборавивме што направиа Чех и Рамирес минатата сезона за нас изгледа штом вака се враќа со плукање.

Рамирес неспремен физички, па тој секоја утакмица трча по 10 км и сече топки како луд. Промаши добра шанса, но пресече минимум 10 топки. Го загуби здивот последине 10 мин да, но тука требаше да реагира Бенитез со внесување на Лампард а не со внесување на неговиот миленик.

За Торес не знам што да мислам, секогаш ме израдува максимално кога ќе постигне гол или направи некоја асистенција, но иако постигна 20 гола(вк) некако ми е безидеен спот неспретен со него не знаеш на што си.
Ќе ми биде жал доколку замине летоска но доколку сакаме да освоиме Пл мораме да имаме расположен голгетер кој во сезона ќе постигне мин. 20 гол(пл).

8_88 Дали ја и ти гледасмо исту у такмицу? Рамирес и Торес играв одлично дали си свесан што збориш или си гледаја снимку некоју, па искрнео ај Рамче ама за Торес и на снимку неми текнуе да си гледаја да е играја одлично, прво наведен не е до њега него до оној гомно на клупу, гледасе дека Рамирес физички е неспреман губи се и пада од почетак на утакмицу, свак дуел он е на траву, да не беше примен гол по вину на Чеха он ке беше главан кривац за гол, а на дебелога нему текнуе да га извади и да га пушти Лампард куде што се гледа кд он игра, игра на Челси е за ниво повисока.
Второ наведен ја незнам стварно што виде толко добро у игру на плавушу, тој ли што свака наша акција сзавршуеше сс његов контакт, Ба какв и да е, е класа е за њега.
За Чеха ми трубите нешто сви туја, а и сами појма немате колко пут не е вадија и овуј сезону и претходну и трубите туј за едн примен гол, кој е безгрешку голман Буфон( Баерн Минхен)...
Углавно дебел е крив за овј резултат, пушта у прв тим физички неспремнога играча, и нападач кој одамна изгубија осет за игру, а на клупу чува повише од достојни замене, и на крај врв беше Бенајунг за тој па немам коментар!

Прво - Коментарот беше после првото полувреме, а не се однесуваше ни малку за второто...
Второ - Пишав голем пост по натпреварот со Јунајтед каде што кажав се за Рамирес, а и подолу во истиот кога го наведов тимот за наредна сезона што го сакам не го сметам како прв избор....
Трето - за лизгањето воопшто не го осудувам, како што не го осудував ни Оскар потоа, а и Тери во финалето ЛШ. На секој му се случува такво нешто.
Конкретно за првиот гол по твојата логика ако не беше Чех, Рамирес ни најмалку немаше да биде крив, туку Хазард - го удави буквално, тој се обиде да ја спаси ситуацијата и се лизна...
За Торес повторно ќе кажам за првото полувреме - тој беше што трчаше по секоја топка како улав (резултирајќи позитивно) заедно со Оскар вршеа притисок на одбраната на Тотенхем, учествуваше во одлични акции, една резултираше и со погодокот.... Имам кажано претходно, не еднаш, дека судиите многу ме нервираат исто така кога има очигледен прекршок врз него, а не го санкционираат (денес особено со Досон ), само затоа што е Торес.

Второто полувреме комплетно обратно од првото. Ниту еден од овие што ги пишав не остана како што беше во првото... Тотално безвеза второ полувреме....

Лампард - да мораше да биде заменет првично со Рамирес, но повторувам заменет, а не стартер.
Многу сте ми чудни - кога игра тој, зошто не одмара, кога одмара зошто не игра, кога игра зошто рекордот му е опсесија, зошто шутира, зошто не шутира... И за повеќе од овие работи е крив Бенитез - така и излева според мислењата....

А за Чех кажав 100 пати и не мислам пак да пишувам истото, само ќе споменам накратко - не може да се гледа дали играч не има вадено на многу натпревари ако моменталната форма му е лоша.
Калу лани колку пати не извади во ЛШ па не остана во клубот. Не викам Чех дека не треба да остане туку мора да има КОНКУРЕНЦИЈА за неговата позиција и дека треба да биде седнат да види дека не е незаменлив.... (тапа споредба но чисто да се види што мислам, а не дека ги ставам во ист ранг)

За Хазард беше точна замената - имаше неколку продори и комбинирања главно прво полувреме но генерално не направи ништо потоа...
За Бенајун се согласувам....

Исто, пак ќе речам Луиз МОРА да игра назад, не средина, не е за него таа позиција бидејќи почесто се исфрла многу понапред отколку што треба и нема време да се врати назад што резултира со дупка во средината и брзи контри.... Микел и Ромеу се одлични за таму. Првиот е подефанзивен, додека вториот дели одлични топки... одлично поврзува...

Прави грешки големи и Бенитез но прави некогаш и работи што не сакате да изнесете дека направил правилен потег само затоа што е Бенитез, а да беше било кој одма ќе се величеше...

Не ме сваќај погрешно, ништо лично немислев ниту да те навредам ниту паметен да ти се правам, ми текнавте само ти и оној 88, како ги величевте дотичниве и пред и после прво полувреме, а само јас и мислам још еден дечко невидовме ништо од нив, така да сакав да ви укажам колко сте угрешка, ништо лично!
Пред натпреварот немав никаков коментар за никој а не конкретно за овие двајца....

sfnhul112get_789424c.jpg
Овој за 0 центи беше дојден кај нас и ретко добиваше шанса. Речиси беше дубока резерва. Спреди му плата нему и на Торес и после дојди да ми дискутираш. Да не барам јас играчи кои земаат плата како него и за кои биле платени вртоглави 50 милиони Торес и да споредувам тие што прават за тимот и што има Торес направено.
Знам дека свршуваш на Торес.:pos:

Ти не ме читаш, го цитирав моето мислење и те пингав. Ајде кажи каде сум рекол дека Торес и Рамирес одиграле перфектно прво полувреме. Ете го постот, прочитај го. Конфузен си, мешаш.

Тоа не може да е. Одбраната не била крива? Не ти е првпат да си антагонист, со намера и не ти е првпат да си гледал различна утакмица, за разлика од останативе овде.
Првиот гол освен на душа од Чех, го гледаа Адебајор само, за вториот едвај чекаа да кренат рака и да сигнализираат офсајд, наместо да си ја гледаат работата. Адебајор, најголемото дрво, ги направи шашма.
Мислам, не знам, не те разбирам, стварно.
Братко сга немам намеру да ти чешљам постови, пред прво полувреме прашав каде се Лампард и Ба, ти ме убедуваше дека требало да играат Рмаче и Торес, на полувреме збореше демек сме требале да водиме 3:0 сме ги утепале акција ебење (на Торес и Рамче), после второ полувреме пцуеш све живо и диво, како и да е, ја примети дека мислење и расположение за одредени играчи ти се мења у рок до 45 минута, и тој не беше сс лошу намеру да те навреду или што ти ја знам, ајс га ми остани поздравен!

Братко сга немам намеру да ти чешљам постови, пред прво полувреме прашав каде се Лампард и Ба, ти ме убедуваше дека требало да играат Рмаче и Торес, на полувреме збореше демек сме требале да водиме 3:0 сме ги утепале акција ебење (на Торес и Рамче), после второ полувреме пцуеш све живо и диво, како и да е, ја примети дека мислење и расположение за одредени играчи ти се мења у рок до 45 минута, и тој не беше сс лошу намеру да те навреду или што ти ја знам, ајс га ми остани поздравен!

Е сеа ме насмеа, вистински :pos:

Значи не беше пред прво полувреме, туку беше вчера, пред прво полувреме не пишав такво нешто.

Акцијата беше ебење, во која не учествуваа само Рамирес и Торес. Туку и Азпи, Луиз и Оскар. Не ги издвоив нив. Така што...

Овој за 0 центи беше дојден кај нас и ретко добиваше шанса. Речиси беше дубока резерва. Спреди му плата нему и на Торес и после дојди да ми дискутираш. Да не барам јас играчи кои земаат плата како него и за кои биле платени вртоглави 50 милиони Торес и да споредувам тие што прават за тимот и што има Торес направено.
Знам дека свршуваш на Торес.:pos:
Член од 8ми Април 2013- знае на што свршувам :cautious:

Има причина зошто ти го цитирав делот "најлош напаѓач" а не делот "најлош трансфер"

Прво - Коментарот беше после првото полувреме, а не се однесуваше ни малку за второто...
Второ - Пишав голем пост по натпреварот со Јунајтед каде што кажав се за Рамирес, а и подолу во истиот кога го наведов тимот за наредна сезона што го сакам не го сметам како прв избор....
Трето - за лизгањето воопшто не го осудувам, како што не го осудував ни Оскар потоа, а и Тери во финалето ЛШ. На секој му се случува такво нешто.
Конкретно за првиот гол по твојата логика ако не беше Чех, Рамирес ни најмалку немаше да биде крив, туку Хазард - го удави буквално, тој се обиде да ја спаси ситуацијата и се лизна...
За Торес повторно ќе кажам за првото полувреме - тој беше што трчаше по секоја топка како улав (резултирајќи позитивно) заедно со Оскар вршеа притисок на одбраната на Тотенхем, учествуваше во одлични акции, една резултираше и со погодокот.... Имам кажано претходно, не еднаш, дека судиите многу ме нервираат исто така кога има очигледен прекршок врз него, а не го санкционираат (денес особено со Досон ), само затоа што е Торес.

Второто полувреме комплетно обратно од првото. Ниту еден од овие што ги пишав не остана како што беше во првото... Тотално безвеза второ полувреме....

Лампард - да мораше да биде заменет првично со Рамирес, но повторувам заменет, а не стартер.
Многу сте ми чудни - кога игра тој, зошто не одмара, кога одмара зошто не игра, кога игра зошто рекордот му е опсесија, сошто шутира, зошто не шутира... И за повеќе од овие работи е крив Бенитез - така и излева според мислењата....

А за Чех кажав 100 пати и не мислам пак да пишувам истото, само ќе споменам накратко - не може да се гледа дали играч не има вадено на многу натпревари ако моменталната форма му е лоша.
Калу лани колку пати не извади во ЛШ па не остана во клубот. Не викам Чех дека не треба да остане туку мора да има КОНКУРЕНЦИЈА за неговата позиција и дека треба да биде седнат да види дека не е незаменлив.... (тапа споредба но чисто да се види што мислам, а е дека ги ставам во ист ранг)

За Хазард беше точна замената - имаше неколку продори и комбинирања главно прво полувреме но генерално не направи ништо потоа...
За Бенајун се согласувам....

Исто, пак ќе речам Луиз МОРА да игра назад, не средина, не е за него таа позиција бидејќи почесто се исфрла многу понапред отколку што треба и нема време да се врати назад што резултира со дупка во средината и брзи контри.... Микел и Ромеу се одлични за таму. Првиот е подефанзивен, додека вториот дели одлични топки... одлично поврзува...

Прави грешки големи и Бенитез но прави некогаш и работи што не сакате да изнесете дека правилен потег само затоа што е Бенитез, а да беше било кој одма ќе се величеше...

Пред натпреварот немав никаков коментар за никој а не конкретно за овие двајца....
Kое прво полувреме, не ме заебавај колку уфрлања имаа Хазард и Луиз во шеснаесетникот каде што требаше да се најде Торес а тој не беше ниту во близина, Рамирес освен голот ништо друго, исто така губење, падање и недоволна спремност, зашто не е крив он, Чех е далеко од лошу форму, брани на ниво и овуј годину, е сга ебимуматер примига и не е само он од класа голмани кои погрешив, спомнати пример Буфон сс Баерн, при прв гол Рамче можеше да расчисти, но ја усра, и во главно неможам да се повторувам, многу слаба утакмица и прво и второ главно ради дваица играчи и еден дебил од тренер и среќа што неизгубивме зошто очигледно игравме со поголеми дрва, ај сга и ти ми остани поздравен!

Колку ќе даете за Руни бе? :)

Е сеа ме насмеа, вистински :pos:

Значи не беше пред прво полувреме, туку беше вчера, пред прво полувреме не пишав такво нешто.

Акцијата беше ебење, во која не учествуваа само Рамирес и Торес. Туку и Азпи, Луиз и Оскар. Не ги издвоив нив. Така што...
мења ли ти нешто дали било 5 секунде пред прво полувреме или 50 часа пред прво полувреме, важно беше твое мислење и мислам дека и дваицата почнавме со тупење, небило пред прво, било вчера, после прво, после втото и бла бла бла!

Бенајун плус 4 милиони, ради реда.

pixa Нека е, објаснив јас, нема везе.

Pat Bateman

Даде два. И тоа двата со глава против Бирмингем, победнички. И на гости и дома.
Ти сакаш да ме заебеш.. Бенајун ќе ви го земеме беС пари!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom