Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Силва и Озил бациња да дојдат и ништо не ни треба... :)

Мене ми е најмногу криво за Глен Џонсон...го имаа и така лесно го пуштија.Уште од тинејџер во Челзи и потоа да го дадеш во Портсмут за денес да биде еден од најдобрите десни бекови во Европа.Многу е подвижен и креативен,а ние нон стоп се мачиме со десната бековска позиција,ќе ги играме Босингва и Иванович а квалитетните ќе ги оставаме за други!

Глен Џонсон е само добар во офанзива ... во дефанзива е најголемото дупе шо сум го видел на таа позиција да игра.

Знам дека се интересираа Челзи за Рибери зимово али шо читам по вас изглеа го забораиле чим нема никаква информација.Какви Озил каков Силва чоеков нека го донесат и многу проблеми ќе си решат.

Мене ми е најмногу криво за Глен Џонсон...го имаа и така лесно го пуштија.Уште од тинејџер во Челзи и потоа да го дадеш во Портсмут за денес да биде еден од најдобрите десни бекови во Европа.Многу е подвижен и креативен,а ние нон стоп се мачиме со десната бековска позиција,ќе ги играме Босингва и Иванович а квалитетните ќе ги оставаме за други!

Другар ти диши главата тебе дефинитивно Ивановик и босингва се светлосни години подобри од тоа кумбе глен јас нз што најде толку во него ?

--- надополнето ---

Глен Џонсон е само добар во офанзива ... во дефанзива е најголемото дупе шо сум го видел на таа позиција да игра.

Знам дека се интересираа Челзи за Рибери зимово али шо читам по вас изглеа го забораиле чим нема никаква информација.Какви Озил каков Силва чоеков нека го донесат и многу проблеми ќе си решат.

Мислам дека Рибери си ја продолжи верноста кон Баерн потпиша нов продужен договор или се лажам ?

Мислам дека Рибери си ја продолжи верноста кон Баерн потпиша нов продужен договор или се лажам ?

Ехм ... Незнам стварно ..

И да го продолжил договорот , најбитно е Челзи да сака да го донесе . Најмала пречка би бил новиот договор.

3. Не знам за кого станува збор.

Најверојатно мисли за Валдивиа http://en.wikipedia.org/wiki/Jorge_Valdivia , http://www.mundialsudafrica.com/imagenes/mundial-sudafrica/mago_valdivia.jpg кој според мене не е лош но не е ни нешто посебно...

--- надополнето ---

Да да до 2015 го продолжи http://www.goal.com/en/news/15/germ...yern-munich-star-franck-ribery-signs-contract

Абе Озил и Силва и не треба ништо друго...таман Џо Кол го нема,Силва ќе си игра десно крило,Лампард и Озил централно и Малуда лево...Убедливо најдобар среден ред :)

Абе Озил и Силва и не треба ништо друго...таман Џо Кол го нема,Силва ќе си игра десно крило,Лампард и Озил централно и Малуда лево...Убедливо најдобар среден ред :)

А Есиен шо ќе прај ? Ќе ги бодри од клупа?

Многу ме интересира овој Озил што играчиште е, до сеа го глеав само со Србија и воопште не ме импресионира со ништо. Па ете баш ќе го зирнам и со Енглезите каде што може да се оцени колку е квалитетен.

Друже не знам шо ќе прај Есиен ама десно крило дефинитивно ни треба...нели гледаш дека цела сезона дупката ни е таму,Малуда игра цело време и денсно и лево.А за друго Анчелоти нека му е мисли,дали му треба Озил или ќе игра со Есиен,тоа е помалце битно ;)

Ахам, а дали виде колку топки изгуби Џонсон?

Инаку да, ги пропуштаме квалитетните играчи.
Пример за тоа е Штох, го даваме за 2.5м на турците а бараме сличен играч. Челзи - новиот Реал Мадрид!

:back:
Некаде околу 1:20 погледнете, шоубаво си ги фати двајчката за рамена :icon_mrgr

Друже не знам шо ќе прај Есиен ама десно крило дефинитивно ни треба...нели гледаш дека цела сезона дупката ни е таму,Малуда игра цело време и денсно и лево.А за друго Анчелоти нека му е мисли,дали му треба Озил или ќе игра со Есиен,тоа е помалце битно ;)

Јас не памтам годинава Челзи да игра без деструктивец ..
И не памтам колку пати играл со две класични крила ( али ај кажи ми ти ).

А шо е со Деко , Калу ?

btw Анелка го продолжил договорот до 2012 година.

А шо е со Деко , Калу ?

btw Анечка го продолжил договорот до 2012 година.
Деко во Челзи нема идинина,јавна тајна е тоа!А крилата...во тоа е и проблемот,што никогаш не играл со две различни крила,бидејќи Кол беше повреден скоро цела сезона а друг за таа десна позиција немаше а не дека не дека не играле со таа формација.Виде ли против Јунајтед,и Кол и Малуда беа во игра(десно-лево) па супер одиграа...порано и Врајт-Филипс играше тука,значи крило е потребно.
:)

Многу ме интересира овој Озил што играчиште е, до сеа го глеав само со Србија и воопште не ме импресионира со ништо. Па ете баш ќе го зирнам и со Енглезите каде што може да се оцени колку е квалитетен.

Сака да каже или Силва или Озил.
Епа лани пратев бајги германско првенство.Момаков игра во Вердер,и таму е еден од најдобрите играчи,а и прав лидер е.
Вчера играше ептен јако со Гана,а им даде и ефектен гол,т.е.ја искина мрежата.
Со Србија цела Германија после црвениот играше слабо,така да тоа не е мерило.
Првата со Австралија ако ја гледаше ќе увидеше дека играчот е и те како добар..

Деко во Челзи нема идинина,јавна тајна е тоа!А крилата...во тоа е и проблемот,што никогаш не играл со две различни крила,бидејќи Кол беше повреден скоро цела сезона а друг за таа десна позиција немаше а не дека не дека не играле со таа формација.Виде ли против Јунајтед,и Кол и Малуда беа во игра(десно-лево) па супер одиграа...порано и Врајт-Филипс играше тука,значи крило е потребно.
:)

Јас не праам муабет за системот на Мурињо шо играл и како играл ( две крила и еден во срцето на средината два деструктифци и еден шпиц ) .. не сум го прател тогаш Челзи а и не знам многу работи од тоа време само чат пат шо имам прочитано. Јас зборам за прошлата сезона , за нов систем за нов менаџер што го носи за нови идеи, али ете јас ќе ти кажам нешто за Анчелоти чим ти до сеа не си го уочил тоа. Нит у Јувентус , нит у Милан а нит у Челзи игра со крила :( за тоа таа твоја идеја да се оствари е невозможна, затоа што тренерот има свој систем. Али ти тераш некоја твоја лична филозофија и лични желби шо се промените, за жал ако не си приметил.

Може Давор Озил е добар не викам не, само со Србија го глеав не го глеав нит со Гана нит со Австралија. За тоа сакам да го зирнам со Енглезите како ќе се покаже. Баш би ми било мило ако е толку добар и дојде во Челзи и го засили тимот како што треба. А за Вердер дека е најдобар и Диего праеше чуда и шо не за Вердер па кога отиде да игра во поглем клуб и во друга лига се изгуби скроз како сосема друга личност.

Диего го упропасти ја тренерите...Ферара и Закерони.Иначе тој уште е добар играч.
Нема врска.Озил има 21 година,добар дриблер,има јак шут,брз,подвижен и ептен млад.Везњак каков што ни треба.Не за џабе Барселона,Сити,Арсенал го бараат.
Плус и за Германија игра ептен добро,еден од најдобрите поединци сигурно е...затоа ја сакам да го видам во плавиот дрес,ама Арнесен и компанија,се во зимски сон.

Глен Џонсон е просек. Босингва е вистински квалитет, само апсолутно ми е непознато шо и како е со неговата повреда. Иванович е принудно таму, и секоја му чест како покрива.

Исфорсирано копиле е веќе. Можеби пред две години да. Сега не.

Есиен ќе гледа од трибини. Веројатно и докторите на Челзи се копита, ама во колената на Есиен нема лигаменти појќе.

Инаку да, ги пропуштаме квалитетните играчи.
Пример за тоа е Штох, го даваме за 2.5м на турците а бараме сличен играч. Челзи - новиот Реал Мадрид!
Не се знај сумата на трансфер, то едно, иако е ниска пошто последна година договор му било ова.
На CFC форумот сретнав како му било понудено договор уште во фебруари, но сакал загарантирани минути игра, шо нема шанси за Џо Кол, па не за него.
Така шо, решенеието е јасно.

А шо е со Деко , Калу ?

btw Анелка го продолжил договорот до 2012 година.
Челзи играл многу пати без квалитетен деструктивец. То едно, а како второ, ни Есиен не е класичен деструктивец, само неговата разновидност го носи да е најдобар во овој тим на Челзи за то. Шо значи, добро би дошол еден Јаја Туре. Ама јебига....
Анчелоти никогаш не играл со класични крила со Челзи, пошто, едноставно, нема такви квалитетни.

Нешто друго, кога Силва играл крило за Валенсија? Јас сум јалнаш нешто, или стално игра зад напаѓачите?
Туку и тој муабет одминува полека, кога нашиот плејмејкер потпишал нов договор.
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2077870,00.html

Уште еден доказ на фактите дека:
1. Клубот веќе знај како ќе бидат работите следната сезона.
2. Тоа не само што не зависи од Светскиот Куп, туку и во никој случај турнирот нема да смени нешто - заборајте озили и слични глупости.
3. Есиен, ако нема лигаменти останати појќе, е најголемото засилување ко што рече Рон Гурлај (ем Шкот ем дудлач -> двојна заебанција); без разлика што тоа засилување ќе биди во вид на само уште еден гледач од трибините.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom