Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Каде имаш вакво нешто прочитано?
Последните информации викаат дека Тебас не прифаќа.

Иначе ммогу ми е криво за Алемани.
Човекот даде се од себе и сите можни играчи што ги сакавме ги донесе, се збори дека е ѕвер во преговарање. Имаше милион статии после минатото лето за него со се што напраи... Али што е тука е.
Очигледно нешто смрди во позадина.
Пред некој ден имаше изјава дека ќе биде интересно лето.
Лапорта е малку тврдоглав, си тера и бизниси и она каталонското.. не ме чуди да се имаат скарано за Бускетс, Алба и Меси.

Го прочитав во некоја од подобрите групи каде што се постира добро инфо. Значи не е прифатен никаков конечен договор туку наводно е прифатен предлог планот што АКО се реализира, ќе нема проблеми да се регистрира Меси.

Останува на Барса да го спроведе од план во дело.

Најново е дека почнуваат да размислуваат за понуди на Кеси, Феран, Рафиња и Фати.

Алба, Бускетс, Гарсија, Алонсо не мора да се продаваат.
Автоматски споено мислење:

Тој Кордон, за кој се шпекулира, бил 16 години спортски директор на Виљареал, до 2016, потоа една година на Монако и скоро три години до пред месец дена на Бетис.
Наводно прво него му било понудено да биде спортски директор во Астон Вила.
Немаа лоша политика овие клубови, посебно Бетис овие 3 години добри зделки направиа, со Фекир, Мекир...
Претходно, Виљареал до 2016 секад имале скромен буџет и искачале интересни играчи, ќе видиме овој дали ќе извади нешто од рукав.. ако го назначат секако.

Последно уредено:
Gerard Romero: "Mateu Alemany i Jordi Cruyff nisu bili zadovoljni ponašanjem određenih članova uprave u posljednjim sedmicama, kao ni odlukama koje su donijeli. Došlo je do tenzija između njih i nekih pojedinaca koji su željeli imati veće ovlasti od tehničkog sekretarijata."

"Ti članovi uprave su se zalagali za jedne odluke, dok su tehnički sekretarijat i trenerski tim željeli druge. Uprava je odbijala neke stvari, uz naglašavanje da su oni ti koji vode glavnu riječ."

"Na primjer, César Azpilicueta je bio jedan od razloga neslaganja. Trenerski tim se zalagao za njegovo dovođenje u klub, dok su se glavni članovi uprave usprotivili tome."

"Mateu je dobio zaista nevjerovatnu, astronomsku ponudu od Aston Ville. Villa će najvjerojatnije biti njegova iduća destinacija."
Автоматски споено мислење:

Реално Алемани е пријател со Лапорта повеќе од 20 години. Добил понуда која не се одбива. Ако се биле големи недоразбирања ќе го напуштеше клубот уште одма, а не да прави услуга и да ги комплетира летните трасфери.

Последно уредено:
Наводно Њукасл биле спремни да дадат 80 милиони за Рафиња..

КАКО Е ГОСПОД НИКОЈ НЕ Е!

Излегоа многу информации за Деко како следен спортски директор, иако нема никакво искуство. Што мислите за ова?

100 милиони и у пакет нека ги земат Рафиња и Торес. Можат со Алемани право у авион за Енглеска.:LOL:

Арапите му понудиле на Меси 500 милиони годишно, ништо чудно и таму да оди. Меси беше таму затоа е и суспендиран од ПСЖ, а и татко му на пар наврати оди последните 2 месеци.

Измешани чувства имам за враќањето на Меси. Страв ми е да не го гуши пак тимот и се да се врти околу него, а од друга страна заработката финансиски би била предобра, особено во вакви периоди за клубот. Прочитав некаде дека за 2 години на ПСЖ им заработил 150 милиони евра.

Арапите му понудиле на Меси 500 милиони годишно, ништо чудно и таму да оди. Меси беше таму затоа е и суспендиран од ПСЖ, а и татко му на пар наврати оди последните 2 месеци.

Измешани чувства имам за враќањето на Меси. Страв ми е да не го гуши пак тимот и се да се врти околу него, а од друга страна заработката финансиски би била предобра, особено во вакви периоди за клубот. Прочитав некаде дека за 2 години на ПСЖ им заработил 150 милиони евра.
Ние и со Меси и без Меси ќе бидеме конкуретни во Шпанија со овој состав, ама ако сакаме барем 1/4 или 1/2 полуфинале ЛШ, ни треба искуство.
Не за џабе Реал дроби таму, ради искуството.. и младите играчи влегуваат еден по еден, и обратно, старците ги чистат еден по еден.. прво Роналдо, па Рамос, па Модрич, Бензема...

Ние сакаме со Балде, Гави, Педри, Фати што 2 пати играле ЛШ да се носиме со такви екипи, а фосилите како Бускетс, Алба, Пиќе ни беа главни до вчера.

Затоа ни требаат играчи како Меси и Гундоган на пример што ќе се носат на такви утакмици, ама стварно ќе се борат, а не како горенаведените, што кур не ги боли.

Бускетс ја изигра можеби најдобрата сезона во неговата кариера. Еден од клучните фактори во тимот за освојување Ла Лига. Ја стварно незнам како не можете да го приметите тоа.

Бускетс донел одлука, си оди на лето. Утре најверојатно официјално ќе соопшти.
Фала ти легендо! Цел живот дел од овој клуб, 15 сезони првотимец, над 700 натпревари, над 30 титули... :cuc::cuc:

Screenshot_2023-05-10-12-22-44-880-edit_com.instagram.android.jpg

Буси официјално не' напушта. Последниот од тројката.
Еден од најдобрите играчи на неговата позиција, можеби топ 3. Мислам дека е погоден момент, да ја заврши кариерата во Барса со титула од Ла Лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom