Фан Клуб: Цементарница 55

• Креатор на темата Креатор на темата Fcu
  • Време на започнување Време на започнување
Od nion stigna poraka deka mora ffm da go resi problemot so dolgot sto go go ima vardar kon nas.
abe ja tebe ne te razbiram. trifun si zamina, sega od kogo ke gi trazite parite? ili ke im zemete dresovi i oprema za kompenzacija? -pa i toa nemaat, im gi ukradoja komiti. STO BARATE SEGA?

Туѓо не сакаме,само своето си го бараме.

СПОНЗОРОТ НА ВАРДАР ЗАМИНА, ДОЛГОТ ЗА ВАСОСКИ ОСТАНА
Цементарница ја заинтересира УЕФА Со своите дописи екипата од Кисела Вода ја испровоцира и европската фудбалска куќа, од каде доби одговор
C875D2BB2F1B15488792F5B70EBF93EF.jpg

Вардар и Цементарница од теренот битката ја префрлија на маса
Фудбалскиот второлигаш Цементарница доби поддршка да ја истера правдата на видело во мак-фудбалот. Со своите дописи екипата од Кисела Вода ја заинтересирала и УЕФА, од каде што деновиве добила морална поддршка да истрае во своите намери.

- За нас е важно што УЕФА побара одговори за нашите проблеми и од ФФМ. Писмо со иста содржина какво што нам ни е испратено, има адресирано и до ФФМ и очекуваме конечно одговори на нашите прашања - вели Драган Томовски, последниот финансиер на екипата од Кисела Вода, која во последните неколку месеци не располага со никакви финансиски средства.

ЦЕМЕНТАРНИЦА БОГАТ СИРОМАВ

Цементарница не може да ги плати ниту таксите за службените лица во второлигашката конкуренција, па заработува суспензии. Со одлука на Арбитражниот суд при ФФМ од 7 мај годинава, Цементарница има за наплата 57.530 евра од Вардар, како дел од колачот за трансферот за Александар Васоски во германскиот Ајнтрахт.

Случајот Васоски повеќе од три години е предмет на дискусија пред надлежните во ФФМ. Арбитражниот суд конечно пресуди и тоа двапати годинава, во полза на Цементарница, а Вардар не го плати долгот. Во ФФМ неколкупати беа изрекувани, па одлагани суспензиите за „црвено-црните“, кои се оглушуваат да ја испочитуваат одлуката. Новото раководство на Вардар, по доаѓањето во клубот побара да го затвори случајот со плаќање на рати. Цементарница се израдува само на една, во висина од околу 4.000 евра, по што исплатата запре. Претседателот Трифун Костовски во меѓувреме јавно се произнесе дека нема да и' даде ниту денар на Цементарница додека во клубот е Томовски, кој своевремено беше директор во Работнички кога Кометал ја финансираше екипата.

КОЈ ЌЕ ГО ПЛАТИ ДОЛГОТ?

Спонзорот на Вардар е на заминува од најтрофејниот клуб, а долгот кон Цементарница сега останува обврска за новиот финансиер. ФФМ во пролонгирањата на обврските на Вардар кон Цементарница, одреди датум случајот да се затвори до 31 овој месец. Дисциплинците деновиве најавуваат дека ќе се навратат на овој предмет, а продолжува Цементарница да бара докази за да го открие целокупниот трансфер на некогашниот свој играч Васоски и да си го добие преостанатиот дел од колачот во висина од 40 проценти.

ima cementara sponzor ako nema da najdete pobrzo bolje da se vrati vo prva liga inace cementara e edna megu najdobrite skoli za fudbaleri mnogu fudbaleri iskocija od ovoj tim

pozz

Vo potraga sme po sponzor.

-------------------------------------------------------------------

Denovive ekipata pocnuva so treninzi prvata faza ke bide vo skopje.

Ова е најслабата сезона од постоењето на Цементарни
Црн му се пишува на клубот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom