Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Има од негде да симнам снимка од натпреварот во саботата?
Не бев во Македонија, па немав можност да го гледам.

Гледам зошто Стуриџ не добива минутажа во прв состав. Ако е спремен за прва постава, бар еден гол требаше да има во првиве 20 минути против смешнава резервна постава на Вест Хем, а не само едно добро подместување за слободен удар (од кој Алекс даде гол), еден млитав шут од 20-ина метри кој одвај дооде до гол-аут, и конечно сега, посилен шут, 5-10 метри над гол.

Абрамович ги гледа токмациве во живо, од тунелот, со едно младо момче (син му веројатно). Уклучувајте се сите ајде! :icon_mrgr

Ко шо глем, само јас сум ги гледал токмациве, па така, ајде да приложам еден, т.н. „извештај“.
4-1 за Челзи, Борини машина цело второ полувреме. Стуриџ, некако, даде гол. Фереира, Борини, а потоа и Стуриџ, се зрели за клупата веќе со Блекбурн, можеби уште в среда со Атлетико (со оглед на казните на Џозе (овај и повреден е уствари) и Дрогба). Кај Матич има напредок, можеби понатаму ќе седни на клупа ако продолжи вака. Некој Џакопо Сала има солидни додавања, пошто не го знам од претходно баш, не коментирам до кај е за прв состав. Алекс, само да е здрав, 90% ќе стартува за десетина дена во Карлинг Куп со Болтон. Трнбул посолидно, за месец-два мож ќе се приближи до клупата.

Босингва аут за утре вечер, поради болки во коленото. Анчелоти мисли дека не е ништо сериозно.

Играчите на Челзи го сакаат Емил Хески во тимот

Фудбалерите на лондонскиот тим Челзи со молба до менаџерот Карло Анчелоти да го доведе во нивните редови напаѓачот на Астон Вила, Емил Хески. Дел од играчите на Челзи се сретнале со Анчелоти и му објасниле дека Хески ќе може да помогне многу во тимот. Хески може да биде од голема корист за клубот, одкако во јануари Челзи ќе остане без Михаел Есиен, Оби Микел, Саломон Калу и Дидие Дрогба која ќе заминат за да учествуваат на Купот на Африканските нации.

:smir:

Арно вели Карло дека иако почнаа лошо во домашното првенство не се тим за потценување, имаат одлични поединци пред се Агуеро, кој може да ни ги помати сметките со оглед на тоа шо одбраната ни е решето :toe:

Утре играме без Дрогба и најверојатно без Балак што значи дека пак ќе се (на)мачиме да стигнеме до трите бода, а со евентуална победа мислам дека уште по 3-то коло од ЛШ ќе си го осигураме пласманот во нокаут фазата

Босингва аут за утре вечер, поради болки во коленото. Анчелоти мисли дека не е ништо сериозно.
Босингва мора повредата салам да ја санира, без форсирање, и да изигра прво за резервите. Инаку ништо од него.

Фудбалерите на лондонскиот тим Челзи со молба до менаџерот Карло Анчелоти да го доведе во нивните редови напаѓачот на Астон Вила, Емил Хески. Дел од играчите на Челзи се сретнале со Анчелоти и му објасниле дека Хески ќе може да помогне многу во тимот. Хески може да биде од голема корист за клубот, одкако во јануари Челзи ќе остане без Михаел Есиен, Оби Микел, Саломон Калу и Дидие Дрогба која ќе заминат за да учествуваат на Купот на Африканските нации.

Лондон Ивнинг Стандард го пренесува ова, според мене еден од најемеродавните медиуми кога се во прашање информации од Кобам и Стемфорд Бриџ. Јас знам дека Тери и Ешли се салам приглупи, ама ако и Лампард е во групата key memebers како шо вели Стандард, поддржувачи за Хески, јас се разочарувам.
Страшна работа е шо Тери има толкаво влијание во Челзи. Не е способен да носи таков терет, а сето тоа да излези со голем успех. Сериозно да се надеваме дека грешам.

Јас мислам дека ќе ги утепаме овие..не знам зошто..:toe:
Не бе, 1-0 пак ќе биди, та нели преносот на 5+ (Бордо - Баерн) е појака утакмица? Ма тоа спектакл ќе биде, со маѓионичарите предводени од екс-дефанзивецот Блан, против страшната машинерија од Баварија, на почетоков на сезонава. :icon_mrgr

Озбилно нема да не даваат?
Па на фејсбук пишуваше дека нас ќе не има на канал 5 плус...

Ха, ја така разбрав, ај ќе видиме, вечерва сигурно ќе кажи Филе ваљда. :toe:

леее и оваа утакмица ќе мора на интернет да се гледа уште ми преостанува да видам на хрт2 шо ќе даваат

Алооо!Млади ни требаат не стари....цццц:uvo::uvo::uvo:

Карло пренесе атмосфера од Милан во Челзи и зато сега сакаме само старци да купуваме :D

Карло пренесе атмосфера од Милан во Челзи и зато сега сакаме само старци да купуваме :D
На заебанција можи така да се кажи, ама реално, Анчелоти сака спремни играчи, и физички и психички. Пато можи син на Малдини да му е, па заедно играа лани.
Според тоа шо го видов вчера, и јас не гледам зошто еден Стуриџ би имал предност во моментов дури и пред Калу би рекол. Ама млад е, талентиран е, се гледа, и само нека работи и да игра стално за резервите дур не е спремен за прв тим, потребни му се натпревари.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom