Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Најглуп план што сум чул е ќе ги баталиме тие две натпреварувања за да успееме во третото. Оваа година немавме никаков притисок ниту во Куп ниту во Ла Лига кога излеговме од Рома
Темпирањето на формата е во прашање. Ако изораш се на максимум, ќе издишиш како Барса во февруари секоја година. Ако си приметил, ЛШ освојува тој што има слаба прва полусезона, па после крева форма. Пујол имаше изјава исто дека треба да се батали купот.[DOUBLEPOST=1527773361][/DOUBLEPOST]Со Рома се наѕираше тоа што ќе се случи уште претходно по катастрофалните утакмици со Еибар и Севиља.

Што сакаат нека праат ама Ла Лига според мене никако не смее да биде во втор план. Мене лично ми е поголем кејф секогаш кога ќе ја освојат неа,
иако нормално секој би сакал и ЛШ.

Сега треба реакција одма ако има барем малце памет во управава, Тиаго и Видал во пакет :D

Во никој случај лев бек не е приоритет пред Тиаго. Ако е точно ова погоре и Тиаго стварно е за продажба, јас би го ставил дури и пред Гризман. Мислам не треба да се нагласува слабоста на средниот ред, освен Кутињо кој е класа и некое ниво сеуште држи Бускетс, се друго е ветер и магла. Барса никојпат не освојувала титули на сметка на одбраната (освен можеби оваа сезона), така да среден креативен ред што ќе ја крие топката е MUST!!!
И да, домашното првенство како и секоја година треба да биде број 1 приоритет. Реал во наредните 1078 години е недостижен во ЛШ, али ако продолжи со ваков скор во лигата со 3 од 10 за 1 декада може да биде интересно. :D :D

Не знам дали некој приметува, ама на лево крило немаме ниеден играч кој игра со десна нога, освен ако Кутињо игра таму (ама тогаш имаме уште поголема дупка во средината), или пак Суарез, кој реално не е доволно добар за да игра на крило.

Ако дојде Тиаго, има една интересна варијанта:

Тер Штеген
Семедо - Пике - Умтити - Алба
Роберто - Бускетс - Тиаго
Дембеле - Меси - Кутињо​

После 4 години пак се враќаме на Тиаго, каква идиотска управа

Ja pa ic ne sum za Tiago da go vratat, precenet igrac spored mene. Dobar e ne vikam ne samo daleku e od klasata na kutinjo ili eriksen.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Тиаго никогаш не ги оправда очекувањата. И покрај копачи како Видал покрај него што покриваат огромен простор, тој остана просечен везњак.

Ja pa ic ne sum za Tiago da go vratat, precenet igrac spored mene. Dobar e ne vikam ne samo daleku e od klasata na kutinjo ili eriksen.
Настрана што Ериксен не е достапен, не ни може да игра во ист тим со Кутињо, ист тип на играч е. Тиаго е еден од ретките достапни квалитетни играчи кои можат да ја покријат позицијата наречена Чави. Да не заборавиме дека и нема да му треба прилагодување туку добиваме играч кој ќе е спремен уште од почеток да влезе во прва постава.

Alcantara na 19 meca,od koi 12 starter vo Bundes liga ima 2 gola i 2 asistencii. ( edino pass procenti e dobar 91.3 )

Dembele na 17 meca,od koj 12 starter vo La liga ima 3 gola i 6 asistencii...

eden Muller,James i Kimmich imat 3 pati poveke assistencii od Alcantara...

Baska koga mu bese ponudeno da ostane oste 1 godina da ceka za sigurno mesto,toj prv si letna...

Тиаго?, Кутињо, Бускетс, Ракитиќ, Паулињо, Алења, Артур(јануари). Вака отприлика би изгледал средниот ред следната сезона, доколку би го довеле Тиаго. Се разбира во меѓувреме треба да биде продаден Гомеш :D ситуацијата со Рафиња е исто знак прашање, дали ќе биде откупен во Интер или не. Можеби ако остане во Барса би бил мамка плус за брат му да дојде :icon_mrgr:

Сите кои имате твитер, започната е кампања #ThiagoAlBarça. Твитајте за да стане trending :D
Иначе раководството првично не биле загреани за Тиаго, но Спорт пренесува дека играчите барале од раководството да не ја испуштаат оваа прилика и да го вратат Тиаго.

Нека си ебе матер Тиаго, ништо посебно не е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom