Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Добро изиграа се до замените, кои беа презадоцнети. Дест е одличен, ќе го биде, ниеднаш не мрднаа од негова страна. Педри солиден, Фати ѕвер. Со Пјаниќ место Бускетс ќе беше многу подобро. Деветка и стопери фалат, Араухо и еден да се купи сосем добри ќе сме. Транзицијата оди добро засега.

Пресвртен момент на мечот беше пеналот, до тогаш игравме супер.

Виска ел Барса!

Нето јесте да прима 3 гола ама и спаси 3, ни едн не беше на негова кривица, достојна замена за Тер Штеген се покажа. Алба одличан, повеќето напади од лева страна преку нега одеа и секако асистенцијата на голо. Пике и Ленгле неможат утакмица без црвен или блиско до црвен да поминат. Бускец слепац, пушти си га Валверде и гледа си га како дава гол :facepalm:

Ме разочара Куман, очекував поише.
Во дерби менува позиции. Начо играше прва, место Фати да го искине таму со брзината овој го става Кутињо.
Педри точно дека добро се покажа до сеа, ама да старта ЕлКласико пред Гризман, Дембеле...
Стариве играчи посебно Бускетс, немаат желба за ништо. Го бранев пред утакмица ама катастрофа.

На зимо нека дадат некој денар за 9ка, пошо ова не оди. Меси нема позиција. Што кур се курчи не сака да игра на крило крв му ебам и него.

Дест и Алба одлични. Одбраната мора да се среди и Пјанич да почне поише минути да добива.

Стварно после првите 2 утакмици, Селта и Виљареал мислев дека ќе се смени нешто, ама тешко... иста песна.

Се распаднавме после пеналот. Место да бидат мотивирани и да запнат за пресврт. Куман ме разочара што закасни ептен со измените. Каков-таков Гризман требаше да влезе на полувреме место Педри. Уствари Педри не требаше ни да стартува, преголем залак беше ова за него.

Загубивме од еден Реал кој не одигра ништо посебно, ама имаа поголема желба за победа. Јас кај нашиве ни видов никакво залагање и никаква жар дека е Ел Класико, најбитниот меч во сезоната. Крајно сум изнервиран и разочаран. Ако истото го видам и против Јувентус ќе загубам скоро секаква надеж дека нешто добро ќе видам сезонава.

Разочаран може да е некој што ги преспал последниве 5 години, не гледал фудбал, немал телевизор или слично, па мислел дека сеуште тука играат Иниеста, Чави и компанија.

После постепеното пропаѓање и тоталниот распад во ЛШ и транзицијата којашто е во тек ако некој очекувал лагано титули пак да освојуваме не знам што да речам, сигурно фудбалот не му е баш во зоната на знаење.

Со две 17 годишни деца, едно 19, плус отпадот недорасчистен, без други засилувања, ова денес беше добра утакмица, која можевме и да ја добиеме ако имавме рамноправни услови, ама тоа во услови кога една сепаратистичка творевина игра против кралско срање не е можно.

Пораз на душа на Куман, Педри и Кутињо не беа никаква опасност по крилните позиции, немаше поента двајцата да стартуваат, средината надиграна, делумно како последица на играњето Меси на 10-ка, шеташе по терен 60% од времето, никаков придонес дефанзивно. Бускетс е преспор и по милионити пат потврдува дека нема веќе место во Барса, а од Пиќе и Ленгле ми се одгледува фудбал секоја утакмица се повеќе и повеќе. Ако Араухо изигра добар натпревар и против Јуве и сеуште не добие статус стартер ќе прекинам да ги гледам. Дест одличен, најсветла точка денес! Фати милион шпринтови направи, добро се уфрлаше, му фалеше малку поголема подршка од крилата кои ги немавме. Измените очај, Валверде-Сетиен стил, чекаше до 80-та минута за да направи фифа измени кои тотално ја уништија концепцијата, игравме без среден ред последни 10 минути и бев убеден дека ќе примиме уште еден гол, среќа Нето скина 2-3 зицери па остана на тој еден. Се на се, и не така лоша утакмица кога ќе се видат околностите, бевме поблиску до 2 гол пред Ленгле да направи непромислена глупост, ама можеше и мораше повеќе да се извлече од оваа утакмица, Реал е очаен

Добри биле до пеналот? Солидна утакмица изиграле? На олку отворен реал им направија 3 полушанси во 90 мин, Барса од пред неколку години би го добила овај реал со 5-1 и во послабите сезони... жива мизерија, дури и Меси е очаен се забиваше во одбранбените играчи.

Разочаран може да е некој што ги преспал последниве 5 години, не гледал фудбал, немал телевизор или слично, па мислел дека сеуште тука играат Иниеста, Чави и компанија.

После постепеното пропаѓање и тоталниот распад во ЛШ и транзицијата којашто е во тек ако некој очекувал лагано титули пак да освојуваме не знам што да речам, сигурно фудбалот не му е баш во зоната на знаење.

Со две 17 годишни деца, едно 19, плус отпадот недорасчистен, без други засилувања, ова денес беше добра утакмица, која можевме и да ја добиеме ако имавме рамноправни услови, ама тоа во услови кога една сепаратистичка творевина игра против кралско срање не е можно.

Секогаш ќе бидам разочаран после пораз од Реал, без разлика во каква ситуација е клубот. Не дека сум очекувал сигурна победа или нешто слично. А највеќе се нервирам пошто загубивме од ваков Реал кој е далеку од некаква јака форма. Со Баерн го изедовме 2-8 па не бев толку нервозен пошто факт е дека моментално се три класи подобри. Реал не е и затоа ваков пораз со ваков пристап е засрамувачки.

Ботовите и фан клубов го пратат, сисајте мадриѓани :D :kuracc:
Автоматски споено мислење:

Секогаш ќе бидам разочаран после пораз од Реал, без разлика во каква ситуација е клубот. Не дека сум очекувал сигурна победа или нешто слично. А највеќе се нервирам пошто загубивме од ваков Реал кој е далеку од некаква јака форма. Со Баерн го изедовме 2-8 па не бев толку нервозен пошто факт е дека моментално се три класи подобри. Реал не е и затоа ваков пораз со ваков пристап е засрамувачки.
До пеналот бевме подобар противник, трчаа денес сите, за каков пристап правиме муабет?

На 1-1 Меси мораше да го даде тоа, го шина Рамос, катастрофа шутираше...

На 1-1 Меси мораше да го даде тоа, го шина Рамос, катастрофа шутираше...
Кутињо со глава исто. Во првите 10 минути од второ ги изгазивме, едноставно тука мораше гол, веднаш после тоа реагираше судијата.

Да, да судијата е крив за тоа што во Барса се уште играат умрените Бускетц, Пиќе и Ленгле. Судијата е крив што Ленгле на првиот гол ја чуваше трибината место да го нападне Бензема. Судијата е крив што Рамос како мало дете го измести Ленгле при што овој направи чист пенал. Франко е крив што Пиќе има нов договор до 2024 и Ленгле до 2026.

Приберете се малце, не гледате дека цел форум ви се смее?

Да, да судијата е крив за тоа што во Барса се уште играат умрените Бускетц, Пиќе и Ленгле. Судијата е крив што Ленгле на првиот гол ја чуваше трибината место да го нападне Бензема. Судијата е крив што Рамос како мало дете го измести Ленгле при што овој направи чист пенал. Франко е крив што Пиќе има нов договор до 2024 и Ленгле до 2026.

Приберете се малце, не гледате дека цел форум ви се смее?
Прибери се и ти и одлучи за кој навиваш. Читај малце, никој не ги брани нив, ама и со такви цепеници бевме подобри до пеналот.

Цел форум се смеел лооол, десетина ботови собрани од сите фан клубој што секогаш се појавуваат на ел класико, многу јака работа, битни ликови :pos:

Франко е крив што Пиќе има нов договор до 2024 и Ленгле до 2026.
Е ова стварно не ми е јасно.
Значи во моментов Реал цела година преговара со Рамос зашто нејќе да му даде 2 годишен договор (од страв да не му падне гзот и да не може да игра на нивото на кое што игра), иако според мене треба да му дадат, онака, лагано без никаква дискусија.
А од друга страна, Барса на Пиќе без размислување му дава нови 4 години на договорот.
Исто години имаат, а мислам дека е евидентно кој е подобар дефанзивец и придонесува повеќе за екипата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom