Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно бе им дал 3 дена одмор после поразот :facepalm: Суарез повреден наместо да работи на опоравување, заминал Мароко на шетање. Секој прави што си сака, затоа сите го подржуваат тенџерето што ги менаџира.

Почнаа последни од сите тимови со подготовки, имаа само 4-5 тренинзи пред првата пријателска, физичка спремност нула, тренинзите се состојат од лесно растегнување и играње шева, друго нешто не постои. И нормално одма фатија повредите кога не се спремни физички. Ниту од тактичка смисла нема никаков тренинг, буквално нема акција со втрчување во празно, некакви движења, се статично, буквално не личат на професионален фудбалски клуб.

Ете го шутнаа Кутињо, а минатава утакмица Гризман изигра полошо од 90% утакмиците на Кутињо. Само нека продолжат вака, што повеќе порази тоа подобро. Нека одат и на -20 до полусезона, нема друг начин што ќе доведе до промена.

Стварно бе им дал 3 дена одмор после поразот :facepalm: Суарез повреден наместо да работи на опоравување, заминал Мароко на шетање. Секој прави што си сака, затоа сите го подржуваат тенџерето што ги менаџира.

Почнаа последни од сите тимови со подготовки, имаа само 4-5 тренинзи пред првата пријателска, физичка спремност нула, тренинзите се состојат од лесно растегнување и играње шева, друго нешто не постои. И нормално одма фатија повредите кога не се спремни физички. Ниту од тактичка смисла нема никаков тренинг, буквално нема акција со втрчување во празно, некакви движења, се статично, буквално не личат на професионален фудбалски клуб.
Во право си за ова.
Требаше да им удри некој тренинг како Чоло што прави на неговите.
Сум им ги прател тренинзите секој тренинг шева играат,ќе ја бутнат на некој под нозе и сите се палат како мајмун на банана.

Незнам која е поентава толкав одмор што им дал,откако се собраа повеќе одмараат одколку што тренираат,кога се вратија од Јапонија 2 дена одмор,после се вратија од Америка уште 2 дена одмор им даде,сега пак.
Немаат ни една недела саглам тренинзи одработено во припремниов период,се пројде во патувња и одмарање од нив.
Јужно Американците се вратија на почеток на Август,дирекно отидоа на турнеја во Сад и после одма утакмици,незнам дали 2-3 тренинга имаат одработено.

Па и со моменталната ситуација во клубот, потребно ни е една сезона да не сјебат Реал и Атлетико со +20 пред нас, ваљда тогаш на некој ќе му текне дека гнил е клубот од секоја страна.

Ај настрана шо Валверде е тип на тренер за екипа од рангот на Лас Палмас и Осасуна, али шо со другите бе? Никаков притисок од Меси не видовме, пасивно понашање, па и лут дека не му го донеле Нејмар. Не бе проблемот е шо се убивме од освојување Лалига во последните 15 год, 11 титули мислам имаме во последните 15 сезони. Ни треба будење, будење какво шо имаше Лапорта кога завршивме 4 место во последната сезона на Рајкард во 2008.

Дембеле може да игра и десно и лево крило, а тој го става Гризман лево крило.
Средината беше очекувано дупка со Роберто и Алења во неа, ама барем нападот можеше да биде Гризман десно а Дембеле лево.

Одвај чекам да се врати Меси и да се уигра со Гризман и Дембеле, добро е што Суарез се повреди па ќе има време овие да се уиграат.

Мене постапките на Бартомеу ми изглеадаат на една чиста Каталонска политика, јасно ми е дека тешка омраза имаат со Мадрид и се глеа колку му се дига курето коа Валверде му ја носи лигата, ама што кур ке ми е Ла Лига ако овој апашов сере низ клубов вака. Ја незнам што кур му е на Меси, најдобрите партии му се џабе кога оваа сероња е на клупа. Ке видиш и светско со Скалони, само продужи да си ќутиш.

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Ако дојде на позајмница ќе биде со задолжителен откуп.
Голем ризик е така,што ако Баерн не го купи Кутињо?Ќе се сликаат после нашите,ќе треба цел тим да го продадеме за да исплатиме за Нејмар.
Уште па ако не се погоди Нејмар,да го мачат повреди и слично...

Ќе го однесат клубот у банкрот мене така ми изгледа... :D

Ако дојде на позајмница ќе биде со задолжителен откуп.
Голем ризик е така,што ако Баерн не го купи Кутињо?Ќе се сликаат после нашите,ќе треба цел тим да го продадеме за да исплатиме за Нејмар.
Уште па ако не се погоди Нејмар,да го мачат повреди и слично...

Ќе го однесат клубот у банкрот мене така ми изгледа... :D

Наводно со опција за откуп, незадолжителен.

[RAC1] | FC Barcelona is currently proposing a loan with a purchase option for the arrival of Neymar (operation similar to Coutinho-Bayern), then they would pay an economic amount that was valued at the meeting

Ако е со незадолжителен ќе ни лупнат 40-50 милиони позајмица и платата 30 милиони, ќе ни ебат мајката.

Дембеле 5 недели аут :facepalm:
Само што прочитав... Колку изигра бе за да се повреди... Цел договор ќе му помине уште нема 50 утакмици изиграно.
Од напаѓачи само еден здрав Griezmannn.. Крила ќе ни бидат Rafinha и S.Roberto ....

Пензија, тоа е тоа. Абу Диаби како брат да му е. Нема фудбал во него, ќе мора предвреме да ја заврши кариерата.

Ќе се молиме Меси да се врати за со Бетис инаку не ни бега пораз,денеска гледам не тренирал и да се врати прашање е колку ќе биде спремен за игра,нема ни еден тренинг одработено од Копа наваму.

Како не затера почетоков ќе ни избега лигата уште во првиот месец,после Бетис на гости со Осасуна.
Ај барем нека не торпедираат сега може ќе го изгбркаат Валверде,па да се опоравиме со нов тренер негде до пролет.
Подобро сега дебакли да јадеме него на пролет во полуфиналиња(уствари нема ни да видиме полуфинале)

Кој што сака си прави во клубот никаков ред никаква дисциплина,Дембеле вчера во Сенегал на шетање си бил,Суарез во Мароко,управата незнае ни сама што прави со трансфери,пола тим се повреди...

Не ме чуди Меси да прави намерно некои цигански работи,само за да изврши притисок врз Бартомеу за да го донесе Нејмар,прво глумеше фаца не праеше муабет со Гризман,после на првиот тренинг се повреди.

Денеска гледам шева си играле на тренинг,Артур глуми нешто голман се фрла по земја. :facepalm:
Во четврток пак одмор ќе им дал:pos::zver:.
Од што се уморија бе,еден натпревар што изиграа кај што се влечеа како црева по терен.

Остана уште да видиме како ќе функционира Меси со Гризман, ако може да се подобри барем малце овај антифудбал што го играат. Мада чисто сумњам, мислам дека ќе е исто како со Кутињо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom